Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit egyek vagy mit ne egyek,...

Mit egyek vagy mit ne egyek, hogy ne hízzak többet?

Figyelt kérdés

Első terhességemmel sajnos rengeteget híztam annak ellenére, hogy nem ettem többet mint normál esetben. Kb 13 kg ment le szülés után 9 hónap alatt. Akkor lettem terhes a kistesóval. 4 hónap alatt híztam 5 kilót és mivel túlsúlyosan kezdtem ez a súly nagyon nem jó. Ezt eszem kb egy átlagos nap:

Reggel tojásrántotta 3 tojásból 1 szelet házi kenyérrel (diabetikus lisztból sütöm) +1 paradicsom, tea steviával

Tízóraira kávé tejjel cukor nélkül+vajas pirítós

Ebédre minden nap mást főzök, ma pl brassói lesz, magamnak szoktam hozzá cukkinit grillezni, tehát hús, fél adag krumpli főzve(nem szeretem olajban sütve) és zöldség mellé

Uzsira a megint 1 szelet vajas pirítós, meg vagyok veszve érte...

Vacsira sali sajttal, főtt tojással,grill husival, tonhallal.. Mikor mi van itthon. Szerintem nem rossz az étrendem, édességet megállom hogy ne egyek mert fáj tőle a fogam, annyit meg nem ér az íze😅Gyümölcsöt is csak ritkán eszek, ha meghagyta a lányom, de az is csak 1 falat és nem napi szinten. Este ha nagyonnagyon korog a gyomrom akkor szárazfájdalom korpovitkekszet eszem. Citromos vizet (nem cukros) szoktam inni, napi kb 1,5-2 litert, több nem megy így is a fél napom a wcn töltöm. Miért hízok ennyit.. És egész nap mozgásban vagyok, lányom után futok, háztartást ellátom, heti 3szor kismamatornázom és naponta megyünk sétálni is. Cukrom rendben van. ☹️

2019. nov. 26. 09:32
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
64%

"Mivel a pirítóst vajjal eszed, ami zsiradék, így szénhidrátot és zsirt viszel be egyszerre a testedbe. Ez hizlal."

A zsírtól a szenhidrat lassabban szivodik fel, ezert nem cukorsokkal terheled magad, hanem szepen lassan felszivodik."

Ugye érzed az ellentmondást? :) A vajas pirítósból a szénhidrát lassabban szívódik fel, mint a sima főtt krumpliból, zsiradék nélkül. Akkor most melyik a jobb?

A magokban is van zsír+szénhidrát. Ettől függetlenül szerintem nagyon egészségesek, és kis mennyiségben érdemes belőlük enni.

2019. nov. 26. 12:28
 22/33 anonim ***** válasza:
24%
A bolti, sokszorosan feldolgozott élelmiszereket tele adalékanyaggal, izfokozoval , stabilizátorral, ne keverjük össze a magokkal es a burgonyával. Nem ugyan olyan minőségben es mennyiségben szivodik fel az egyik és a másik...
2019. nov. 26. 12:37
 23/33 anonim ***** válasza:
77%
#22: Ebben igazad van, de ennek kb. semmi köze sincs a szénhidrát és a zsír hizlaló hatásához. Azzal egyetértek, hogy minél kevésbé feldolgozott egy étel, annál jobb. Pl. a tojás ezért is jó, szerintem a sajt is, ha nincs benne semmilyen felesleges adalékanyag. Hozzájuk sok zöldség, tökéletes.
2019. nov. 26. 12:44
 24/33 A kérdező kommentje:
De kiakadtatok páran a tojástól. Szoktam mást is reggelizni, zabkását is enni, vízzel és absorice fehérjével. Mindennap mást főzök rengeteg különböző zöldséggel. A salátám sem mindennap ugyanolyan, rengeteg variációval készítem. De igaza van 93%os válaszolónak, már találtam is dietetikust. Köszi a válaszokat. Irigylem aki gyümölcstől jóllakik, nekem nem megy, sosem ment, nem terhesen sem. Sőt éhesebb vagyok tőle. Ez van. A joghurt visszajön, és nem is ízlett soha. Szószokat, önteteket nem eszem, se ketchupot, majonézt és társait. És nem is eszek meg egy kondérral☹️ mindegy majd szakember segít🙂pirítósom meg elhagyom🙂köszi mindenkinek.
2019. nov. 26. 12:44
 25/33 anonim ***** válasza:
83%
Megírod majd nekem, hogy mit mondott a diatetikus? Hasonló problémával küzdök. 33 hkm.
2019. nov. 26. 12:48
 26/33 anonim ***** válasza:
64%

