Kismamik hogyan vetkőzzem le a félelmemet?
Betegesen rettegek a hányástól, de még csak a hányingertől is, ami miatt félek belevágni egy újabb terhességbe. Hogy a francba lehet ettől a szinte pánikrohamot idéző kellemetlenségtől megszabadulni? Nem jövök rá, hogy miért van ez, miért félek ennyire a hányástól:(
Nem voltam gyerekként sem hányós, de egy hányinger is már kikészít. Tudom nevetséges, de nekem megkeseríti az életemet.
Nem tudom, mennyire fog megnyugtatni az én válaszom...de nekem vér "fóbiám" van...a vér gondolatától is el tudok kicsit szédülni...látni egyenesen képtelen vagyok....és ugye egy kismamát azért csapolnak rendesen a 9 hónap alatt...
Mivel "csak" egy fóbia, tudom, hogy kibírom...jól hátradöntöm a széket..és elfordítom a fejem...sosem néztem még végig, pontosan hogyan veszik le a vért. Semmiség, fóbia ide vagy oda. A hányinger vagy a hányás (ha nem állandó) szintén...tudod, hogy ennél ezerszer többet is ki tudsz bírni! Gondolj erre.
Én összesen 2-szer hánytam az első terhességem alatt. Akkor is inkább amiatt, hogy magamba erőltettem 4 dl tejet müzlivel, míg terhességem előtt délig semmit sem ettem.
Nem biztos, hogy fogsz hányni!
Most 8 hetes vagyok, és most jobban megvisel a reggeli émelygés, de engem az vígasztal, hogy már csak 4 hét, és elmúlik....
Kedves Kérdező!
Nekem első babám, 16 hetes vagyok. Elhiheted, hogy én még jobban féltem a hányástól talán, mint Te, hiszen előtte nem tudtam még hogy a terhességgel kapcsolatban mire számíthatok pontosan. Terhesség előtt egy-egy hányás után szinte sírógörcsöt kaptam, majd fél órába telt, mire kicsit összekapartam magam. Amióta terhes vagyok, eddig összesen háromszor hánytam (szerencsés voltam), de a harmadik szinte már rutinnak tűnt. Egyáltalán nem borulok tőle ki, mert tudom, hogy valami/valaki sokkal értékesebb miatt van. Kb 5 perc, kicsi szuszogás, fogmosás, és már csinálom is tovább a dolgom. :))) Ahogy az egyik előttem válaszoló írta...arra gondolok, hogy Érte sokkal komolyabb dolgokat is kibírnék/ki fogok bírni. :) Legutoljára pl arra gondoltam, hogy biztos nem izlett neki a sonkás pizza, és még az is előttem volt, ahogy mérgesen visszaküldi. :D:D Jót mosolyogtam ezen. :) nem tudom tudtam-e segíteni, remélem kicsit igen. Bár ezek olyan dolgok, amit szerintem eddig is tudtál már, hiszen második baba.:)
Boldog karácsonyt!
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!