Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teherbe estem, de nem örülhete...

Teherbe estem, de nem örülhetek neki. Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
18 éves múltam nemrég, a barátom 22 éves. Egy ideje émelyegtem és rossz közérzetem volt, ezért csináltam egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Nagyon furcsáltuk, mert rendesen szedtem a fogamzásgátlót, de miután a doki is alátámasztotta végképp összeomlottunk. Nem is lenne baj az egésszel, mivel leérettségiztem, továbtanulással sem lenne baj, édesanyám (kisebb sokk után) is benne volt, hogy segít a kicsi felnevelésében, viszont egyszerűen elképzelhetetlen. Édesapám nagyon vallásos ember, már azt is nehezen fogta fel 16 éves koromban, hogy lett egy barátom. Viszont nemhogy gyerek, de még szex sem lehet házasság előtt. (apukám elvei szerint) Ha megtudja, szerintem kitagad a családból, anyukámmal mindketten rettegünk, mert iszonyat dolgokra képes. Már előre látom, hogy ez fel fogja bontani az egész családot, de anyukám nem tud apukám nélkül élni, pedig ő is kapni fog, ha megtudja apám, hogy benne van a dologban. A barátom amellett, hogy végig velünk van és támogat minket, nem tud mit kezdeni a helyzettel. Mit tegyek szerintetek? Iszonyat rettegünk, mert nem akarom, hogy tönkremenjen a család, de a babát sem akarom elveszteni (semmilyen úton). Főleg, hogy édesanyám és a barátom is ilyen örömmel fogadták a hírt.

2020. júl. 1. 12:33
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom mióta vagytok együtt, de egy gyors házasság? Osszekoltozes? Nem lehetsz meg olyan nagyon idős terhes hogy netudd azt mondani hogy "a naszejszakan" fogant. Tudom nem szép, de hátha így elfogadna.

De ha apád vallásos ember, akkor vajon eltudna számolni a lelkiismeretevel ha "megoleti"? 🤔

2020. júl. 1. 22:38
 32/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Meglátjuk mi lesz, ha minden igaz ma este mondjuk el neki, mivel családi vacsodát beszéltünk meg és beleegyezett. Remélem minden oké lesz.
2020. júl. 2. 10:33
 33/46 anonim ***** válasza:
100%
Na mi volt?
2020. júl. 3. 11:07
 34/46 anonim ***** válasza:
100%
Noss kérdező? Elmondtatok? Élsz még?
2020. júl. 3. 13:04
 35/46 anonim ***** válasza:
100%
Jelezz mi történt!!!!!
2020. júl. 4. 20:33
 36/46 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem a kérdezőt kinyirtak... Nehogy a hírekben is benne legyen szegény.
2020. júl. 5. 00:15
 37/46 anonim ***** válasza:
78%
Elképzelhető, hogy az egész csak kamu. A lényeg, hogy a hívő emberekről írjanak valami rosszat. A középkorban el tudtam képzelni egy ilyen vallásosságot, manapság már aligha, legalábbis nem keresztényként. Meg is mondom miért. Egy mélyen hívő keresztény aktív keresztény életet él, nem csak otthon, hanem közösségben is. Nincs ma olyan keresztény gyülekezet az országban (szekta sem), amiben egy apa felvállalná, hogy kitagadja a lányát a közösség szeme előtt. A megbocsájtás, megtérés alap. Nem szakítja szét a családot, nem ordítja le a lánya fejét, mert a közösség azt nem bocsájtaná meg.
2020. júl. 6. 16:24
 38/46 anonim ***** válasza:
73%

Naaa, azért pontosítsuk a történetet: 18 évesen, pucér hátsóra, érettségi nélkül 0 Ft-ra akarsz szülni és elvárnád, hogy ehhez jó pofát vágjon bárki is?? Végig hangoztattad, hogy Jajj nem akadály, mert anyud támogat, jómódú a család. Ugye az megvan, hogy attól, hogy a családod jómódú, nem jelenti, hogy kötelességük a felelőtlenségedet támogatni? Különben is, ha jól értelmezem apud a jómódú és ahogy olvasom ő “hordja a nadrágot”, az van amit ő akar, ergo azt gyorsan verdd ki a fejedből, hogy majd a család támogat.... Anyud? Miből? Ha egyszer te magad írod, hogy apád kb bármire képes, anyudat sakkban tartja, gondolod nem tiltaná meg, hogy az eszetlen felelőtlenségéteket finanszírozza a háta mögött?! Dehogynem. Meg úgy egyébként is, hol laknátok? Tudtok bérelni magatoknak lakást vagy hasonló?

Ha valóban annyira nagyon kell neked gyerek, úgyhogy amúgy szinte még te magad is az vagy, akkor nem azzal jönnél folyamatosan, hogy a családom jómódú és nem az ő pénzükre akarnál szülni, hanem fognád magad és a pasid, különköltöznétek, elmennétek dolgozni és megteremtenétek TI saját magatoknak azt, ami kell egy gyerekhez! Nem pedig anyuciek pénzére vallalnatok gyereket.....

2020. júl. 6. 17:55
 39/46 anonim ***** válasza:
11%
mond hogy bedrogoztak, te nem akartál lefeküdni senkivel és hogy nem a párodtól van a baba
2020. júl. 6. 19:06
 40/46 anonim ***** válasza:
61%

Kedves kérdező, ha a családod hívő, akkor azt, hogy teherbe estél sokkal inkább megbocsáthatónak tartják, mintha abortuszra mész, és elpusztítod a szíved alatt növekvő életet.

Ha semmiképpen nem tudjátok vállalni a kisbaba felnevelését, akkor több száz ember áll sorba örökbefogadásért, ahol biztonságban és jólétben nevelkedhet fel a kisbaba.

Kérlek, hogy dönts az élet mellett!

2020. júl. 6. 21:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!