Nagyon nehéz döntés előtt állunk, terhes lettem, a férjem egyértelműen szeretné a babát, én még nem tudom magam elképzelni anyaként,most akartam egy jobb munkahelyre menni és kicsit élni akarok még. Nincs még gyerekünk, idén házasodtunk. A férjem megmondta az ő egyértelmű véleményét, de elfogadná a döntésem, viszont félek, hogy később megbánnám ha elvetetnénk és a férjemmel való kapcsolatom megromlásától is félek.
A férjed helyében én elválnék ha abortuszra mennél. Bocs, de nem vall túl érett gondolkodásra, hogy nem védekezel, aztán meg el akarod vetetni, ráadásul a férjed akarja ezt a babát. Én se akartam a házasságom első éveiben gyereket, így természetesen védekeztem.
2019. dec. 10. 21:39
22/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mind a pozitívat, mind a negatívat. Utolsó, valóban felelőtlenség volt a részemről, teljesen igazad van!
2019. dec. 10. 21:42
23/31 anonim válasza:
En a te helyedben megtartanam. Nalad nincs oka annak, hogy ne. Te sem azt mondod, hogy nem akarod, hanem hogy felsz es bizonytalan vagy. Na bumm. En is. Aztan januar vegere vagyok kiirva. Szerintem te nagyon megbannad, maskulonben be se tudnal menni a mutobe. Legalabbis az alapjan, ahogy irsz, te mar eldontotted, csak meg kicsit nyusziskodsz.
2019. dec. 10. 21:53
24/31 anonim válasza:
Ja es ami a dokitol valo felelmeket illeti. Tolem egyszer vettek vert a terhesseg elott. Rettegtem tole. Hisztiztem miatta. Aztan mar annyiszor megszurtak, hogy nem is erdekel (ismetelt vercukor terheles, 3 torch pluszba ,prena pluszba). Amikor arrol van szo, hogy ezt nem magadert csinalod, hanem felelos vagy a baba egeszsegeert, valahogy "felnosz" a feladathoz. Aprankent. Eloszor a vervetelek (mas vuzsgalat nagyon nem is lesz ami durva lenne, egeszen a vegeeig meg vaginalis vizsgalat se). Aztan tuleljuk a szulest valahogy. Aztan meg hopp ott egy baba. Tuti nem lesz ido gondolkodni, csak bele kell allni es csinalni. Es valahogy eszrevetlenul belesimul az egesz az eletedbe. En feltem hogy jajj a hasam. Nem erdekel mar az se ha csikos lesz. Ha az lesz, az lesz. Tok elengedtem ezeket a dolgokat. Valahogy mar nem ez a fontos. Hanem, hogy egeszseges legyen.
2019. dec. 10. 21:59
25/31 anonim válasza:
Mi szerettuk volna a babat, kiderult h uton van... en bogtem megijedtem, feltem mi lesz, hogy ekfordulnak tolem a baratok, hogy egyedul maradok a babaval, pedig semmi alapja se volt. Hogy beteg lesz, hogy rossz anya leszek. Az elso uh utan olyan szeretet fogott el. Minden ketseg elmult bennem. Beijedtem, habar az abortusz egy percre se fordult meg a fejembe, szegyellem magam, hogy a pozitiv teszt lattan nem az orom konnyek jottek, hanem az ijedseg altal. De itt vagyunk, jol vagyunk es minden szuper :) remelem szamodra jol dontesz!
2019. dec. 10. 22:28
26/31 anonim válasza:
Az írásaidból nekem az jon le, hogy te is szeretnéd ezt a picit, csak be vagy szarva rendesen 😃 ami totál teljesen normális, hisz az első gyerekes fel az ismeretlentől, de amint meglátod ultrahangon, hogy mar keze-lába van, mocorog, dobog a szive, mar szerelembe fogsz esni, es utalni fogod magad hogy megfordult a fejedben az abortusz :))
Amúgy ha a férjed ennyire szeretne, tuti hogy ra menne a kapcsolat az abortuszra.
2019. dec. 11. 00:10
27/31 anonim válasza:
Hogy megtartsd-e vagy ne, azt nem mi idegenek fogjuk neked megmondani.
Viszont: szerintem a szülőség nem egy olyan dolog, amire 100%-ban fel lehet készülni előre, hisz elég gyakorlati dolog.
Amúgy azzal az erővel soha ne szülj majd gyereket, mert soha nem tudhatod mennyire lesz jó babád, vagy ne adj' Isten beteges. Így nem lehet hozzáállni a gyerekvállaláshoz, de semmi máshoz az életben. Nem mész ki az utcára mert lehet elüt egy busz? :) Nem. Na ugye.
Ha akartok gyereket, és nincs semmi akadálya jelenleg ami kizáró ok, akkor én megtartanám, de mint írtam ez kettőtök döntése.
2019. dec. 11. 08:12
28/31 anonim válasza:
Szerintem ha igy gondolod akkor inkább hagyd ezt. De tényleg. Hiaba mondják hogy alombaba lesz. Nem! 10bol 2 olyan baba van aki miatt nemkell ejszakazni. Nagyonnagy9n nehez lesz. En 3 honapja szultem es nem bantam meg mert szeretem nagyon meg o a mindenem. De egyeduallo anyaként nagyonnagyon nehez. Tudom neked van ferjed de az hidd el nemfog felkelni éjszakánként hozzátok. Te egyedul fogsz, te fogod etetni nem o. Manapsag nagyon rosszak az apák nem torodnek olyan szinten a gyerekkel mint az anyak. Rajtuk nagyobb a felelosseg. Mikor nondta mindenki hogy nehez lesz ugyvoltam vele nem erdekel de igy hogy en ebbe bennevoltam elso 2 honap pokol volt. Nemtudtam hogy ennyire nehez lesz. Es nem siros a babam nem hasfajos de megis rohadt nehez. Mikor hulla faradt vagy egy zombinak erzed magad es felkell kelned orakat fentkell lenned aztan 2 ora mulva megint keles.. Nehez nagyon. A terhessegtol viszont nemkell felni meg a szulestol. En ezektol nemfeltem. Inkabb ez a szules utani par het esetleg honapok a nehezek. Nem tudhatod nilyen lesz a babad. Lehet alombaba de lehet hogy hasfajos siros babad lesz es az nagyonnagyon nehez lesz.
2019. dec. 11. 08:15
29/31 anonim válasza:
Mindenki fél... az elején..
2019. dec. 11. 08:27
30/31 anonim válasza:
"Tudom neked van ferjed de az hidd el nemfog felkelni éjszakánként hozzátok. Te egyedul fogsz, te fogod etetni nem o. Manapsag nagyon rosszak az apák nem torodnek olyan szinten a gyerekkel mint az anyak."
Belőled meg árad a rosszindulat, meg a keserűség. Ismersz minden férfit, hogy milyen jó apák? Miért kell általánosítani. Jelenleg 2 kisbabás család van a közvetlen környezetembe, mindkettőnél jelen van a gyerek életében apuka. Kelnek is hozzá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!