Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teherbe estem, de nem örülhete...

Teherbe estem, de nem örülhetek neki. Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
18 éves múltam nemrég, a barátom 22 éves. Egy ideje émelyegtem és rossz közérzetem volt, ezért csináltam egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Nagyon furcsáltuk, mert rendesen szedtem a fogamzásgátlót, de miután a doki is alátámasztotta végképp összeomlottunk. Nem is lenne baj az egésszel, mivel leérettségiztem, továbtanulással sem lenne baj, édesanyám (kisebb sokk után) is benne volt, hogy segít a kicsi felnevelésében, viszont egyszerűen elképzelhetetlen. Édesapám nagyon vallásos ember, már azt is nehezen fogta fel 16 éves koromban, hogy lett egy barátom. Viszont nemhogy gyerek, de még szex sem lehet házasság előtt. (apukám elvei szerint) Ha megtudja, szerintem kitagad a családból, anyukámmal mindketten rettegünk, mert iszonyat dolgokra képes. Már előre látom, hogy ez fel fogja bontani az egész családot, de anyukám nem tud apukám nélkül élni, pedig ő is kapni fog, ha megtudja apám, hogy benne van a dologban. A barátom amellett, hogy végig velünk van és támogat minket, nem tud mit kezdeni a helyzettel. Mit tegyek szerintetek? Iszonyat rettegünk, mert nem akarom, hogy tönkremenjen a család, de a babát sem akarom elveszteni (semmilyen úton). Főleg, hogy édesanyám és a barátom is ilyen örömmel fogadták a hírt.

2020. júl. 1. 12:33
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
68%
Itt nem apukád a legnagyobb probléma, mert egy kis sarokra állással le lehet higgasztani. A főbb kérdés, el tudjátok tartani? Gondolom munkaviszonyod nem nagyon van, nem fogsz kapni gyakorlatilag semmit, hacsak a barátod el nem tart benneteket. Ha megtartod ezt a babát, nagyon korán fel kell nőnötök! Jól gondold át, mit vállaltok!
2020. júl. 1. 12:38
 2/46 A kérdező kommentje:
Azzal nem lenne probléma abszotúl, mivel jómódú családunk van és anyukám segítene mindenben. Nem ismered az apámat, én tudom mikre képes. Ezért is félek, mert képes elcipelni engem a hajamnál fogva az abortuszra. (pedig vallásos ember!!!) és hogy ezt honnan tudom? régebben beszéltünk ezekről a dolgokról vele.
2020. júl. 1. 12:42
 3/46 anonim ***** válasza:
93%

Igen, így van. Az anyagiak fontosabbak, illetve hogy van-e családtag, rokon, barát aki segít a felnevelésében.

Illetve a baba születésével az életed egy része megszűnik létezni. Már nem azt nézed, neked mire van szükséged, hanem hogy neki.

Jó, hogy ennyire ragaszkodsz hozzá de gondold át ezeket is.

Apukád meg biztosan ellene lesz, a legtöbb vallásos ember (bocsánat!) konzervatív.

Évek múltán majd elfogadja.

Azt nézd, neked mi a jó, nem azt, hogy neki.

Szerencsére a 2 legfontosabb személy ebben a helyzetben (anyukád, és a gyerek apja) melletted áll.

2020. júl. 1. 12:44
 4/46 anonim ***** válasza:
73%
Szintén hívő, nászéjszakáig nem szexelő szülőként mondom: ha a lányaink tiniként kezdenek szexelni, el tudom fogadni. Ha megöletik a gyermeküket, pedig fel tudnák nevelni, azt soha.
2020. júl. 1. 12:46
 5/46 anonim ***** válasza:
93%

Ebből is látszik, hogy még mindig a gumi a legjobb védekezéshez.

Mivel jó az anyagi helyzetetek és szeretnéd is megtartani, ezért az apád nem lehet akadálya akkor, ha határozottan képviseled az álláspontodat és anyukáddal és a pároddal együtt, közösen megbeszélitek vele mondjuk egy közös ebéd keretében bejelentve, mert egy jól lakott, jó kedvű ember talán nehezebben fog megölni azonnal - de minél hamarabb kerítsetek erre sort és fontos, hogy legyetek ott mindnyájan, amikor bejelentitek a baba érkezését és hogy nagypapa lesz...!

2020. júl. 1. 12:47
 6/46 A kérdező kommentje:
12:44 Igen, ez így van ahogy leírtad. Viszont én szeretem az édesapámat és nem tudom elképzelni az életemet nélküle, viszont ha ezt megtudja, teljesen más ember lesz. Nem úgy fog velem viselkedni mint a lányával. Nem tudom mit tehetnék, de tényleg. Az anyagiak most a legkevesebb probléma, mivel abban nincs kivetnivaló.
2020. júl. 1. 12:48
 7/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megpróbálok belőlük erőt meríteni.
2020. júl. 1. 12:49
 8/46 anonim ***** válasza:
87%

1. vagyok.

Kevés olyan nagyszülő van, amelyiknek nem lágyul meg a szíve az unokán előbb-utóbb. Pláne egy vallásos emberé, akinek mint vallásos embernek isten ajándékának kellene tekinteni egy kisbabát. Nem vagyok vallásos, de próbálok az ő fejével gondolkodni. Az elején biztos be lesz rágva, de majd lenyugszik.

Az meg a másik: Nagyon nagyon sok mindenről le kell mondanotok, számolj ezzel is. Nincs mindig énidő, bulika, most már mindenben a gyereket kell elsősorban figyelembe venni egy egyszerű wc-zéshez is! Ha segít hozzátartozó, az jó. Ha van pénzetek, az jó. Ha szerencsére apukája vállalja és nem lép le, az jó. De sajnos ez nem elég!

2020. júl. 1. 12:49
 9/46 anonim ***** válasza:
96%
Ha anyagilag minden rendben van, és a barátod és te is szeretnétek a babát, akkor édesapád ne legyen akadály. Ismerősöm amikor terhes lett (nagyon friss kapcsolatban és nem volt munkaviszonya a lánynak), a szülők nem örültek neki és az abortuszt részesítették előnyben. De a lány mindenképpen meg akarta tartani a babát. Eleinte nehezen fogadták el a szülők, de aztán rájöttek, hogy a lányuk ezt akarja és támogatták. Azóta imádják az unokát, ő a mindenük. Ezt csak azért írtam le, mert szerintem édesapád is be fogja látni, hogy ez a jó döntés.
2020. júl. 1. 12:53
 10/46 A kérdező kommentje:
Mondtam, ezzel nincs probléma. Képesek vagyunk feláldozni mindent érte, mivel késznek érezzük magunkat erre. Bulikázás meg egyebek eddig sem volt az életemben, szóval annyira nem lesz megterhelő, főleg ha anyukám támogat.
2020. júl. 1. 12:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!