Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet, hogy kisebb a baba a...

Lehet, hogy kisebb a baba a koránál?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Picit bezavarodtam a terhességi hetek számolásába. Menstruációm alapján május 5-én lenne esedékes a szülés. Amikor az első genetikai ultrahang megtörtént, a nőgyógyászom beírta május 7-re, mert a méretek alapján 2 nap "lemaradásban" volt a baba. Na már ez itt nem volt világos, hogy akkor ha hétfőnként töltöm az újabb hetet, akkor azokra is rá kell számolni 2 napot és szerdánként kezdődik az újabb hét?

Hétfőn megvolt a 18 hetes genetikai ultrahang, ahol az orvos mindent rendben talált(19 betöltött vagy már aznap épp 20.hétbe lépve volt a vizsgálat). A vizsgálati eredményeket nem is néztem meg csak itthon, amin az áll hogy 18hetes voltam a vizsgálat idején.

Nézegettem a monitoron az adatokat az ultrahang közben és ugye mindig mást mutatott a terhesség hetére, attól függően éppen mit mért az orvos. Lehet, hogy a papírra is csak ilyen véletlenszerűen került rá egy szám vagy lehetséges hogy 2 héttel kisebb a kelleténél a magzat? A genetikus mondta volna vagy majd csak az a nőgyógyász fogja nézni akihez terhesgondozásra járok?

Remélem csak túlparázom, már csak a karácsony után megyek a nőgyógyászomhoz, addig hátha valaki tud segíteni, vagy van tapasztalata hasonló "problémával".:)

ma 12:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Az a kiírt dátum, amit az orvos beírt a kiskönyvbe, az alapján kell számolni hogy hány hetes vagy. Ha a kis könyvbe 2 nappal későbbi dátum kért, mint a menstruáció szerinti, akkor 2 nappal későbbivel (ha nem 28 hanem 30 napos ciklusod voltak akkor ez ki is jön)

Vizsgálatoknál mindig a betöltött hét számít. Ha most hétfőn volt az UH akkor max 1 héttel kisebb, mint a nagykönyv, az meg ekkora babánál lehet genetika, ha nem vagytok kosárlabdázó család. A kiírt dátum ettől nem változik, ha kiskönyv 7. oldalán május 7. szerepel akkor május 7.

ma 13:01
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Azért a 12. heti genetikain számolnak várható születési időt, mert addig egyformán fejlődnek a babák, utána már kijön a genetika rajtuk és ugyanabban a korban (mondjuk a 20. héten) két párnak már tök más méretű gyerekeik lesznek, ahogy pl születik 2600 grammos és 3700 grammos baba és mindkettő egészséges.

Ne aggódj! Ha minden rendben volt a vizsgálaton, akkor a méreteken már ne feszül. 🫂

ma 13:02
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, így már világos.😊
ma 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!