Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy győzzem le a vérvételtől...

Hogy győzzem le a vérvételtől való félelmemet?

Figyelt kérdés
kaptam 3 fiolát,mert ez lesz az első a terhességem alatt,de nagyon félek.minél előbb el kéne mennem,hogy letudjam,de emlékszem, hogy mikor legutóbb voltam már várakozás közben is majdnem elájultam:( így hogy nem lehet enni előtte,és még látom is azt a sok embert kijönni,kezükön a vattapamacs..grr.úúgy félek. Tudom,hogy ezen mindenki túlesett és én helyzetemben,de akkor is nagyon félek.
2010. júl. 14. 13:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy voltam, mint te. Terhesség előtt, ha már a kórházba kellet menni látógatóba, már akkor is rosszul voltam. A terhességem elején még jött velem mindig valaki, ha menni kellett vérvételre. Kásőbb már elmentem egyedül, aztán kiderült, hogy terhességi cukrom van. 35. hétig két hetente és 35. héttől hetente kellett menni vérvételre. Hidd el ozzá lehet szokni, egy a lényeg ne nézz oda és közben ne gondolj arra, hogy rosszul lehetsz. Én rájöttem, hogy saját magamat "pánikoltattam" be mindig.
2010. júl. 14. 15:30
 12/19 anonim ***** válasza:

Nekem a védőnőm akkor azt mondta, h csak vizet ihatok! Alig bírtam ki, h levegyék a vért és elővegyem a szendvicsem a tasimból:).....na meg nem mellékesen hányós is voltam (8hétig), de ment a dolog így is!!!Erős leszel, hidd el!!!!!!!!!!!

Ma pedig citromot vittem, a szőlőcukor szirup után azt "nyalogattam":)-és erős voltam én is:):)!!!!

Még mindig a 22h km:)

2010. júl. 14. 15:34
 13/19 A kérdező kommentje:
gratulálok neked,és irigyellek,hogy már ott jársz a 22.héten és sok megpróbáltatáson túl vagy,ráadásul már érezheted is a babudat amint mocorog,ez mindenért kárpótol gondolom:)
2010. júl. 14. 15:38
 14/19 anonim ***** válasza:
Nekem 7 fiolával(nem tele)vettek,de direkt kíméletből,mert így egy szúrással vizsgáltak labort,vércsoportot,trombózisra hajlamot,stb.Ez első babámnál három vérvételt jelentett.Ha van rá mód az elkövetkező vérvételes vizsgálatokat kérd egyben (amit lehet)a dokid segít ebben.A cukrosokat,kismamákat,kisgyerekeket külön ablakban szokták intézni,és előre mehetnek minden laborban.Egyébként ezt tényleg megszokod,és eltörpül a finisben.
2010. júl. 14. 16:35
 15/19 A kérdező kommentje:

nah,túléltem,ma voltam vérvételen.de utána 5 perccel majdnem elájultam,tisztára leizzadtam,még a nővérke is szólt,hogy feküdjek le az ágyra..

Vajon ez legközelebb jobb lesz? Tisztára elhomályosult minden,iszonyú hányingerem lett és nagyon izzadtam,de szerencsére nem ájultam el.

2010. júl. 15. 13:39
 16/19 anonim ***** válasza:

Jobb lesz reméljük! Lehet, h a meleg miatt is volt,de az is lehet, h mégis felspanoltad magad!:)

Majd hozzászoksz!:P:)

22 h km

2010. júl. 15. 13:42
 17/19 A kérdező kommentje:

előtte is jól voltam,meg utána is,csak ahogy ültem ott és nyomtam a kezem,lassan kiment minden vér a fejemből..:((

Nagyon remélem,hogy legközelebb nem ez lesz,mert elég borzasztó érzés.

MOst már csak az eredményen aggódhatok:)

2010. júl. 15. 13:45
 18/19 anonim ***** válasza:

Akárcsak magamat hallanám/olvasnám amikor friss terhes voltam:)

Utálom a vért a tűt és minden ilyesmit.Az első vérvételemre úgy mentem h itthon elbőgtem magam annyira féltem,és ráadásul senki sem kisért el.

Az első alkalommal még össze is szúrkáltak :( a második vérvételemre is félve mentem el és akkor is tiszta kék-zöld lettem és még rosszul is lettem.Majd a harmadik vérvételen egy aranyos nő aki vette a vért talált egy "helyes" vénát amiből csak úgy jön a vér és nem szúrkált össze 1 pillanat alatt kész voltam.Azóta mindig amikor megyek nem engedem h máshonnan vegyenek vért csak abból a vénából.Ráadásul nekem többször kell járni mint egy átlagos kismamának mert pajzsmirigy alulműködésem van és azt is nézetni kell folyamatosan.most vagyok 31 hetes terhes de már annyira megszoktam a tűt(ha lehet igy fogalmazni) hogy abszolút nem félek amikor megyek vérvételre,sőt van hogy szívesen megyek,mert akkor a váróban mindig találkozok valakivel akivel lehet pletykálni:)Én már csak a szüléstől tartok,mert ugye ott lent is összeszúrkálnak és abban még nem volt részem.

2010. júl. 29. 10:41
 19/19 anonim ***** válasza:
Ügyes voltál! A következő már jobban fog menni, hajrá!!!
2010. júl. 29. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!