Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni töletek! Február 19-én lett pozitiv a tesztem, 26-án mentem elöször orvoshoz, ahol 4mm-es petezsákot láttak az ultrahangon és azt mondták egy honap mulva menjek vissza, ami ugye március vége!
Szobalányként dolgozom, nagyon pörgös, stresszes a munkahelyem és a felettesem megsejtette hogy terhes vagyok (egyik kolleginámnál kérdezett rá),aki nyilván nem mondta meg konkrétan de lényeg a lényeg hogy sejtik! Ma be is hivott az irodára és azt mondta hogy szedjem össze magam mert nincsenek teljesen megelégedve a mostani munkámmal (tény hogy nagyon hamar elfáradok és vétek egy két hibát) de most a mai nap után megijedtem hogy mi lesz ha egyszer csak behivnak és valamilyen indokkal elküldenek!? Szerintetek mi tévö legyek? Menjek el már most táppénzre? A nögyogyászhoz még korai lenne vissza mennem nem? Mikortol mehetek táppénzre? Vagy a házi orvos is kiirhat akár már most? Akinek van tapasztalata ebben, kérem segitsen!
2018. márc. 3. 21:15
1/6 anonim válasza:
Táppénzre csak szívhanggal vehetnek. Próbálj meg kitartani. A főnököd nem valami kedves.
2018. márc. 3. 21:24
2/6 anonim válasza:
Tarts ki még pár hetet, amíg lesz szívhangja a babádnak. Amint lesz róla papírod, nem rúghatnak ki, ugyanis ebben az esetben nem a bejelentés számít, hanem a terhesség ténye. Onnantól pedig legfeljebb elmész táppénzre. Mindenesetre nyugi, koncentrálj a babádra! :)
2018. márc. 3. 21:47
3/6 anonim válasza:
Lehet elmennék még egy UH-ra. 6-7 hetesen már van szívhang! És akkor papírod is lesz. Mond meg a dokinak, hogy a munkahelyedre kell a papír! Kitartást kívánok!
2018. márc. 3. 23:04
4/6 anonim válasza:
Menny el háziorvoshoz és mond el ezt neki amit itt is leirtál hogy vegyen tp re mig mész vissza orvoshoz.Én már szivhang elött tp voltam mert vérezgettem és mivel lombik elött spontán fogant ezert inkább feküdtem nehogy baj legyen.Èn elmondtam a háziorvosnak és igy ki is irt,szivhangtol pedig ráirták a papiromra a veszélyeztetett tp hez a kodot.
2018. márc. 3. 23:06
5/6 anonim válasza:
Kb. 1,5 hét múlva lesz már szívhang. Menj el magánban kb. akkor egy UH-ra, hogy legyen róla papírod. Onnantól védett vagy, akár tp-re is vesznek.
2018. márc. 4. 04:05
6/6 anonim válasza:
Ez nem teljesen így van. Mar a két Csikos teszttol kezdve védett vagy! Mar akkor is védett vagy ha meg nem is tudtál róla de az elbocsátáskor mar terhes voltál is vissza kellene vennie. Ezt doki tudja papíron igazolni. Amúgy pedig Sztem nem kell elmennek tp-re ha bírod a munkát és szeretnél dolgozni akkor úgyse rúghat ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!