38 évesen érdemes még gyerekkel próbálkozni, vagy mondjak le róla végleg?
Figyelt kérdés
38 éves vagyok ès "sajnos" most találtam rà végre egy olyan férfire, akivel ezt is el tudnám képzelni. Nagyon összeillünk, és mellette végre nőnek érzem magam. Sajnos nem vagyunk a legjobb anyagi helyzetben, de ez sem érdekel, régebben úgy gondolkodtam, hogy csak akkor vállalok gyereket, ha megfelelő anyagi helyzetben leszek hozzá, de rájöttem, (későn :-( ), hogy az idő fontosabb.. viszont az a probléma, hogy lehet a korom miatt már össze se jön. Ugyanis majdnem fél éve nem sikerül.. a párom egy 10essel több mint én. Lehet az is baj, hogy mikor egyetemre jártam, volt egy abortuszom egy "balesetből" kifolyólag az akkori barátommal, valószínű kiszakadt a gumi.. utána nagyon sokáig véreztem és fájt is, lehet valamit elszúrtak. Azóta fogamzásgátlót szedtem, de leálltam vele, mégsem sikerül.2020. nov. 2. 10:53
1/33 anonim válasza:
Gryllus Dorka 47evesen var babat, szerintem ugy, hogy nem adta fel. Extrem eset es nem feltetlen követendo, de latod megtortenik.
Menj el nogyogyaszati kivizsgalasra mielobb, endokrinologushoz, figyeld az ovudat es cselekedj. A parod is elmehet ezzel egyidoben egy spermavizsgalatra. Szedjetek vitaminokat, neked folsav, tisztitokura, mehpempö, ha tulsulyod van, probald leadni. Annyi minden van, amit elore megtehetunk a babaert, drukkolok.
38eves frissen szult anyuka vagyok, a bebi 1.probalkozasbol fogant a fent leirtakat betartva.
2/33 anonim válasza:
Szia! Bár tényleg valamivel kevesebb az esély, nem lehetetlen. Nagyon sok nő van a környezetemben, aki ilyen korban lett várandós. :) A fél év próbálkozás még nem jelent problémát. Ha viszont megnyugtatna, akkor fordulj orvoshoz. :) Az anyagiakon lehet segíteni, az változhat, mindennél fontosabb, hogy a pàroddal kiegyensúlyozott a viszony. Minden jót!
3/33 anonim válasza:
Ha nagyon szeretnétek mindketten gyereket, szerintem érdemes még bevállalni. Persze, ilyenkor már nehezebben jön össze és nagyobb a kockázat betegségekre, de több olyan ismerősöm is van, akik negyven év körül vállaltak gyereket és egészségesek lettek. Érdemes orvoshoz fordulni ez ügyben.
4/33 anonim válasza:
48 éves férfival biztos nem vállalnék gyereket,akkor sem ha én még fiatal lennék.
5/33 anonim válasza:
Gryllus Dorka szerintem petesejtdonorral lett terhes.
Szerintem nem vagy még elkesve hogy családod legyen. ;)
6/33 anonim válasza:
Szia! Szerintem sem vagy elkésve 38 évesen, viszont az apukának 48 évesen mérlegelni kell, hogy hogy bírja majd egy pici baba mellett a strapát, gondolni kell a gyermekkorra, meg nem mindenki repül ki 18 évesen :) Ha úgy gondoljátok, akkor menjetek el orvoshoz, ennyi idősen 6 hónap sikertelenség esetén már lehet.
7/33 anonim válasza:
Én a húszas éveimben több év próbálkozás mellett lettem terhes az akkori férjemtől, most 38 évesen a 9. hónapban sikerült a mostanival. Szóval sosem lehet tudni. Ha úgy érzitek, hogy belefér az életetekbe akkor tegyetek meg érte annyit, ami nektek belefér. Ez is mindenkinél más. Van, aki a természetre bízza van, aki elmegy az utolsó utáni orvosig.
8/33 anonim válasza:
A problémás abortusz miatt érdemes kivizsgáltatni magad.
9/33 anonim válasza:
Egyeltalán nem vagy elkésve, viszont ennyi idősen, fél év után már nyugodtan meg lehet kezdeni a kivizsgálást. Nem azt mondon, hogy rohanjatok lombikra, de egy hormonpanelt minimum nézetnék.
10/33 anonim válasza:
Én 36, férjem 48, 4 hónap után jött össze.
Most itt alszik mellettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!