Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Folyamatosan csökkenő progeszt...

Kyrana kérdése:

Folyamatosan csökkenő progeszteron 5. terhességi héten(4+6 naposan) aggodalomra ad okot?

Figyelt kérdés

Nov.23-án DPO-13-on: 76,8 nmol/l

Nov.30-án: 68,3 nmol/l

Dec.02-án: 62,4 nmol/l

Válaszokat előre is köszönöm!

2020. dec. 2. 20:18
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Szia! Én úgy tudom kezdetben a sárgatest termeli a progeszteront később pedig 2. trimeszterben teljesen átveszi a méhlepény ezt a feladatot így pótlást mindenki csak az első trimeszterben kap. Ha nincs vérzés mióta kapod a progit akkot elég a szint. Nekünk valószínűleg elégtelenül működik ez a sárgatest. Mikor le kell állnom két hét múlva a progival én nézetek egy szintet azért. Gratulálok neked, szurkolok hogy minden rendben legyen!
2021. jan. 9. 10:09
 12/15 anonim ***** válasza:

#5 vagyok

Barnázás miatt kaptam. Nem várt előtt 3 nappal jelentkezett akkor már tudtam hogy terhes vagyok. 2x100mg azonnal megszüntette. Örültem is neki. Ez 11napja volt. De tegnap este mosdóban észrevettem 1 csepp vért. Majd barnázás követte de nagyon halvány épp hogy látni. Progeszteront nem mertem emelni... De aggódom lehet kevés.

Igaz azóta már csak sárgás.

Még csak 5+2napos vagyok. Doki nem vizsgált.

2021. jan. 9. 11:48
 13/15 A kérdező kommentje:
Én lehet beszélnék orvossal, akár csak telefonon is. Barnázás lehet rossz jel vagy akár azért is mert együtt voltál pároddal...Ha erősödik, darabos lesz akkor biztosan kell doki. Én napi 2x200mg-ot szedek, de jobb ha orvos utasítását követed. Ultrahangra mikor mész?
2021. jan. 9. 17:57
 14/15 anonim ***** válasza:

5ös vagyok

Köszönöm hogy írtál ❤

Nem voltam együtt parommal,nem emeltem nehezet. Két vetélés van mögöttem így ezeket alakból kizárom.

Tegnap este több csepp vér volt,progeszteron pótlás mellett is,így elindultam a kórházba. Doki megvizsgált. Zárt a méhszáj. Szabályos petezsák es látható szikhólyagot látott UHon. Vizsgálatkor csak nagyon enyhe vérzés volt. 2x100mgot írt fel utrogestanból. Vagy befektet a kórházba vagy otthon feküdjek. Utóbbit választottam. Most is fekszem csak az nyugtalanít hogy a vizsgálat után bordó barna vérzés jelentkezett. Azt olvastam hogy ez normális egy méhszáj vizsgálat után. Ma reggelig tartott. Most már csak két csepp. 🙏

2021. jan. 10. 11:26
 15/15 A kérdező kommentje:
Szia! Jól tetted, hogy bementél.A zárt méhszáj, szabályos petezsák és szikhólyag jó jelek, a terhességi hetednek megfelelő! Pihenj sokat, nagyon szorítok nektek!!
2021. jan. 11. 00:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!