Terhesség alatti rosszullétre van valami megoldás?
Majdnem 7 hetes terhes vagyok, a rosszullétek kicsit több mint egy hete kezdődtek. Eleinte csak a délelőtti órákban tapasztaltam, aztán napról napra egyre intenzívebb lett. Most ott tartok, hogy csak feküdni bírok, semmi erőm, a hányinger nagyon intenzív és egész nap tart, van, hogy éjszaka is erre kelek. Étvágyam semmi, pár darab kekszet tudok legyűrni, de van, hogy az is kijön.
Nem sajnáltatni szeretném magam, hiszen nagyon örülök a babának, akkor is, ha ez az időszak ezzel jár. Egyszerűen aggódom, hogy ez nem árt-e a kicsinek vagy nekem.
Bárkinek bármi tippje, amivel csökkenteni lehet a rosszullétet?
Amit szoktak javasolni:
- sós kekszek, ropi,
- kóla,
- gyömbér.
Nekem a gyömbéres tea sokat segített, de "csak" nagyon rosszul voltam, hányni nem hánytam (igaz nagyon "rossz" hányó vagyok, kiskamasz koromban hánytam utoljára).
Egyébként az idő segít...
Én is ugyanígy voltam a 7.-től a 11. hétig, aztán a 13.-ra szépen elmúltak a rosszullétek.
Sajnos semmi nem segített, én még a ropit és sós kekszeket is kihánytam, a húsnak meg a látványától is rosszul voltam, nemhogy a szagától. Uborkás-paradicsomos zsemlén éltem, az is visszajött sokszor, de nem mindig :D
Csodaszer sajnos nincs, az ido fog segiteni. Viszon van par dolog, ami kicsit segithet, es mar az is jo. Nekem most 2. terhessegnel 15. hetig tartott a rosszullet es mas dolgok segitettek, mint az elsonel, szoval nagyon egyeni. Probal ki az alabbiakbol ami jolesik, par napig es latod hasznal-e valamelyik.
- ebredeskor (mielott felkelsz az agybol) par szem sos keksz
- hanyingernel ablaknyitas, friss levego es oldaltfekves (most mar jo hideg levego jon be)
- gyombertea
- kola (nem egeszseges, de egy kis poharral nem is fog megartani es sokmindenkinek segit)
- nagyon hideg etelek: jeges tea sok jeggel, fagyasztott gyumolcs elszopogatasa, barmi, csak ne legyen tul edes
- mindig csak pici adagot egyel egyszerre, eves utan pihenj le egy kicsit
Hatha valami segit, addig meg kitartast! :)
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
A 6. válaszolótól szeretném kérdezni, hogy látom, hogy ez a Ludea ez savlekötő. A hányingert ezek szerint gyomorsav okozza? Nekem soha nem volt korábban savtúltengéses problémám és most sem érzem, hogy úgymond feljönne a sav, csak a kínzó hányinger van.
Szia. Én ma vagyok 7 hetes.
Nekem másfél héttel ezelőtt kezdődtek a rosszullétek most egy pár napja viszont tényeg egész nap reggeltől estig rossz a gyomrom. Folyamatosan savam van. Mindenre undorral gondolok még a saját nyálamat is rossz lenyelni.
Ezáltal nem nagyon tudok enni és folyadék is csak nagyon erőltetve. Hányni nem tudok.
Próbáltam már Rennie, Gaviscon szopogatósokat de semmit nem ér. Próbáltam a citromos vizet gyömbért de ez sem hatásos.
Nagyon rossz a közérzetem ezáltal, rossz a szájízem egész nap. Nagyon remélem, hogy majd jobb lesz.
Én 17 hetes vagyok. Még most is vannak néha rosszulléteim. Bennem csak a gyümölcsök maradnak meg ilyenkor pl. alma, banán, narancs, nyáron a barack, esetleg egy szelet melegszendvics. Folyadékot mindig kihányom, mindegy, mit iszok, de fontos, hogy igyál, ha nem szeretnél kiszáradással kórházba kerülni. A fekvést kerülném a helyedben, nekem attól is rosszabb volt a hányinger, vagy legalább ne legyél teljesen vízszintbe.
Remélem tudtam segíteni. További szép babavárást és kitartást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!