Hivatkozhatok az orvosnál arra, hogy azért kérek császárt, mert kicsi a fájdalom küszöböm és rettegek a szüléstől?
A gátvarrás szerintem rosszabb. Az lehet, hogy ti kibírnátok a szülést, én valószínűleg nem, főleg hogy egyedül lennék.
Nekem volt már vakbél műtétem, valamilyen szinten tudom, hogy mi a pálya.

Én is féltem a szüléstől az én fájdalom küszöböm is nagyon kicsi, mégis két gyermeket hoztam világra természetes úton.
És lám, itt vagyok. Ki lehet bírni, túl lehet élni.
Sokkal gyorsabban felépülsz, mint császár után.
Nekem az első fiammal császárom volt. Senkinek sem kívánom azt a hónapokig tartó fájdalmat. Nem hagytam el magam sosem, de az kegyetlen volt.
A hegem is szétnyilt az egyik oldalon. Sokáig kezelésre jártam. Stb.. Stb... Inkább ne akarj császárt.
Egyébként, ha nem indokolt, nem fognak császározni. Hacsak nem fogsz ki egy olyan orvost, aki jó pénzért bevállalja.

Én is egyedül szültem, a varrást meg sem éreztem.
Nem tudhatod igy tapasztalat nélkül,hogy mennyire bírnád.

Sajnos idehaza az ember nem dönthet arról, hogy hogyan szeretne szülni, de ettől független nem nehéz olyan orvost találni, aki vállal császárt. Én szültem természetes úton és császárral is, hát személyes tapasztalataim alapján ezerszer inkább egy császár, semmint egy hüvelyi.
Ez a te dolgod, konzultálj orvossal!

Adnak fajdalomcsillapitot a varrashoz.
A csaszt szarabb hidd el
Nekem mind a ketto volt de inkabb 10 rendes mint 1 csaszar
Pedig gyorsan felepultem utana
Sima szulesnel 24 orat vajudtam a vegere max ehes voltam de nem haltam bele 🤣
Viszont ahogy megvolt a gyerek minden fajdalom off es siman csak boldogsag van

"Ha a mensit nem bírod, a császáros felépülést, varratszedést, hetekig tartó napi szintű Clexane injekciókat pláne nem fogod."
Semmi köze a menstruációs görcsöknek egy műtétből való felépüléshez. Teljesen más jellegű fájdalom. Egyénfüggő, hogy ki mit bír jobban (van, aki menstruáció alatt többször elájul, viszont egy fogfájást mosolyogva tűr).
Ahogy a szülés is más jellegű, mint a mensi. De hadd ismerje már a Kérdező jobban magát, mint mi őt.
Sajnos Magyarországon erről nem dönthet a nő (Németországban pl. igen). De ahogy írták, találni orvost, aki megcsinálja. Persze, nem lesz olcsó..
Én is inkább a császárt választanám. Az epidurálban nem bízok, nem egy sztorit hallottam, hogy kérés és ígéret ellenére nem adták be, mert spóroltak. Annál kiszolgáltatottabb helyzet viszont nincs, mikor reménykedsz a megváltásban, de nem jön. Akkor már inkább az előre lefixált császár..

A feleségemnek alacsony a fájdalom tűrő képessége. Érzékeny az érintésre is a bőre és a menstuációja neki is fájdalmas volt.
Ugyanakkor a szüléssel nem voltak komoly gondjai, igaz kért és kapott is epit. (ami nem volt tökéletes, de a korábbi epegörcseinél sokkal kisebb fájdalommal járt a dolog)
Hosszú vajúdás után egyébként császár lett így is a vége, de 2napra rá, már jól tudott mozogni. (Nem Magyarországon vágták, nem tudom, otthon más-e a tehnika de elvileg nem, csak itt sokkal jobban hagynak pihenni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!