Mit tegyek ha megszeretnem tartani a babat de a szuleim nem engedik? A baratom is megszeretne de aztmondja fiatalok vagyunk meg es nem tudunk mindent megadni a babanak😏

Figyelt kérdés
17 eves vagyok
2018. febr. 21. 10:20
 21/96 anonim ***** válasza:
58%
Bármennyire is abortuszellenes vagyok, a helyedben elvetetném. Gondolom, szeretnél továbbtanulni, még élni egy kicsit a család előtt, és persze nem ártana neked is dolgozni. Bármikor azt mondhatja a párod, hogy leléptem, és akkor mi lesz, ha a mamád sem bír neked segíteni? Mert nem azért szülöd meg, hogy ő nevelje fel helyetted. Mit csinálsz egyedül a gyerekkel?
2018. febr. 21. 14:31
 22/96 anonim ***** válasza:
25%
Az én anyukám egyedül nevelt fel hármunkat! Nem volt könnyű helyzetben sosem, de egyikünket sem rakta ki , vagy bánt volna meg! De egyenlőre Ti még együtt vagytok és közösen hoztátok össze a kicsit! Tanulni lehet levelezőn, magán tanulói státuszban, nyugodtan lehet baba mellett is tanulni! (Gondolom ezt a félévet amúgy is végigcsinálod, hiszen még nem vagy 3 hónapos, vagyis röviden 4 hónap van még ebből a tanévből. Aztán pedig szeptembertől estin. Barátnőm a 3 évet végzett így. (Sokat segítettek neki, beadandók voltak, amit otthon elkészített, stb.)
2018. febr. 21. 14:54
 23/96 anonim ***** válasza:
29%
Kérdező, ezt nektek (neked és a párodnak) kell eldönteni, kizárólag a ti döntésetek.
2018. febr. 21. 15:23
 24/96 anonim ***** válasza:
42%

"Mamamnal lakok jelenleg.Baratom dolgozik jol keres. "

A barátod nem fog veled maradni...akkor sem valószínű,hogy ha elveteted,ha megszülöd,akkor meg végképp nem,mire betölti a kicsi az 1 évet,már egyedülálló anya leszel.

"En nem szeretnem elvetetni foleg az elsot nem. "

Senki sem szeretné,aztán van olyan hogy mégis csak muszáj.(persze olyan,hogy muszáj igazából nincs,de még mindig jobb mint ha te utcára mész,a gyerek meg az intézetbe)

"Igen belegondoltam mekkora felelosseg egy baba.. "

Gőzöd nincsen az egészről,sőt annak sincs gőze akinek 35 évesen jön az első gyerek.Majd ha ott lesz akkor fogod tudni,de akkor már ott lesz.

"De ugy gondolom h mamam akarmennyire most nem akarja h megtartsam ugyis tamogatna ha megszulnem,a gyerek apja meg szerintem ugyan ugy akarja ahogy en de nem akarja h hianyt szenvedjen barmiben is a gyerek.. "

Lehet...de lehet,hogy nem.Ha igazad van akkor kétfelől fognak eltartani,kevésbé jó esetben a mama eltart ha a faszi lelép,legrosszabb esetben ha emiatt mindkettő elfordul tőled akkor milyen terved van? Végzettség,munka?? Munkaviszony??? Na ugye...

2018. febr. 21. 15:23
 25/96 anonim ***** válasza:
71%

Neked mi a terved?

Mert arról írsz csak, hogy barátod, meg mamád.

És te hogy tervezed?

Sulit befejezed? Aztán mit tanulsz majd? Otthon leszel? Bölcsibe adod? Miből fedezed a kiadásokat, ha párod lelép? Mert ha megszületik, pereskedhetsz a havi 10 ezerért éveket (ami ugye semmire sem elég, főleg, ha tápszeres meg beteges baba lesz)

Ha nagyid nem vállalja és 18 évesen kitesz, hova tervezel menni?

2018. febr. 21. 15:29
 26/96 anonim ***** válasza:
37%

Nem is tudom, hogy egy ilyen témánál kik az idegesítőbbek, "az abortuszt úgy is meg fogod bánni" látnokok, vagy "a barátod úgyis ott fog hagyni" látnokok...

Kérdező, egy a lényeg, ne hagyd, hogy mások döntsenek helyettetek, mert azt tényleg meg fogjátok bánni, és arra tényleg rá fog menni a kapcsolatotok. Van időtök, szépen át kell beszélni a barátoddal az egész helyzetet, és nektek kell közös döntésre jutni.

2018. febr. 21. 16:17
 27/96 anonim ***** válasza:
31%
Ha anyagilag mindent nem is biztos, hogy rögtön meg tudtok adni a babának, a kèt legfontosabbat igen: azt, hogy életben hagyjátok, és azt, hogy szeretitek. Ez persze önmagában nem elég, de messze a két legfontosabb dolog. Én is arra törekednék a helyetekben, hogy külön lakjak a barátommal, de lehetőleg a szüleink, nagyszüleink közelében. Ha nincsenek arra kényszerülve, hogy együtt lakjanak veletek, sokkal szívesebben fognak időnként vigyázni a picire.
2018. febr. 21. 16:51
 28/96 anonim ***** válasza:
57%
23# a nagybüdös fszt az ő döntésük...hol élsz te???? Magát nem tudná eltartani, nem hogy a babát....
2018. febr. 21. 16:58
 29/96 anonim ***** válasza:
38%
Gratulálok komllyan mondom...Szánalom. biztos marhára vigyáztatok. Mamád helyébe úgy kibsználak mint... gondolom elég neki h téged is ő tart el, erre a nyakára szülsz egy gyereket. Undorìtó. Nem szégyellitek magatokat?? Miért nem tudtok vigyázni? Nagy batomság h a babának csak szretetre van szüksége .... a szeretetből nem lehet pelenkát, tápszert venni és a csekkeket sem lehet belőle befizetni.
2018. febr. 21. 17:02
 30/96 anonim ***** válasza:
32%
Mindent nem is kell megadni neki, csak a szükséges dolgokat. Nem lenne segítségetek?
2018. febr. 21. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!