Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 38 évesen érdemes még gyerekke...

38 évesen érdemes még gyerekkel próbálkozni, vagy mondjak le róla végleg?

Figyelt kérdés
38 éves vagyok ès "sajnos" most találtam rà végre egy olyan férfire, akivel ezt is el tudnám képzelni. Nagyon összeillünk, és mellette végre nőnek érzem magam. Sajnos nem vagyunk a legjobb anyagi helyzetben, de ez sem érdekel, régebben úgy gondolkodtam, hogy csak akkor vállalok gyereket, ha megfelelő anyagi helyzetben leszek hozzá, de rájöttem, (későn :-( ), hogy az idő fontosabb.. viszont az a probléma, hogy lehet a korom miatt már össze se jön. Ugyanis majdnem fél éve nem sikerül.. a párom egy 10essel több mint én. Lehet az is baj, hogy mikor egyetemre jártam, volt egy abortuszom egy "balesetből" kifolyólag az akkori barátommal, valószínű kiszakadt a gumi.. utána nagyon sokáig véreztem és fájt is, lehet valamit elszúrtak. Azóta fogamzásgátlót szedtem, de leálltam vele, mégsem sikerül.

2020. nov. 2. 10:53
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem össze lehet hozni, hisz van rá példa. Nyilván te is olvasod ezt a fórumot, tudhatod, hogy nem lehetetlen. De én igazat adok annak, aki a körülményekre hivatkozik. Megszülsz egy gyereket, mondjuk legkésőbb 40 éves korodban, majd az egyébként sem ívelő karrieredet rendesen megtépázza egy folyton taknyos-náthás beteg kisgyerek, aki mellett azért nem lehet úgy erőltetni az előrejutást. Apa 48 éves koráig nem hozott össze semmit, akkor már nem is fog valószínűleg, mert 50 évesen a munkaerőpiac kivet magából. Lehet lepontozni engem, de aki kinéz a valóságba az látja. Tehát lesz két pénzzavaros szülője, jobb esetben semmilyen genetikai betegsége, és mire 20 éves lesz, a szülei kb nagyszülők lesznek, akikről rögtön gondoskodnia kéne, mihelyt kilépett a nagybetűs életbe. Jól gondold át. A habos-babos cukormáz nem fog kitartani, amikor a pénzhiány állandósul.
2020. dec. 14. 11:10
 22/33 anonim ***** válasza:
Nögyogyásznál voltál? Legalább egy vérvétel kellene, hormonok, pajzsmirigy.
2020. dec. 14. 11:13
 23/33 A kérdező kommentje:
21.-es. Teljesen igazad van. Sajnos az én szüleim is idősek voltak és ezt mind átéltem gyerekkoromban.... meg az idegbajt is. Sajnos valószìnű , hogy én is azért ilyen idős koromban jutottam el addig, mert láttam a példát..
2020. dec. 14. 12:01
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Te te vagy, nem a szüleid. Tedd most ezt félre!

Anyu engem 28 éves korában szült anno, vénnek tartották már a falujában (80-as évek).

Volt egy osztálytársam 10 éves koromban, őt meg én sajnáltam, hogy milyen öreg az anyukája, mert 36 évesen szülte...szintén a 80-as években. Ma már csak nevetek ezeken :) Mondanom sem kell, mai napig él és virul az anyukájuk.

Anyagi javak azért nem feltétlen jelentenek óriási akadályt: ha van fix (!!) munkahely, számodra vállalható fizuval, és egy állandó lakás (saját ingatlan), az már elég.

Nem kell 3 kocsi meg bejárónő hidd el :)

Viszont ez a lemondó hangnem tuti nem segít. Sportolj, diétázz, méhpempő, és gyakori összebújás;) Egy hormonpanelt mielőbb csináltatnék. Mivel neked a hónapok is számítanak, ezért szerintem magánban csináltasd, lehet hogy sztk-ban hónapokat kell várni (legalábbis a mi városunkban annyit kell :/ )

Sok sikert!!!

2020. dec. 14. 13:15
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Az utolsónak igaza van.Én a ti helyetekben mennék a Kaáli Intézetbe mihamarabb,hogy a kivizsgálás megtörténjen mind a két részről.Most főleg jó,mert államosítva lett,szóval ingyen van ha van Tb-tek.Csak a gyógyszereket kell kiváltani ami nem drága a rajta lévő támogatás miatt.Ha tényleg akartok babát akkor ne késlekedjetek!Sok sikert kívánok hozzá!
2020. dec. 14. 16:13
 26/33 anonim ***** válasza:
83%
Úristen, dehogy idős a férjed a gyerekvállaláshoz! És Te sem vagy az. Hajrá, ne adjátok fel!
2020. dec. 14. 18:14
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Átérzem totál amiket írsz. Én is 38 vagyok és 4 éve élünk együtt. Nekem már van egy 18éves fiam, de nagyon szeretnénk babát a párommal. Kb 1,5 éve próbálkozunk, ez időszak alatt volt méhenkívüli és volt már kémiai is. Januárba megyünk egy teljes kivizsgálásra. A párom 35 éves, de az orvos szerint őt is meg kell vizsgálni. Én is azt érzem h szorít az idő, de elég pozitív hozzászólásokat kaptál, amitől én is feltöltődtem😊😊
2020. dec. 14. 18:26
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Mindig próbálkozni kell és nem feladni bármilyen szomorú is a negatív tesztek után az ember.Egyszer csak sikerül,főleg orvosi segítséggel a háttérben.Ha meg nem akkor sajnos el kell fogadni,de legalább mindent megpróbáltál és azért úgy már más
2020. dec. 14. 18:30
 29/33 anonim ***** válasza:

Valaki 50 évesen szült, most nem jut eszembe ki az.

A 38 még teljesen rendben van, én 40 évesen szültem a fiam.

2020. dec. 15. 13:40
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindketten szeretnétek, akkor vágjatok bele mielőbb. Ne mondj le róla a korod miatt, sokan nálad idősebb korukban egészséges gyermeket szültek.
2020. dec. 15. 19:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!