Mit tegyek? Annyira fáj!!
Családi barátunknál a baba már mindjárt egy éves. Keresztszülök vagyunk. Mi a férjemmel egy éve házasodtunk össze, ők 3 év után csináltak gyereket mert a csajszi egyetemen járt.
Az a problémám hogy tudom hogy ők nem hibások mégis annyira irigy vagyok rájuk hogy nekik van és nekünk még nincs. Anyagi helyzet miatt még nem lehet és fogalmam sincs mikor lehet.
Nem tudok velük barátkozni, mind csak rá gondolok hogy nekik van és nekem nincs. Előre félek hogy lesz szülinapi bulija a gyereknek és hogy fogom elviselni.
És a legrosszabb az hogy ugy érzem mire én oda jutok hogy terhes leszek már semmi értelme nem lesz. 2 volt osztálytársamnak is lett és az egyik nem is házas.
Én 23 ,a férjem 28 éves.
Ebből nekem az jön le, hogy azt a figyelmet irigyled, amit egy kismama megkap.
Ha így van, tudd, hogy az a figyelem messze nem kompenzálja azt a sok lemondást, figyelmet, amit ő ad a gyerekének. (Feltéve, ha neveli/gondozza is, és nem csak életben tartja.)
Másrészt én pl. kimondottan szánom azokat, akik naponta teszik fel a gyerekükről a képeket a facebookra, mert így gyűjtik a lájkokat, így érzik magukat valakinek. Ezért gyereket vállalni nagyon nem menő.
Érned kell még, ez ennyiből is világos, és a férjednek is igaza van az anyagiakat illetően.
Akkor tűzzetek ki egy közös célt a férjeddel, és érjétek el együtt. Ez egyébként is jó gyakorlat arra, hogy megtanuld priorizálni a dolgokat, és megküzdeni a céljaidért.
Tervezzétek meg, hogy milyen anyagi körülményeket szeretnétek addig elérni, milyen saját céljaitok vannak, és hány éves korodig vállalod legkésőbb. Talán segít kicsit, ha célként tekintesz rá és nagyjából belövitek az időt.
Nem voltam a te helyzetedbrn, de az én szememben elég nagy butaság (szép szóval) amit most itt le írtál, szóval neked azért kell gyerek mert másnak már van egy 1 éves??
Na figyelj
21 éves voltam mikor az első lányomat szültem, 23 mikor a másodikat, most vagyok 24... Soha nem vállaltam volna csak azért gyereket mert xy nnak már van, és nekik milyen jó, imádom a gyerekeket de ahoz hogy gyereket vállal fel kell nőni, nem mondom hogy. Én tökéletes vagyok, senki nem az, és nem mindenki vállal 21 évesen gyereket, ez nem is baj, én szerettem volna akkor éreztem úgy a férjemmel hogy jöhet a baba, készen állok tudtam mivel jár, mennyi mindenről le kell mondanom, nincs én csak MI, nem dobom oda senkire mert nekem is kell én idő, voltak már mamanal aludt is ott a nagyobb de nem azért mert kellet én idő hanem azért mert festettunk, takaritottunk stb stb,ezeken mindd mindd el kellene gondolkodni, mert gyereket csinálni mindenki tud, de nevelni nem... Azért soha ne vállaljon senki gyereket mert a másé milyen cuki, csak az tudja milyen nehéz akinek már van.. Teljesen meg éri de nem lehet ilyenre alapozni kérdező...
Azt hiszem olyant feltételezték rólam ami egyáltalán nem igaz!!
Nem azért akarok szülni mert másnak van, hiába van ha nem jó anya.
Nekem senki se mondja azt hogy mennyi lemondással jar én mindenemet oda adnám érte!!
Bár nincs gyerekem de egyáltalán nem nehéz főleg ha tiszteséges családban nő fel!!
Nem csak én érzem ezt hanem sok no csak én kimerem mondani!!
Ezt más nem fogja megérteni úgy sem. Mindenki más. Látod itt is anyukák írkálnak amikor gőzük sincs róla mit érzel. Igazságtalannak érzed tudom. Úgy érzed te sokkal jobban megerdemelned de gondolj bele lehet más is így érez akinek vegre össze jön. Nekem csecsemő gondozó a barátnőm egy maganklinikan hidd el rengeteget tudnék meselni ezekről a “ minta anyukakrol” akik előadják hogy ok már bizony tudják mit csinálnak és nem nehéz nekik. Egy ilyen nővér nem bizony elmondják a valóságot de az ismerősöknek senki nem fogja! Én sem tennem! Nem akarnám hogy gyengének érezzenek.
Nyugodj meg lesz babatok a férjed nagyon jól gondolja hogy biztos hátteret szeretne biztosítani neki! Hidd el egy saját lakás rengeteget számít! Nem tudhatod mi lesz 10 év múlva de valószínűleg te már rég anyuka leszel! 😊
( nincs meg babám. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!