Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit egyek vagy mit ne egyek,...

Mit egyek vagy mit ne egyek, hogy ne hízzak többet?

Figyelt kérdés

Első terhességemmel sajnos rengeteget híztam annak ellenére, hogy nem ettem többet mint normál esetben. Kb 13 kg ment le szülés után 9 hónap alatt. Akkor lettem terhes a kistesóval. 4 hónap alatt híztam 5 kilót és mivel túlsúlyosan kezdtem ez a súly nagyon nem jó. Ezt eszem kb egy átlagos nap:

Reggel tojásrántotta 3 tojásból 1 szelet házi kenyérrel (diabetikus lisztból sütöm) +1 paradicsom, tea steviával

Tízóraira kávé tejjel cukor nélkül+vajas pirítós

Ebédre minden nap mást főzök, ma pl brassói lesz, magamnak szoktam hozzá cukkinit grillezni, tehát hús, fél adag krumpli főzve(nem szeretem olajban sütve) és zöldség mellé

Uzsira a megint 1 szelet vajas pirítós, meg vagyok veszve érte...

Vacsira sali sajttal, főtt tojással,grill husival, tonhallal.. Mikor mi van itthon. Szerintem nem rossz az étrendem, édességet megállom hogy ne egyek mert fáj tőle a fogam, annyit meg nem ér az íze😅Gyümölcsöt is csak ritkán eszek, ha meghagyta a lányom, de az is csak 1 falat és nem napi szinten. Este ha nagyonnagyon korog a gyomrom akkor szárazfájdalom korpovitkekszet eszem. Citromos vizet (nem cukros) szoktam inni, napi kb 1,5-2 litert, több nem megy így is a fél napom a wcn töltöm. Miért hízok ennyit.. És egész nap mozgásban vagyok, lányom után futok, háztartást ellátom, heti 3szor kismamatornázom és naponta megyünk sétálni is. Cukrom rendben van. ☹️

2019. nov. 26. 09:32
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
19%
Akkor nem tudom miért kérdezed meg ha szerinted így jó meg ettől laksz jól. Egyébként én a gyümölcsön kívül semmit nem eszek ami hozzáadott cukrot tartalmazna. Amennyit felszedtem a terhesség során utána rögtön le is ment és nincs rajtam felesleg. Persze ez nyilván genetika is nem csak az étkezés. Csak leírtam, hogy én kb miket eszem. Ja és nem vagyok cukorbeteg.
2019. nov. 26. 10:19
 12/33 anonim ***** válasza:
33%
A tojás keves szénhidrátot tartalmaz, nem hiába eszi sok diétázó.
2019. nov. 26. 10:31
 13/33 A kérdező kommentje:
11es,nem írtam hogy jó az enyém, de a tied számomra egyenes út a cukorbetegséghez. Igen minden ember más és mindenkinek más a jó. Ettem úgy ahogy leírtad még nem terhesen, folyton ingadozott a cukrom, ájulásig és híztam tőle. És energiám sem volt a napi teendőkhöz. Szóval köszi, hogy írtál, de sajnos nekem nem jó úgy. Első terhesség előtt aktívan sportoltam, izmos, sportos voltam, de tömzsi erős sajnos. 166 cm és 65 kg voltam, csupa izom, rövid lábakkal. Ilyen alkatot képzelj el. Barátnőm úgy evett kb mint te, csak sokkal több tejtermékkel, de ő 180 cm magas és alig 55 kilóval kezdte a terhességét és a 8 kiló amit felszedett rögtön le is ment róla. Az egyik ember étke a másik mérge☹️
2019. nov. 26. 10:32
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyen típus vagy.

Lanyommal 30 kilót híztam, most a tesóval 13 kilónál járok a 35.héten.

Hacsak a pirítós kenyereid nem magas ch tartalmúak ( milyen lisztből sütöd? ) és nem egy kondérral eszel az ebédből, én azt mondom túl sok mindent nem tehetsz.

