Mit tegyek ha megszeretnem tartani a babat de a szuleim nem
engedik? A baratom is megszeretne de aztmondja fiatalok
vagyunk meg es nem tudunk mindent megadni a babanak😏
Hát ha a boldog párnak joga van megtartani a gyereket, akkor a szülő , nagyi is joggal mondhatja azt, hogy akkor 18 évesen lehet költözni és megélni, ahogy akarnak.
2018. febr. 22. 13:14
52/96 anonim válasza:
Kérdező neked mi a terved? 3 gyerekem van most várom a negyediket. Nekem van egy biztos szakmám amivel bármikor vissza tudok menni dolgozni ez előbb lett meg mint a gyerekek és dolgoztam is előtte. Így van saját jövedelmem. De tudom nem lesz egyszerű visszamenni dolgozni. Ezért úgy döntöttem visszaülök az iskolapadba. Szóval lehet gyerek mellett tanulni akár diplomát szerezni de nagyon nagyon nagyon nehéz és ezt tapasztalatból mondom. Most másod évs vagyok a főiskolán. Nem bánok semmit de ha újra 18 lennék másként csinálnék dolgokat. Imádom a gyerekeimet de a férjem nélkül nem menne a nevelésük. Azt tök jól leírod te nevelnéd a babát akkor mond meg hol fogtok lakni? Ha a párod mégse akarna gyereket nevelni mit fogsz csinálni? Tudom voltak páran akik azt mondták minden rendben lesz és a család összefog. Nem tudom milyen az összetartás nálatok de mi van ha nem? A gyes és a családi nagyon nagyon kevés. Talán ha a te saját terveidet is elmondanád a mamádnak még segítene is. Én sejtem mitől fél ő, és számomra ez is tök érthető. Szerintem attól tart ha majd a varázs elmúlik akkor rá fog maradni a pici. Gondolom 50+ felett van már a nagyid én elhiszem, hogy már nyugalomra vágyik. Teljesen más látógatóba menni hozzájuk és pár órát lenni a dédivel, unokával és más visszakerülni a baba vállalás minden napjaiba. Másik szerintem fél attól, hogy nem fogod befejezni a sulit és sose fogsz tudni elhelyezkedni. Nem tudom hol laksz de tudjuk sajnos vannak olyan régiók Magyarországon hol nagyon nagyon nehéz elhelyezkedni. Még egy kérdés. Mennyire fogod tudni elviselni azt, hogy gyerek mellől nem olyan egyszerű elmenni bulizni kirándulni stb menni? Lehet nyilván mi sem csak itthon vagyunk de férjemmel kettesben elmenni valahova már szervezést igényel ami nem mindig jönössze. Pl beteg lesz a segítő vagy a gyerek. Szép dolog ha valakinek babája születik de nem csak pár hónapra előre kell gondolkodni hanem évekre előre. Ha gondolod szívesen beszélgetek veled privátban is.
2018. febr. 22. 14:26
53/96 anonim válasza:
"aztán MIÉRT is?"
Mondjuk AZÉRT, mert arra tanítottam, hogy rendesen védekezzen, ha már a szexhez nagykislány, mert egy gyerek nem játék.
Valamint nem az a felelősségvállalás, hogy csak azért is megszülöm annak ellenére, hogy képtelen vagyok eltartani.
2018. febr. 22. 14:30
54/96 anonim válasza:
100%-os fogamzásgátlás még mindig nincs...
2018. febr. 22. 14:45
55/96 anonim válasza:
54, dehogy nincs: úgy hívják önmegtartóztatás. Nem dugok addig, amíg nem tudok mit kezdeni egy gyerekkel vagy minimum DUPLÁN védekezek.
2018. febr. 22. 15:03
56/96 anonim válasza:
#55, akkor TE tégy így, jogod van hozzá... és az önmegtartóztatással másnak sem ártasz, legfeljebb önmagadnak... de mástól semmi alapod és semmi jogod elvárni ezt az ókonzervatív borzalmat... a saját gyerekedet pláne ideértve.
2018. febr. 22. 15:08
57/96 anonim válasza:
Hová tűntél mucika?? Miért nem válaszolsz a kérdésekre, hogy neked konkrétan milyen terveid vannak ennek a problémának a megoldàsára??? Azon túl persze, hogy elvárod a környezetedtől a támogatást...
Tudod, egészen más egy olyan 17évessel beszélni, aki nem csak besérül, meg elvár, meg csak babázni akar, hanem igen is van terve, hogy akkor hogy fejezi be a sulit, hogyan fog megélni stb.
2018. febr. 22. 15:13
58/96 anonim válasza:
#55 ne keverjük a szezont a fazonnal, az nem munkavédelem hogy nem jársz be dolgozni ahohy az se biztonságos vezetés hogy nem ülsz autóba.
Amúgy nem tudom melyik idióta pontoz le mindenkit, pl 52-es válasza teljesen korrekt, 3 gyerekkel szerintem meg már tudja miről beszél, vagy az a baj nem veregeti kérdező vállát hogy jaaaj majd lesz valami csak szeretet kell?
2018. febr. 22. 15:34
59/96 anonim válasza:
52 válaszoló vagyok. Nemmtudom miért lettem lepontozva. Azért szerintem ezek teljesen reális kérdések. Lehet a jövőt tervezni főleg ha már a gyerekvállalás is szóba került.
2018. febr. 22. 16:09
60/96 anonim válasza:
#59, miért, engem miért pontoznak le, amikor azt a TÉNYT ismételgetem, hogy ez a Kérdező és a párja döntése kell, hogy legyen. (maximálisan elfogadva bármelyik döntést, ha ezt az érintettek hozzák meg)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!