16 hetesen féltetek az AFP-s vérvételtől?
Szia!
Magától a vérvételtől féltem, mert nem birom a vért...:)de az eredmény nem nagyon érdekelt.Az orvosom és a védőnőm is azon az állásponton van, hogy ez egy elég elavult vizsgált, és pontatlan is.Ráadásul nekem már MOM értéket nem is irtak a papíromra, ennyire nem "foglalkoznak" vele.
Ne izgulj emiatt.Felesleges.iA babád ugy is szépen fejlődik a pocakodban.Ezt tartsd szem előtt.
Boldog Babavárást Neked!
30 hetes km.
Miért előre félni??Én egy vérvétel előtt sem gondoltam azt hogy rossz lesz az eredményem!Nem is lett!Ráérsz majd akkor aggódni, ha tényleg valami gubanc van!Előre ne stresszelj ezen!Ha így fogod végigcsinálni a terhességet akkor a 40. hétre megőszülsz,mert akkor már az uh-ok előtt is stresszelni fogsz, aztán a fájásmérések előtt is, a szülésről nem is beszélve!
Miért lenne rossz az eredmény??Tökéletes lesz nyugi!!
Én is tartottam, föleg hogy 4 és fél hónapig nem működött a pajzsmirigyem....
De hála az égnek normál tartományba esett.
Egyébként az AFP-t sok helyen betiltották , mert sokszor ad helytelen eredményt...
24 hetes km
Szia! én is csak magától a vérvételtől féltem, mert éhgyomorra kellett menni és én nem terhesen is rosszul vagyok mindig ha nem ehetek reggel...az eredménytől nem féltem, tudtam, hogy minden rendben lesz, egyébként meg úgy voltam vele, hogy ha lesz is egy kis eltérés azután megnéznek UH-on, és ha minden oké én biztos nem megyek bele a magzatvízvételbe...
Ne félj! biztosan nem lesz semmi baj, ez amúgy is egy igencsak elavult vizsgálat :)
19h km
én nagyon aggódtam, mivel nekem a 12 hetes vérvétel is elég rosszat mutatott. az afp-m is 16. héten éppen határ volt, 0,76 de UH-n többször is nézte genetikus a babát, vissza is hívott a 18 hetes után, jövőhéten megyek, de úgy néz ki egésszéges a baba.kislány :-DD
Természetes az aggódás, de bízzunk a legjobbakban :-)
szia, 21+6 hkm
Természetes az aggódás,de ez van.
A sógornőmnek az Afp-s papírján egész más tartományok vannak megadva,mint nekem.
Azon olvastam,hogy az Afp 65 %-os csak. A 12 hetes kombinált meg 95% a dokim szerint.De azt mondják,hogy ha az Afp-n magasabbak az értékek,sokkal rosszabb mintha alacsony lenne,mert az nem a Down szűrésre van kitalálva.
Hát remélem nem lessz semmi baj,ne gondolj rosszra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!