Teherbe estem, de nem örülhetek neki. Mi tévő legyek?

Igen, így van. Az anyagiak fontosabbak, illetve hogy van-e családtag, rokon, barát aki segít a felnevelésében.
Illetve a baba születésével az életed egy része megszűnik létezni. Már nem azt nézed, neked mire van szükséged, hanem hogy neki.
Jó, hogy ennyire ragaszkodsz hozzá de gondold át ezeket is.
Apukád meg biztosan ellene lesz, a legtöbb vallásos ember (bocsánat!) konzervatív.
Évek múltán majd elfogadja.
Azt nézd, neked mi a jó, nem azt, hogy neki.
Szerencsére a 2 legfontosabb személy ebben a helyzetben (anyukád, és a gyerek apja) melletted áll.

Ebből is látszik, hogy még mindig a gumi a legjobb védekezéshez.
Mivel jó az anyagi helyzetetek és szeretnéd is megtartani, ezért az apád nem lehet akadálya akkor, ha határozottan képviseled az álláspontodat és anyukáddal és a pároddal együtt, közösen megbeszélitek vele mondjuk egy közös ebéd keretében bejelentve, mert egy jól lakott, jó kedvű ember talán nehezebben fog megölni azonnal - de minél hamarabb kerítsetek erre sort és fontos, hogy legyetek ott mindnyájan, amikor bejelentitek a baba érkezését és hogy nagypapa lesz...!

1. vagyok.
Kevés olyan nagyszülő van, amelyiknek nem lágyul meg a szíve az unokán előbb-utóbb. Pláne egy vallásos emberé, akinek mint vallásos embernek isten ajándékának kellene tekinteni egy kisbabát. Nem vagyok vallásos, de próbálok az ő fejével gondolkodni. Az elején biztos be lesz rágva, de majd lenyugszik.
Az meg a másik: Nagyon nagyon sok mindenről le kell mondanotok, számolj ezzel is. Nincs mindig énidő, bulika, most már mindenben a gyereket kell elsősorban figyelembe venni egy egyszerű wc-zéshez is! Ha segít hozzátartozó, az jó. Ha van pénzetek, az jó. Ha szerencsére apukája vállalja és nem lép le, az jó. De sajnos ez nem elég!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!