Én kövérnek számítok, de nekem ez sok lenne, ne haragudj :) a tízórai meg az uzsonna csak valami harapnivaló kellene, hogy legyen, nem egy szelet kenyér. Mondjuk reggelizel 7-kor, 2 tojásos rántottát, sok sok zöldséggel, 1 paradicsom, paprika, kis uborka, 1 szelet kenyér. Aztán eszel egy almát 10-kor és délben egy akármilyen ebédet, 3-kor egy banánt, este 7-kor egy salit, sok sok zöldséggel megintcsak, proteinnel ami tetszik.

Az, hogy gyümölccsel nem bírod ki, hülyeség. Én pont az ellenkezője miatt vagyok kövér. Sose reggelizek, mert nem vagyok éhes reggelente, egész nap dolgozok, így nincs időm enni csak egyszer a szünetemben, olyan 2-3 körül. (pisilni és inni is alig, már nagyon érik egy beszélgetés a kollégákkal és a főnökkel, mert ez így nem egészséges). Hazaérek este és éhes vagyok, befalok egy jó nagy adag BÁRMIT, végre kényelmesen megtudok inni 2-3 pohár vizet vagy valami üdítőt.

Neked úgy látom nincs bajod a reggelivel és a napi 5-szöri étkezéssel, időd is engedheti, viszont a köztes étkezéseknek épp csak annyinak kell lenni, hogy ne legyél túl éhes a fő étkezésig. Ha mások kibírnak 5-6 órát kaja nélkül, te se halsz bele szerintem.

2019. nov. 26. 20:37
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Na szerintem itt a mennyisegekkel lesz a baj. A szenhidrat elosztasod biztosan nem jo de ha a cukrod rendben akkor ez nagy bajt nem kene hogy okozzon.

Viszont. Keves a rost. Pont a gyumolcsot nem eszed mert jajj. Kene. Piritos a legrosszabb. Nem laktat hamar felszivodik. En is szeretem nem azert, de nyilvan ugyanannyira hizlal mintha nem piritod meg csak hamarabb ehes leszel tole. Az se mindegy ugye hogy egy db toast kenyerrol beszelunk vagy egy 5 kilos parasztkenyerbol szelt karejrol. Meg hogy ugye a vaj az milyen vastagon is kerul arra a kenyerre.

3 tojas reggelire?! Kenyerrel? Csak a reggelid kb 500 kcal. Brassoit is benyomsz gondolom egy jo ebednyi mennyiseget es 5x eszel. Javaslom neked a konyhai merleg es a kaloriabazis alkalmazast elso korben. Rogton kiderul ha turpissag van. Sokan ott rontjak el hogy fogalmuk sincs hogy annyit esznek mint egy megtermett gladiator. Es akkor hiaba eszel egeszseges dolgokat mert kaloria azokban is van.

2019. nov. 26. 21:39
 28/33 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Az utolsó mondatot megcáfolom, volt példa mindkét tergességemnél, vezetés közben rámtört a farkaséhség, majd hirtelen fülsípolás után elsötétült minden. Szóval de bele lehet halni csak a szerencsén múlt hogy nem lett bajom. Egyed te a gyümölcsöd. De meg vagytok veszve egy almáért, több ch és cukor van benne mint a szelet kenyeremben, ha nem hiszed nézz utána. Banánban meg még annál is több.
2019. nov. 26. 21:40
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom ezt most a 26-osnak szantad nem?
2019. nov. 26. 21:50
 30/33 anonim ***** válasza:
64%
A rosttól jól lehet kakilni és a gyorsabb anyagcsere azért nem utolsó dolog. Ha elájulsz mert nem eszel akkor pedig baj van a cukroddal. Pont nem kéne szénhidráttal tömd magad. A modorod meg nyugodtan csiszolhatod, te kérdeztél, én válaszoltam azt amit gondolok, hálásnak kellene legyél, hogy próbálunk segíteni.
2019. nov. 26. 21:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!