Teherbe estem, de nem örülhetek neki. Mi tévő legyek?
Figyelt kérdés
18 éves múltam nemrég, a barátom 22 éves. Egy ideje émelyegtem és rossz közérzetem volt, ezért csináltam egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Nagyon furcsáltuk, mert rendesen szedtem a fogamzásgátlót, de miután a doki is alátámasztotta végképp összeomlottunk. Nem is lenne baj az egésszel, mivel leérettségiztem, továbtanulással sem lenne baj, édesanyám (kisebb sokk után) is benne volt, hogy segít a kicsi felnevelésében, viszont egyszerűen elképzelhetetlen. Édesapám nagyon vallásos ember, már azt is nehezen fogta fel 16 éves koromban, hogy lett egy barátom. Viszont nemhogy gyerek, de még szex sem lehet házasság előtt. (apukám elvei szerint) Ha megtudja, szerintem kitagad a családból, anyukámmal mindketten rettegünk, mert iszonyat dolgokra képes. Már előre látom, hogy ez fel fogja bontani az egész családot, de anyukám nem tud apukám nélkül élni, pedig ő is kapni fog, ha megtudja apám, hogy benne van a dologban. A barátom amellett, hogy végig velünk van és támogat minket, nem tud mit kezdeni a helyzettel. Mit tegyek szerintetek? Iszonyat rettegünk, mert nem akarom, hogy tönkremenjen a család, de a babát sem akarom elveszteni (semmilyen úton). Főleg, hogy édesanyám és a barátom is ilyen örömmel fogadták a hírt.2020. júl. 1. 12:33
41/46 anonim 

válasza:

Mi is ugy lettünk nevelve, hogy a szex maradjon esküvő utánra, tesóm mégis 18 évesen terhes lett, engem kért meg hogy mondjam el édesanyánknak mert annyira félt. Olyan boldog soha nem volt anya..
Egy keresztény ember nem hurcolhat el abortuszra mert máris megszegi az első parancsolatot!
42/46 anonim 

válasza:

Szerintem ez is csak egy szörnyülködjünk a vallásos embereken kamu.
43/46 anonim 

válasza:

#42, nem azzal van baj, ha valaki vallásos, hanem azzal, aki azt képzeli, hogy másra (akár a saját gyerekére) is ráerőszakolhatja a valását... és ezekből sajnos sok van...
44/46 A kérdező kommentje:
Köszönök minden jellegű választ, rendesek vagytok, hogy próbáltatok segíteni! Minden oké van, kissé nehézkesen, de megoldódott a helyzetünk, amit most nem részletezek. De a lényeg, hogy minden rendben.
Akik pedig azt mondják, hogy kamu. Annyiea szeretném ha lenne időm ilyesmivel foglalkozni, csak hogy ne éljem át az elmúlt időszakot.:) De köszönöm mégegyszer a segítségeket.
2020. júl. 10. 21:32
45/46 anonim 

válasza:

Megkérdezhetem ("részletezés nélkül"), hogy oldódott meg a dolog? Nagyon szurkoltam nektek...
46/46 anonim 

válasza:

Házasodjatok össze! Nem is muszáj beavatni őket, elég csak utólag. Ha örülnek a hírnek, és kiakadnak azon, hogy miért nem hívtátok meg őket, akkor lehet szervezni egy templomit is vendégekkel. Ha nem örül a hírnek apukád, akkor az sem fogja zavarni, hogy nem vehettek részt, de egy házaspárnál már jöhet a baba, nem? Így abba se köthet bele senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!