Ebben az esetben elmondjam neki a terhességet? Félek, hogy nagyon rosszul viselné

Figyelt kérdés

Harmadik fél lettem egy kapcsolatban/házasságban...

Sosem akartam, meg nem is kérném tőle, hogy váljon el a feleségétől, de közben szeretek vele lenni (nem csak a szex miatt). Sokat beszélt a házasságáról is, ezért tudom, hogy éveken át próbálkoztak a feleségével, de nem született gyerekük, szerinte ez is közrejátszott abban, hogy ennyire elhidegültek egymástól. Viszont én terhes lettem tőle...

A helyzetem sajnos nem engedi meg, hogy megtartsam a babát (egyetemre járok még, meg ugye ez nem is az a típusú kapcsolat, ahová az ember csak úgy bevállalja a közös gyereket). Viszont nem tudom, hogy a szeretőmnek/partneremnek elmondjam-e... Alapból nem nagyon vannak tabuk a kapcsolatunkban, meg én is beavatom a dolgaimba, csak ez mégis más. Hiszen tudom, hogy ő is mennyire akart gyereket és én mégis úgy döntök, hogy nem.

De ha meg nem mondom el Neki, akkor képtelen lennék továbbra is fenntartani ezt a kapcsolatot és eltitkolni előle folyamatosan.

2018. márc. 1. 22:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
32%

Az alaphelyzet, miszerint a férj egy lánya korú hölgyikét kefelget, szerintem kétségkívül hanyinger. Gerinccel rendelkező ember NEM fekszik nős férfi alá és természetesen a ferj sem húz fel a farkára senkit, a feleségeén kívül. Én rohadtul elítélem a megcsalást, ha egyszer valami nem működik, akkor azt meg kell beszélni vagy ha az se segít, akkor szakítani vagy válni kell, de semmiképp nem a másik háta mögött kurogatni.

De most ezen túllépve, a kérdés az hogy elmondja-e a férjnek, hogy terhes avagy sem!! És nem pedig az h megtartsa-e vagy sem. Világosan elmondtam nem is egyszer, hogy esze ágában nincs megtartani! Mégis miért nem lehet ezt tiszteletben tartani?! Miért kell mindenáron egy olyan döntést javasolni a kérdezőnek, amivel ő maga csak veszít és ami a számára a legrosszabb?!

Ezt soha nem fogom megérteni.

Kérdező a pasi nyilván ezzel az infoval nem fog tudni mint kezdeni, te úgyis abra mesz, persze a herincesebb az lenne, ha azért elmondod, de egy ilyen szánalmas megcsalós sztoriban gerincessegről és őszinteségről kár beszélni.

2018. márc. 5. 15:13
 52/78 anonim ***** válasza:
40%

"azért ne ess túlzásba, nem csodaszer a házasságok megmentésére. Mindösszesen megesik, mikor kifejezetten használ, több okból. Általában olyankor, amikor a fő gond valójában a férfi önbecsülésének megingása. (vagy a nőé, ez természetesen mindkét nemre igaz) Nem egy embertől hallottam, hogy valójában megerősítette a kapcsolatukat."

Pedig te pontosan azt mondtad (és most is), hogy ez mentheti meg a házaságukat. Tehát, ha rá jön a feleség, hogy van a férje, aki pont amiatt hidegült el, a feleségétől, mert nem tudott teherbe esni, és egy másik nő a férj gyerekét hordozza, akkor ez az egyik legjobb döntés volt a férj részéről, nem baj, ha a feleség kiakad és felpofozza őt. Tehát: "Drágám nem estél teherbe, de semmi gond van másik nő az életemben, aki viszont igen" ez teljes megnyugvás mindkét fél részéről, nem igaz? :)

2. amit szeretnék mondani, mint ÉN véleményem: Azzal, hogy elvetetjük nem tudjuk semmissé tenni a dolgot. Az attól még megfoganni már megfogant, ugyan akkor MÉG nem született meg. Tehát, egy MÉG megnem született gyereket ölünk meg a saját hibákból adódóan. Ezt nevezem én emberségnek. :D

2018. márc. 5. 15:16
 53/78 anonim ***** válasza:
43%

#51, látszólag off, de ugye te még 40 alatti vagy és nő?

Mert egy idősebb - pláne férfi - ha az a választék, hogy a házastársa időnként máshol is jól érzi magát pár órára, és az, hogy összeomlik az egész eddigi élete és építheti fel újra, nem valószínű, hogy az utóbbit szeretné választani. Azért nem árt nem elfelejteni, hogy a házasság a szerelmin kívül életközösség és gazdasági közösség is, és minél hosszabb ideje áll fenn, annál inkább.

2018. márc. 5. 15:21
 54/78 anonim ***** válasza:
28%

#52, lásd előző... nem, a teherbe esésről a férfinak se kell tudnia szerintem, nem hogy a feleségének - hisz nem akarja mgtartani a Kérdező, hogy hatással legyen az ő életükre is... (akkor nyilván tudniuk kéne)

És de, szerintem az abortusz pont arra való, hogy a védekezés kudarca esetén megoldást nyújtson. És az ezzel szemben létező más alternatívák csak embertelenebbek lennének, mert megszületett, élő embereket sújtanának. Nem váletlen, hogy a humanizmus nem vallásos irányzatai elfogadják az AB-hoz való jogot.

