Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teherbe estem, de nem örülhete...

Teherbe estem, de nem örülhetek neki. Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
18 éves múltam nemrég, a barátom 22 éves. Egy ideje émelyegtem és rossz közérzetem volt, ezért csináltam egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Nagyon furcsáltuk, mert rendesen szedtem a fogamzásgátlót, de miután a doki is alátámasztotta végképp összeomlottunk. Nem is lenne baj az egésszel, mivel leérettségiztem, továbtanulással sem lenne baj, édesanyám (kisebb sokk után) is benne volt, hogy segít a kicsi felnevelésében, viszont egyszerűen elképzelhetetlen. Édesapám nagyon vallásos ember, már azt is nehezen fogta fel 16 éves koromban, hogy lett egy barátom. Viszont nemhogy gyerek, de még szex sem lehet házasság előtt. (apukám elvei szerint) Ha megtudja, szerintem kitagad a családból, anyukámmal mindketten rettegünk, mert iszonyat dolgokra képes. Már előre látom, hogy ez fel fogja bontani az egész családot, de anyukám nem tud apukám nélkül élni, pedig ő is kapni fog, ha megtudja apám, hogy benne van a dologban. A barátom amellett, hogy végig velünk van és támogat minket, nem tud mit kezdeni a helyzettel. Mit tegyek szerintetek? Iszonyat rettegünk, mert nem akarom, hogy tönkremenjen a család, de a babát sem akarom elveszteni (semmilyen úton). Főleg, hogy édesanyám és a barátom is ilyen örömmel fogadták a hírt.

2020. júl. 1. 12:33
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
93%

Az apukád csak kirakatvallásos, ha abortuszra "kényszerítene".

Egyébként nem kényszeríthet. Akkor se kényszeríthetne, ha nem lennél nagykorú.

Viszont pont ezért, mert nagykorú vagy, anyagilag sem köteles támogatni a gyerekvállalásban. Ha a jómód tőle származik, akkor jól gondold át.

2020. júl. 1. 14:33
 22/46 anonim ***** válasza:
89%

18 éves vagy. Hiába cipelne el a hajadnál fogva nem vagy köteles elvetetni, ezt nem.ő dönti el.

Ellenben bocsánat, hogy ezt írom

De szülők "nyakára" szülni a legnagyobb botorság. Egyrészt a gyereket maganak nem nekik szülőd. Másrészt soha nem szeretnék kiszolgáltatott helyzetben lenni 0 kereset minden nélkül, mert a legtöbb szülő nagyon vissza tud ezzel élni és érzelmileg zsarolni. Akármilyen a kapcsolatod velük, hidd el megfog változni és nem épp jó irányban. Apád nem vallásos szimplán begyöpösödött.

A helyedben ha ennyire megakarod tartani a sarkamra állnék, lesz ami lesz alapon. Egy gyerek hatalmas felelősség, ha mindenáron megakarod tartani akkor viselkedj felnőttként, párod is, vállalj/atok felelősséget és állj/atok ki magadért/egymássért

2020. júl. 1. 14:48
 23/46 anonim ***** válasza:
55%
Szinte mindnenki azt mondja, majd megenyhül a nagypapa idővel. Erre én nem vennék mérget, vannak a környezetemben, akik hasonlóan az itt leírt apukához, inkább életük végéig hátat fordítanának. Kérdező, értem hogy szereted, de készülj fel rá, hogy talán választanod kell és nem lehet egyszerre gyereked és apukád. És ha anyudat is eltiltja tőletek? Olyan nagyon fiatal vagy, még nem is éltél. Abszolút nem vagyok abortuszpárt, szükséges rossznak gondolom, de ez esetben valószínűleg mellette döntenék. Értem én, hogy most azt hiszitek a pároddla, hogy érettek vagytok egy gyerekre, de hallgass az idősebbekre is. Nagyon nagyon kevés a tapasztalatod, nem túl fényesek a kilátásaid egyelőre. Hol fogtok lakni, ha az apuka tényleg rosszul fogadja a hírt? Miből fogtok élni, A párod biztosan nem fog ebbe az áldatlan helyzetbe néhány év alatt beleunni?
2020. júl. 1. 15:31
 24/46 anonim ***** válasza:
31%

És a párod szüleivel mi a helyzet, ők hogy fogadják ?

