Mit tegyek, ha a terhesség miatt undivá vált a testem és még változtatni se tudok rajta?
2-es csak úgy csöpög az empátia belőled.
Kérdező, a szülés után a nők teste megváltozik, ez egy természetes dolog, nagyon sokat tudsz javítani az állapotán, de kell az önelfogadás is, légy büszke arra, hogy a tested szolgált titeket és képes voltál kihordani a gyereked. Sportolj sokat, tekercseld magad, szaunázz, igyál rengeteg folyadékot és ha anyagilag megengedheted magadnak, plasztikáztasd, amit kell.
Nekem is úgy néz ki a testem.
Nekem a fogyás miatt lett olyan a terhesség után.
Engem nem igazán zavar. A párom szeret és az a lényeg.
Most babát várunk a 30. héten vagyok most tényleg a terhességtől jöttek ki a csíkok de annyira nem érdekel.
Max egyszer látnak a strandon évente így. Nem érdekel mások véleménye. Elkell fogadni, hogy szültünk egy gyereket és a testünk nem lesz már ugyanolyam,mint azelőtt.
Plasztika.
- Tervbe van, de az a striákat nem fogja eltűntetni.
Amikor teherbeestél gondoltál volna erre.
- Kösz. Sokat segített ez a válaszod.
Kérdező, a szülés után a nők teste megváltozik, ez egy természetes dolog, nagyon sokat tudsz javítani az állapotán, de kell az önelfogadás is, légy büszke arra, hogy a tested szolgált titeket és képes voltál kihordani a gyereked.
- De az egyáltalán nem természetes, hogy csíkos vagyok, mint egy zebra, és lóg a mellem, mint a tehén tőgye. Pont, hogy nem büszkeség, és oké oké, szolgált a testem, de mégis milyen áron? Erre akár rámehet a házasságom is, mert nem hiszem, hogy egy förmedvény mellett akar megöregedni egy férfi.
Nekem is úgy néz ki a testem.
- Ez nem nyugtat meg.
Engem nem igazán zavar.
- Örülj neki.
Elkell fogadni, hogy szültünk egy gyereket és a testünk nem lesz már ugyanolyam,mint azelőtt.
- És hogy fogadjam el? Ezt egyáltalán el lehet? Mert szerintem nem.
Tegyel a testedert is, pl. valaki egy hasonlo kerdesnel irta a kollagent, esetleg nezz utana, de inkabb a lelked tedd rendbe, probalt elfogadni es szeretni a tested.
- A kollagén nem tünteti el a striákat. Igen, tettem érte, edzettem, fogyókúráztam, diétáztam, de ugyanúgy lóg a hasam. A mellemről nem is beszélve. És nem tudom épp ésszel felfogni, hogy mi szeretnivaló van egy lógó mellben és hasban? Na meg a striákban? Hogy tudnám ezt elfogadni és szeretni, amikor undorító?
Ha te mashogy allsz magadhoz, a parod is mashogy fog. Ha te imadod a tested, o is imadni fogja.
- A párom pont nem fogja elfogadni. És nem ezt érdemli. 8 órán át vajúdtam, ő 8 órán keresztül ott állt a fejemnél és le nem ült egy percre se, nem is ivott, nem is evett. Nem egy undorító nőt érdemel, akinek full striás a hasa, a combja és a feneke. Amikor végighúzom a bőrömön a kezem, érződik a stria, ami soha a büdös életbe nem fog elmúlni. Ha a gyerek előtt is ilyen lettem volna, azt mondanám, jól van, mert nem változott semmi, de nem így van. Azelőtt én "bombanő" voltam, nem beképzeltyégből, de tényleg csinos, szép nő voltam. Most meg nem mondja, hogy nem kíván, de hozzám se nyúl.
Kérdező, de, természetes.
- Jó, lehet természetes, de nem igazságos. Én diétás, alig hízlaló kajákat ettem, mozogtam egész terhességem alatt, mégis ilyen lett. Aki meg egész terhessége alatt végig zabált meg egész nap sorozatot nézett, az meg jobban néz ki a terhesség után, mint előtte.
Sajnálom, ha erre nem voltál felkészülve a terhesség előtt és most kell ezzel megküzdened, de ha valakinek genetikailag gyengébb kötőszövetei vannak, annak szakad a bőre.
- Számítottam rá, de nem gondoltam, hogy ennyire undi lesz, és ennyi gondot fog okozni. Úgy érzem magam, mint amikor hetedikes koromban új matektanárt kaptunk, és nem érthetően magyarázott, legalábbis én és még pár osztálytársam nem értettük, mert másképp magyarázta. Hiába készültem óráról órára, és hiába oldottam meg a feladatokat, akkor is 2-esnél jobb jegyet nem kaptam, más meg 0 erőfeszítéssel röhögve megszerezte a 4-est. Én tényleg tettem, vagyis próbáltam tenni érte, de nem így lett.
A stria idővel elhalványul, a melleid pedig az öregedéstől is megereszkednének egy idő után.
- Csak elhalványul, de nem múlik el. Igen, a mellem megereszkedett volna, de nem 28 évesen, ami nem mindegy. Ezt azért ne felejtsük el, hogy az se mindegy, mikor halunk meg.
Ha emiatt tönkremegy a házasságotok, akkor az soha nem is állt stabil alapon, bocs, hogy ezt mondom.
- Semmi baj, nem sértesz meg vele, én is így gondolom. Érezteti velem, hogy szeret, de a szex 0. Már nem kíván, ami teljesen természetes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!