2018. márc. 5. 15:25
 55/78 anonim ***** válasza:
49%

"ha az a választék, hogy a házastársa időnként máshol is jól érzi magát pár órára, és az, hogy összeomlik az egész eddigi élete és építheti fel újra, nem valószínű, hogy az utóbbit szeretné választani"

Ja értem, szóval szerinted CSAK ez a két választék van. Mindent értek... Előre sajnálom a nőt, akinek bármi köze is lesz hozzád, mert elég nyilvánvaló, hogy számodra egy pillanatig nem okoz gondot hátba szúrni a "szeretett" nőt, akivel elkötelezted magad.

Esetleg fel sem merült benned az az opció, hogy a felek igen is tisztelik és szeretik egymást annyira, hogy senki másnál nem akarnak 1 percre sem örömet keresni?? Mert esetleg EGYMÁSSAL érzik jól magukat, nem harmadik féllel, akinek az ég világon semmi keresnivalója egy kapcsolatban/házasságban?

Az ilyen, aki nem bír a farkával, maradjon egyedülálló, azt akkor azt kefélhet meg, akit csak akar. Ennyi.

2018. márc. 5. 15:38
 56/78 anonim ***** válasza:
24%
Már bocs, elfilozofálhattok azon, hogy ki kivel érzi jól magát, kivel nem, de bakker, a kérdező bevallottan csak használja a krapekot, amíg au mondjuk potens és kellemes partner az utazásokhozb vacsorákhoz, vagy konferenciákhoz. Eszébe sincs mosni a gatyáját, sőt, vállaltan dobja majd, ha öregecskedni kezd, mert úgy gondolja, megérdemel akkor majd egy fiatalabbat. Mindeközben egy emberélet megint megy a darálóba. Miféle fals "erkölcsiség" az, aminek legfőbb dilemmája, hogy a világ életében gyerekre vágyó hapijának beszámoljon-e az abortuszáról? Hogy fér bele 22 évbe ennyi szenny?
2018. márc. 5. 15:49
 57/78 anonim ***** válasza:
34%

"#52, lásd előző... nem, a teherbe esésről a férfinak se kell tudnia szerintem, nem hogy a feleségének - hisz nem akarja mgtartani a Kérdező, hogy hatással legyen az ő életükre is... (akkor nyilván tudniuk kéne)

És de, szerintem az abortusz pont arra való, hogy a védekezés kudarca esetén megoldást nyújtson. És az ezzel szemben létező más alternatívák csak embertelenebbek lennének, mert megszületett, élő embereket sújtanának. Nem váletlen, hogy a humanizmus nem vallásos irányzatai elfogadják az AB-hoz való jogot."

Tehát, akkor azt mondod inkább, hogy mostmár a férjnek sem kell elmondania, mert TALÁN a férj annyira azért nem beteg, hogy azt mondja a kedves kérdezőnek, hogy: "Naná, hogy megtartod." Nem mostmár az is gáz szerinted, ha annak elmondja aki EGYÁLTALÁN megcsinálta a gyereket. :D Ez egyre humorosabb, ugyan akkor még mindig embertelen. Tehát, akkor azt mondod, hogy abból a gyerekből aki éppen a kérdező pocakjában van, az nem ember illetven nem is LESZ belőle ember soha sem, tehát minnél hamarabb kapartassa ki és végezzen vele. Értem. :D Még azt is mondod, hogy Nő nem hibás sem a férj, a feleség annál inkább, hogy ha fel meri pofozni a férjét emiatt. Ez is érdekes. Továbbá mondod, hogy a kérdező az egészről nem tehet, csak simogatást és támogatást érdemel. Személyes véleményem, hogy aki erre vetemedik az ledél (a kifejezés legszebb szó használatával) és még a legkevésbé sem egy olyan hölgy aki érett lenne bármilyen felelősség vállalásra, ami ilyen korban már igazán illendő lenne. :)

2018. márc. 5. 15:53
 58/78 anonim ***** válasza:
43%
Helyesbítek: "LedéR!"
2018. márc. 5. 15:58
 59/78 anonim ***** válasza:
43%

Balinhun, szerintem totál szíven ütötted a Kérdezőt ezzel a megállapításoddal...:)))

(a Kérdező párjának meg miért is kellene mindenképp tudni olyasmiről, ami nem ró rá semmiféle terhet?)

2018. márc. 5. 16:07
 60/78 anonim ***** válasza:
34%

Azért elég nevetséges és szánalmas, hogy aki szerint nem a világ legtermeszetsebb dolga félredugni, az konretan egy ufó és le van szavazva 0%-ra... Látszik a színvonal.

Azt h abortuszra akar menni a kérdező, megértem, én se tennék másképp, de nehogy már meg legyen magyarázva, hogy tök normális és okés dolog megcsalni és ezzel aljas módon hátba szúrni, azt a nőt/férfit, akivel összekötötted az életedet és amit elvileg azért tetted, mert szereted. Az, aki képes a másikat megcsalni, annak fingja nincs mi az a szeretet és szerelem, mert akkor soha nem ártana szándékosan a másiknak! Egy kapcsolat továbbra is kettő!! emberről szól, se többről, se kevesebbről. Aki ezt nem képes felfogni, az a saját szegénységi bizonyítványa!

2018. márc. 5. 16:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!