Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A családom ellenzi a baba...

A családom ellenzi a baba megtartását, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Én, és a párom mindjárt 16 évesek vagyunk, nem terveztünk gyereket, megfelelően védekeztünk és figyeltünk, de ennek ellenére becsúszott. Anyukám ellenzi, hogy megtartsuk és felnevelhessük, abortuszt akar. Nem tudom mennyire lehet beleszólása. Ilyenkor teljes mértékben dönthetnek, vagy mivel kiskorú vagyok, anyukám megakadályozhatja, hogy felnevelhessük? Szeretnék tisztába lenni a jogaimmal, de nem találtam egy oldalon se semmit erről...
2020. dec. 9. 14:18
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
93%

Jogodban áll megtartani a babát.

De anyukádnak meg jogában áll ebben nem támogatni. Márpedig 16 évesen minden támogatásra szükséged lenne, merthogy a pasidra sem különösebben számíthatsz, hiszen még ő is kamasz.

Beszéljétek át anyukáddal, hogy mik a lehetőségek. Anyagilag milyen korlátaitok vannak (nem biztos, hogy belefér a szüleid jelenlegi keresetébe egy újabb kisbaba, az meg azért érthető, ha nem fog senki emiatt két vagy három munkahelyen dolgozni), helyetek van-e a gyerek dolgainak, a te tanulásoddal mi lesz, a te és a párod jövőjét hogyan képzelitek el akkor így. Szép dolog a gyerekvállalás, de nem lehet csupán érzelmi alapokra építve bevállalni egy babát, ahogy pusztán szerelemből sem fogtok megélni a fiúddal.

2020. dec. 9. 14:50
 12/67 anonim ***** válasza:
89%
Én ellenzem az abortuszt, de ilyen helyzetben nem látnék más lehetőséget. Gyereknek gyerek nem való. A gyereknek is milyen jövőt tudnátok iskolázatlanul biztosítani? Vagyis csak te, mert még a felnőtt kapcsolatokat is kikezdi egy gyerek érkezése, hiába tervezett a gyerek, akkor a tiétek halálra van ítélve.
2020. dec. 9. 14:52
 13/67 anonim ***** válasza:
50%
Tényleg nehéz kérdés, és én, mint szülő is kétségbe lettem volna esve, ha a lányom ilyen helyzetbe hozott volna. A mi családunk egy eléggé fegyelmező család, magyarul, ha ez velem történik, anyám először is agyonver, én gondolom, nem bántottam volna a lányomat(sose tettem), de javasoltam volna az abortuszt.Mondom ezt, mit tettem volna anno.De azóta sokat változott a hozzáállásom főleg annak tükrében, hogy a közvetlen környezetemben két családban is történt hasonló "baleset",és gondolkodás nélkül a gyermekük mellé álltak, és mindenben segítették a terhesség alatt és utána is, a kisbaba felnevelésében is. Akkor azért elszégyelltem magam, és megértettem, hogy a szeretet mindennél előrébb való. Anyagiaknál,egzisztenciánál, "falu szájánál"stb.A kislány pedig magántanulóként el tudta végezni a gimnáziumot,semmi kár nem érte sem őt, sem a családot,csak van egy azóta 10 éves unokájuk. A másik eset frissebb, itt a baba még csak pár hónapos,eleinte az anyuka nagyon ellenezte az egész helyzetet, de mindenki szerencséjére a terhesség 14 hetesen került nyilvánosságra,ezért az abortuszt már nem lehetett forszírozni. Ma a legbüszkébb nagymama, akit csak el lehet képzeni.Mutasd meg az írásomat anyukádnak, hátha...
2020. dec. 9. 15:18
 14/67 anonim ***** válasza:
93%

Miből tervezed felnevelni?

Könnyű úgy babukázni, hogy másnak teremti meg hozzá a feltételeket.

2020. dec. 9. 15:19
 15/67 anonim ***** válasza:
90%
"mindjárt 16 évesek vagyunk" szóval 15 évesen a semmire anyátok nyakára akarsz odaszülni egy gyereket. Miből terveztél enni adni, ruhát venni, eltartani a gyereket? Azt se gondoltad, hogy majd egy 15 éves gyerek fel fogja áldozni az életét két másik gyerek miatt. Nem csodálom, hogy anyádnak nem tetszik, nekem se tetszene.
2020. dec. 9. 15:24
 16/67 anonim ***** válasza:
85%

Hat nem kotelezhet ra, és jogosan van kétségbeesve. Én a helyedben nagyon elkezdenek bizonyítani hogy mindent megteszek hogy minél hamarabb a saját lábunkat tudunk állni. Tehát a párod is suli mellett munka után néz, te is megtervezed, hogy fogsz estin leerettsegizni, és utána hogy fogtok elköltözni, ilyesmi.

Kitartást és tartást! kívánok hozzá, és hogy ne felejtsd el soha hogy szeretnéd ezt a gyereket (és passzolt le mint számos tini kisgyerekes...)

2020. dec. 9. 15:24
 17/67 anonim ***** válasza:
92%
Ja amúgy keresd fel a védőnőt, ő segíthet neked ilyen valsagterhesseggel kapcsolatban valami szervezethez irányítani.
2020. dec. 9. 15:25
 18/67 anonim ***** válasza:
87%

13as válaszoló!

18 éves kor alatt az abortuszt elvégzik a 18.hétig,vagy a 24.-ig? Már nem emlékszek, de nem 12. terhességi kor a határ. At biztos!

2020. dec. 9. 15:39
 19/67 anonim ***** válasza:
87%
ez nagyon nehez dontes, de ugyan ugy ahogy toled nem varhato el hogy akaratodon kivul abortuszra menj, ugy anyukadtol sem varhato, hogy 18 eves korod utan eltartson teged es a gyerekedet, ha nem akar. gondold at hogy mit jelentene a te, a baratod, a gyereked es a csaladod eletere az, ha most megszulod, es annak megfeleloen donts
2020. dec. 9. 15:40
 20/67 anonim ***** válasza:
62%
Örökbeadás?
2020. dec. 9. 15:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!