Esetleg még az uzsit lecserélheted natur joghurt gyümölcs kombóra.

2019. nov. 26. 10:38
 15/33 A kérdező kommentje:
Diabestar 35%al csökkentett ch tartalmú kenyérlisztből. De csináltam szaffi lisztből és diawellness lisztből is.
2019. nov. 26. 10:43
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes növényi fehérjeforrásokban is gondolkoznod, mint lencse, bab, borsó, csicseriborsó, brokkoli stb. Ezek szuperek, mert a magas fehérjetartalom mellett (ami segít jóllakni) rostban gazdagok (ami segíti az anyagcserét). Pl. az esti salátát tudod ezekkel gazdagítani tojás/sajt helyett.

Liszt és tej nélkül készített egyszerű zöldségleveseket is ajánlom, ezek alacsony kalóriatartalmúak, de plusz folyadék és tápanyagbevitelnek remek.

További észrevételek:

- a tojás valóban jó fehérjeforrás, de a tojássárgája zsíros, ezért lehet valamelyest korlátozni (pl rántottába két egész tojás mellé a harmadik tojásnak csak a fehérjét tenni)

- a vajas pirítós tényleg finom, de itt is jó lenne variálni olyan megoldásokkal, ami kalóriában hasonló bevitel, de tápanyagokban gazdagabb. Pl pár szem mandula vagy nyers zöldségek egy kis kanál hummusszal

- a krumpli nem megvetendő, de jobb köret a barna rizs vagy a quinoa:)

Végezetül ha semmi se válik be, érdemes lehet dietetikussal konzultálni.

2019. nov. 26. 11:17
 17/33 anonim ***** válasza:
34%

Pajzsmirigyedet nézték már (TSH)?

Szerintem sincs gond a tojással, nekem napi 3 az alap, néha több. A súlyom és a koleszterinem rendben van.

Szerintem elég jó az étrended, esetleg a pirítós és kenyér helyett ehetnél valami mást.

2019. nov. 26. 11:24
 18/33 anonim ***** válasza:
17%
Tonhalat nem ajánlott enni terhesség alatt, sok benne a higany.😕
2019. nov. 26. 11:58
 19/33 anonim ***** válasza:
0%

A tojás felesleges, fogd fel. De ha annyira szereted reggelibe suss bele nehany paprikát osszekockazva, egy kis pirospaprikaval plusz hagymaval megpirítva es máris laktatóbb igy nem kell megenned 3at. Azonban a 0 lenne a legjobb.

Mivel a pirítóst vajjal eszed, ami zsiradék, így szénhidrátot és zsirt viszel be egyszerre a testedbe. Ez hizlal. Vacsira a sajt szinten kuka, vagy ha kiszámolod az arányokat es grammokat hogy belefér e a napi kereredbe. Ha este korog a gyomrod egy kis fott burgonya es nehany szem mag segithet. Pp kesu, mandula, stb. A zsírtól a szenhidrat lassabban szivodik fel, ezert nem cukorsokkal terheled magad, hanem szepen lassan felszivodik.

2019. nov. 26. 12:18
 20/33 anonim ***** válasza:
72%
Arányaiban kevesebb tejet és szénhidrátot (pékáruk, tészta, rizs, krumpli... és tök mindegy szerintem, hogy diebetikus-e valami, az csak a "nem annyira rossz" kategória) egyél, helyette több húst, halat, zöldséget, gyümölcsöt (de ne banánt) és magokat. Az olyasmik is észrevétlen megdobják, mint a vaj, sok sajt, vagy ha használsz, ketchup, majonéz és egyéb olajos-cukros öntetek és persze nem mindegy, hogy mit iszol. Egyébként simán lehet, hogy vizesedsz, mert ha tényleg mozogsz rendesen, azért nem tragikus az, amit leírtál.
2019. nov. 26. 12:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!