Mit tegyek ha megszeretnem tartani a babat de a szuleim nem engedik? A baratom is megszeretne de aztmondja fiatalok vagyunk meg es nem tudunk mindent megadni a babanak😏

Figyelt kérdés
17 eves vagyok
2018. febr. 21. 10:20
 61/96 anonim ***** válasza:
63%
Ha még szülői támogatás kell (és valljuk be, ha megtartják, baromi nagy szükségük lesz rá), akkor igenis vonják be a döntésbe a szülőket is. Ne csak beállítsanak, hogy kell az anyagi segítség is, meg azért legyenek ott vigyázni a gyerekre is.
2018. febr. 22. 16:58
 62/96 anonim ***** válasza:
41%
Persze utolsó, jól mondod, vonják be őket a döntésbe. De azt egy percig se tűrjék se ők, se más, ha helyettük akarnak dönteni - amihez mellesleg semmi joguk sincs. Nekem spec a belem fordul ki az "amíg az én kenyeremet eszed..." tekintélyelvű "szülőktől"...
2018. febr. 22. 18:12
 63/96 anonim ***** válasza:
41%
Igen, az jobb, ha asszisztálnak ahhoz, hogy a lányuk tönkrevágja a saját életét egy gyerekkel. :)
2018. febr. 22. 18:23
 64/96 anonim ***** válasza:
44%

Ja, hogy ők a látnokok, akik előre látják, hogy mi jó a lányuknak és mi nem jó... tudod, egy a baj a szülőkkel ilyenkor, nevezetesen, hogy a saját értékrendjüket projektálják a gyerekükre... akinek nagy eséllyel teljesen más az értékrendje, teljesen más a jó és nem jó, fontos és nem fontos számára...

És ilyenkor jön a szülők legaljasabb és legundorítóbb önbecsapó hazugsága, a "most még nem érted... de MAJD hálás leszel érte".... aztán ha mégse, az illető gyerek a hajára kenheti... soha nem fog tudni elégtételt venni a "csak jót akaróin"...

2018. febr. 22. 20:35
 65/96 anonim ***** válasza:
57%

62, más kenyerét is ehetik, és gond egy szál se!

Egyébként meg ne mosd már össze a kettőt! Egyáltalán nem tekintélyelvűség az, ha a szülő nem rajong az ötletért, hogy egy olyan éhes szájat etessen, akit nem ő hívott az életre.

Csak a saját gyerekéért felelős, vele szemben nem is fer az "amíg az én kenyeremet eszed",

de a gyerek gyerekéért már nem ő neki kell felelősséget vállalni!

2018. febr. 22. 21:08
 66/96 anonim ***** válasza:
30%
"de a gyerek gyerekéért már nem ő neki kell felelősséget vállalni!" - Senki sem mondta, hogy ezt kellene tennie...a jog se.
2018. febr. 22. 21:16
 67/96 anonim ***** válasza:
68%

66, senki? Te szajkózod ezt már X oldalon keresztül!

Persze, ne szóljanak bele, de a gyerek meg ne hozzon olyan döntést, ami a szülei életére is masszívan kihat.

Vagy gondolod, meg tudja tartani anélkül, hogy másoknak kellene felelősséget vállalni az ő döntéseiért?

Nem, mert még maga is gyerek.

2018. febr. 22. 21:30
 68/96 anonim ***** válasza:
40%
Azt senki se mondta hogy nem a kérdező döntése a gyerek ,azonban a szülőnek pedig döntése nem aszisztálni ehhez, arra nem kényszeríthetik hogy ne tartsák meg a gyereket, ez világos, viszont akkor vállalja döntése következményeit mivel arra már kényszeríthetik hogyha ő most nagylány akar lenni és babázni akkor tegye nagylányként és csinálja külön élve mint a nagylányok.
2018. febr. 22. 21:41
 69/96 anonim ***** válasza:
31%

"miért, engem miért pontoznak le, amikor azt a TÉNYT ismételgetem"

Sebaj majd visszajösz a 66%-os nickeddel is igazat adni magadnak kedves "anti rend értékpárt elvűcske", akinek fennakadt a lemez hol itt a hol a családi kapcsolatokban :)

Elég gáz vagy hogy itt kvázi önmagaddal beszélgetsz de sebaj, nem nekem égő.

A saját döntések meg tudod arról híresek hogy saját magunk vállaljuk érte a felelősséget. Könnyű más kárára vállalni a "saját döntésünket", azaz más farkával verni a csalánt. A szülőnek el kell tartania a gyerekét, iletve az unokát, ha az a világra jön (mivel a 16 éves nem tudja ugye eltartani). Ez pont olyan mint mikor a nő a nem kívánt terhességét varja a pasija nyakába. Jaaaaa hogy az már gonosz csúnya dolog brühühü mellesleg te is így jártál ugye? Az gáz, de mikor a szülő kap egy nem kívánt terhességet a nyákába akkor nyeljen mert a szent és sérthetetlen terhes kamasza...na elmész már te is a fenébe a kettősmércéddel, meg az unásig ismételt "renértékpártosdival" és kamasz valagok nyaldosásával.

2018. febr. 22. 21:45
 70/96 anonim ***** válasza:
38%

" A szülőnek el kell tartania a gyerekét, iletve az unokát, ha az a világra jön (mivel a 16 éves nem tudja ugye eltartani)." - látom, kínodban már feltaláltad a visszafele folyó időt... ha a Kérdező most 17, akkor mire megszül, 18 lesz és nem 16... csak szólok, gondoltam.

Ami meg tényleg égő, az az, hogy a Kérdezőt látatlanban mindenki letámadta, anélkül, hogy megkérdezték volna előtte, hogy a párjával mi a helyzet, van-e munkája, van-e jövedelme... meér észt osztani, azt tud ám mindenki.

És igen, a saját párom gyerekvállalásába ( = a saját gyerekvállalásomba) kell, hogy legyen beleszólásom, a gyerekem gyerekvállalásába viszont NINCS, a világon semmi.

Azt meg sehol sem állítottam, hogy a Kérező szüleinek kellene eltartani az unokájukat... IGAZ?

2018. febr. 22. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!