Én ellenzem az abortuszt, mert abba is gondoljatok bele, mi van, ha utána netán nem lehet majd gyereke, mert hallottunk már ilyesmit....

Ez a gyerek azért jött, mert jönni akart.

Nyilván innentől megváltozik minden és a saját életnek vége, viszont kezdődik egy új és majd a gyerekeddel mentek nyaralni, játszani, nem csak a szingli wellnessezés az élet ám! Meg talán jobb addig teherbe esni, amíg a szülők tudnak támogatni, mert egyedül egy gyerekkel borzasztóan nehéz, szóval inkább hamarabb segítséggel, mint később egyedül!!

2020. júl. 1. 15:39
 25/46 anonim ***** válasza:
92%

Párod tervez esküvőt?

Mert esetleg egy lánykéréssel biztosan jobban megenyhülne a kedves papa....

2020. júl. 1. 15:41
 26/46 anonim ***** válasza:
75%
Amugy nem mind1 apad mit mond? Ja hogy nélküle 0 penzetek leaz a gyerekre...
2020. júl. 1. 16:20
 27/46 anonim ***** válasza:
93%

Hát igen, én is ellentmondásosnak érzem, hiába pontoztátok le az előzőt.

- Azt írja, tudja vállalni a gyereket, mert jómódúak. Kivéve ha kitagadja az apja a gyerekvállalás miatt, mert valójában csak apuka jómódú.

- Egy nagykorú döntésének arról, hogy vállal-e egy gyereket, egyébként nyilván nem kellene függeni senki mástól.

Szóval szerintem 3 lehetőseg van: 1. ebben az abnormális családban, ahol vki terrorizálja érzelmileg a csaláftagjait, még függőbb helyzetbe kerülni, leborulni apuka előtt megbocsátásért és lóvéért könyörögve.

2. "Megszökni" a fiúval és önerőből élni (de felnőttként). Aztán vagy lesz apai bocsánat vagy nem. 3. Abortusz.

2020. júl. 1. 16:58
 28/46 anonim ***** válasza:
75%
Jajjj, ezt a kommersz marhaságot, hogy azért jön egy gyerek, mert jönni akar… Hagyjuk már. Ez így sikerült, nincs ennek semmi mögöttes tartalma.
2020. júl. 1. 17:27
 29/46 anonim ***** válasza:
93%

"Szerintem kitagad a családból..."

"Anyukámmal mindketten rettegünk, mert iszonyat dolgokra képes..."

"...pedig ő is kapni fog..."

"képes elcipelni engem a hajamnál fogva abortuszra..."

Pont ilyen egy vallásos ember. Ja, nem. Ne haragudj, én nem vagyok vallásos, de apádat előbb gondolnám pszichopatának, akkor terrorban tartja a családot, mint vallásos embernek.(A leírásod alapján.)

Nem értek egyet az első válaszolóval, aki szerint nem apuka a legnagyobb probléma. De, szerintem elég nagy probléma, ha valakitől retteg a családja, ugyanakkor nem tudnak nélküle élni. Egészségtelen függőségi viszonyt feltételez.

Miért ragaszkodsz annyira apukádhoz, hogy anyukád, a párod és a leendő gyereked elé helyezed? Úgy értem, a pénzen kívül, mert az eléggé úgy tűnik, hogy itt nem te vagy jómódú, de még csak nem is anyukád. Persze, ezt nem tudhatjuk, de erre lehet a leírásból következtetni és nem is cáfoltad. Nem tudom mit tegyél. A válaszom nem releváns, mert egyáltalán nem tudom beleképzelni magam a helyedbe. Én megtartanám és felnevelném a párommal, az agresszív apám meg marhára nem érdekelne.

2020. júl. 1. 20:01
 30/46 anonim ***** válasza:
90%
Vallásos ember nem küldené a gyerekét abortuszra. Anno még az óvszer ellen is volt a Vatikán, aztán az Aids és egyebek miatt változtatott az állásponton. Nem te vagy jó anyagiak között, hanem a szüleid, ha apád elzavar otthonról mit csinálsz? Anyukád ki tud nyúlni neked a közös kasszából havi több százezret?
2020. júl. 1. 22:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!