Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teherbe estem, de nem örülhete...

Teherbe estem, de nem örülhetek neki. Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
18 éves múltam nemrég, a barátom 22 éves. Egy ideje émelyegtem és rossz közérzetem volt, ezért csináltam egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Nagyon furcsáltuk, mert rendesen szedtem a fogamzásgátlót, de miután a doki is alátámasztotta végképp összeomlottunk. Nem is lenne baj az egésszel, mivel leérettségiztem, továbtanulással sem lenne baj, édesanyám (kisebb sokk után) is benne volt, hogy segít a kicsi felnevelésében, viszont egyszerűen elképzelhetetlen. Édesapám nagyon vallásos ember, már azt is nehezen fogta fel 16 éves koromban, hogy lett egy barátom. Viszont nemhogy gyerek, de még szex sem lehet házasság előtt. (apukám elvei szerint) Ha megtudja, szerintem kitagad a családból, anyukámmal mindketten rettegünk, mert iszonyat dolgokra képes. Már előre látom, hogy ez fel fogja bontani az egész családot, de anyukám nem tud apukám nélkül élni, pedig ő is kapni fog, ha megtudja apám, hogy benne van a dologban. A barátom amellett, hogy végig velünk van és támogat minket, nem tud mit kezdeni a helyzettel. Mit tegyek szerintetek? Iszonyat rettegünk, mert nem akarom, hogy tönkremenjen a család, de a babát sem akarom elveszteni (semmilyen úton). Főleg, hogy édesanyám és a barátom is ilyen örömmel fogadták a hírt.

2020. júl. 1. 12:33
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:
12:53 ezt nagyon jó tudni, ebből is meríthetek erőt. Köszönöm!:)
2020. júl. 1. 12:54
 12/46 anonim ***** válasza:
76%

Én mutatnék majd a nagypapának egy csomó képet, ultrahang felvételt és keresztnevén szólítanám az unokáját, hogy nézd, itt van ő és milyen aranyos és Isten ajándéka stb - meg fog enyhülni, csak tartsatok ki!!

Az tuti, hogy a gyilkosságot (abortuszt) nem fogadná el egy vallásos ember sem hosszú távon, mégha első körben felindulásból hozzádvágná is.

2020. júl. 1. 12:58
 13/46 anonim ***** válasza:
92%

És ha összeházasodtok a terhesség alatt, akkor se fogadja el apukád?

Az épeszű megoldás az lenne, hogy a magatok erejèből felnevelitek a gyereket.

2020. júl. 1. 13:05
 14/46 anonim ***** válasza:
76%
apád jómodú? mert ha neki tabu a szex házasság előtt, akkor arra ne alapozz. és anyádra se, ha ő is sakkban van tartva
2020. júl. 1. 13:08
 15/46 anonim ***** válasza:
75%

Először biztosan nagyon dühös lesz - erre készüljetek fel!

Viszont idővel megenyhül - ehhez kívánok sok-sok kitartást.

A vége Happy End lesz! Gratulálok a babához. :)

2020. júl. 1. 13:09
 16/46 anonim ***** válasza:
98%

Ez nagyon nehez kérdés, az előttem szólók sok mindent leírtak már, persze mi nem ismerjük apukadat, de az nagyon jo dolog, hogy a barátod es édesanyád melletted all. En is amellett vagyok igy ismeretlenül, hogy ha édesapám valóban hívő vagy vallásos embernek vallja magat, akkor az abortuszt gondolom nem támogatna. Lehet ki lesz akadva rád, kezdve azzal, hogy együtt voltál a barátoddal, de ha megtudná, hogy ti szeretnetek ezt a kisbabát, aki az ő unokája, ellenben arra kényszerítene, hogy vetesd el, akkor biztos hónapok vagy évek mulva iszonyat lelkiismeret furdalása lenne (szerintem), hogy egy ártatlan elet miatta lett kioltva.

Az egyik válaszadó javasolta az eskuvot is, ez valóban nem rossz ötlet, akkor mondhatna apukad, hogy “családban” no fel az unokája.

En nagyon szurkolok, remelem minden jol alakul a végen! Kitartást!

2020. júl. 1. 13:17
 17/46 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, hasznos dolgokat mondtatok! Remélem sikerülni fog minden.
2020. júl. 1. 13:47
 18/46 anonim ***** válasza:
44%
Te itt kevesebbet kockáztatsz mint mások, jelenleg. Se kereseted, se munkád, egy érettségid van, egy apasághoz túl fiatal pasid. Anyád testi lelki épséget is beáldoznad, mellesleg apuci fizessen mindent, mert jómódúak vagytok. ŐK azok, Te meg jó helyre születtél. Ez egy tanulópenz kell hogy legyen, de ne szüld meg, ennyire buta nem lehetsz.
2020. júl. 1. 13:47
 19/46 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem előbb utóbb megbékél. Ha tényleg vallásos, nem csak a kirakatban, akkor belátja, hogy ez volt a lehetőség legjobb megoldás.
2020. júl. 1. 13:55
 20/46 anonim ***** válasza:
38%
A közelébe nem engedném a gyerekemet egy ilyen embernek mint az apád. Ha jót akarsz a gyereknek menekültök minél messzebb. Ha ketten nem tudnátok felnevelni akkor pedig abortusz. Ha az apád közelében nő fel az a lehető legrosszabb amit tehetsz vele!!
2020. júl. 1. 13:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!