Hivatkozhatok az orvosnál arra, hogy azért kérek
császárt, mert kicsi a fájdalom küszöböm és rettegek
a szüléstől?
Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogy nem bírnám ki a szülést. Engem egy sima menstruációs fájdalom is padlóra küld, nem bírnám végigcsinálni. Emellett kicsi a csípőm és a medencém, egyhamar biztos nem lenne meg a gyerek. Félek a szüléstől és a szülés következményeitől, 100x jobban bevállalnék egy császárt.
Nekem volt mindkettőben részem és sokkal inkább egy császári, semmint egy hüvelyi szülés. Húgom és a legjobb barátnőm dettó. Egyáltalán nem fájt annyira és nem telt hónapokba felépülni, ellenben az órákig tartó vajúdás, a gátmeszés ami aztán hosszú hónapokig fájt stb. Nem kellene úgy előadni, hogy a császár ördögtől való, míg a hüvelyi fele annyira sem olyan rossz és így-úgy. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya.
2020. júl. 28. 14:09
42/68 anonim válasza:
Egyesek csak kényelemből vállalnak császárt sajnos.
2020. júl. 28. 14:10
43/68 anonim válasza:
Definiáld a kényelmet! Mert a "nekem nincs kedvem semmit se csinálni, főleg nem vállalni a folyamatot, oldjátok meg nekem, kifizetem" az az. A kérdezőnél pont ezt látom.
2020. júl. 28. 14:12
44/68 anonim válasza:
Nekem is volt már császárom, mert muszáj volt. Farfekvéses volt a babám és a nyakán volt a köldökzsinór.
Muszáj volt császározni, mert veszélyben volt a picikém.
De én magamtól (mert nem birom a fájdalmat) biztos nem kértem volna császárt.
2020. júl. 28. 14:17
45/68 anonim válasza:
Nem, az a szánalmas, hogy itt tobzódik az összes ősmami, aki azt hiszi mekkora istennő, amiért hüvelyi úton szült és hogy jól le tudja hordani mindennek a kérdezőt. Normális ember képes kulturáltan leírni a véleményét, de az a legalja, amit némelyek itt művelnek, mert miért nem fogad örökbe, már most előre megítélték, hogy mennyire nem lesz jó anya a kérdező, ez nem kívánságműsor és társai. Itt vezetitek le a napi feszkót vagy mi a gond?
Mégis miféle összefüggés van a szülés módja és az anyaság milyensége között?? Semmi! Attól, hogy valaki inkább császárral szülne különféle okok miatt, véletlenül sem jelenti, hogy egy nemtörődöm, szaranya lesz, sem azt hogy alkalmatlan, hisztis tini.
2020. júl. 28. 14:24
46/68 anonim válasza:
Szültél már császárral? Én utána üvöltöttem a fájdalomtól, míg természetes szülés után másnap már lépcsőztem. A második lett császár, de inkább nem szülök soha többet, rettenetes élmény volt.
2020. júl. 28. 14:26
47/68 anonim válasza:
Az én legjobb barátnőm dettó ilyen volt, mint a kérdező, program császárral szült és nagyszerű anya, mára már 8 éves a fia. Ő is rettenet parazott a hüvelyi szüléstől, de attól még senki nem lesz egy buta tini, aki képtelen lesz szülés után életben tartani a gyerekét! Nem kéne ilyen rosszindulatúnak lenni, a szülés módjának semmi köze ahhoz, hogy milyen anya lesz az illetőből!!
2020. júl. 28. 14:26
48/68 anonim válasza:
Én is császárral szültem, sajnos kétszer is, mert nem tágultam. A testem maradandóan károsodott. A műtét után sírtam, napokig, se mozogni, se köhögni, de még felöltözni se nagyon tudtam. A hegem borzasztó lett, keloidosan gyógyult, begyulladt. A hasizmom olyan szinten kikészült, hogy 3 évvel később már biztosan lehetett látni, hogy műteni kell ismét. Komplikációmentes 2 császárom volt, el se merem képzelni, mi lett volna még, ha történik is valami közben, mert az sem ritka. Nem ép, aki ezt választja. Jah, hogy van, akinek sima ügy? Hát, van akinek meg nem. És ezt előre nem tudni.
2020. júl. 28. 14:28
49/68 anonim válasza:
48as én is hasonlóan jártam. Újra kellett műteni és intenzívre kerültem, 4 napig sírtam a fájdalomtól, utána már csak azért nem mert már szégyelltem magam, de a picit másfél hétig alig tudtam ellátni, sőt magamat sem igazán. Azóta is minden hidegfrontnál olyan fájdalmas a heg mintha késsel szurkálnának.
Elhiszem én hogy van akinek könnyű, de olyan is van bőven akinek meg a hüvelyi az egyszerűbb.
2020. júl. 28. 14:47
50/68 anonim válasza:
De ha elérhető ez az orvosi beavatkozás és rutineljárás is, és a kérdező ki is fizetné, akkor mégis mi a fenéért ekkora rohadt nagy morális kérdés, hogy nem akarja kinyomni magából a gyerekét? Már miért ne választhatna? Ennyi erővel ne vetesd ki a manduládat, mert az a természetes, hogy ott van, ha begyullad néha, hát begyullad, viseld el. Vagy a fogorvosnál se kérjetek akkor fájdalomcsillapítást, mert hát a fájdalom természetes, nem? Éld át, olyan szép és természetes! Ugye, nem tetszik? Hát van, akinek a szülési fájdalom ugyanez a kategória. Én fájdalomcsillapítás nélküli természetes szülésre készülök, de értetlenül állok ez előtt a vehemencia előtt, hogy csak az a jó és nem is vagy anya, ha császárt akarsz. Nyugi már. Magánban elintézheti a kérdező, más meg szüljön, ahogy akar.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!