Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Terhes lettem 18 évesen! Mit...

Terhes lettem 18 évesen! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok,januárban leszek 19.Barátom 20 éves.

Most kezdtem el egyetemi tanulmányaimat a Semmelweisen,orvosin.Ma kiderült,hogy kisbabát hordok a szívem alatt.Egyszik szemem sír ,a másik nevet.

Barátom is és én is imádjuk a gyerekeket,pár hete mindig megnézükk a baba ruhákata is,ha vásárolni megyünk,persze ,csak "viccből",fantáziálásképpen.

Fogamzásgátlót szedek,óramű pontossággal,ezért nem értjük,hogy mi történt.Szeretnénk a kicsit,nagyon is.

A gondok itt jönnek:

A mi anyagi helyzetünk konkrétan nagyon rossz.

Barátoméké mondjuk jó,de nem akarom,hogy minden anyagi vonzat rájuk háruljon.

Meg ugye a tanulmányaim...

Barátom a következő évben diplomázik,ő ilyen téren előrébb van,mint én.

Az én szüleim valószínűleg az abortuszt preferálnák.

#terhesség #abortusz #terhes #Gyerevállalás
2017. szept. 13. 17:52
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
0%
Akkor van még nyolc hete ha nem akarja megtartani. és elcseszni a gyerek életét mert a semmire szüli.
2017. okt. 19. 17:12
 42/47 anonim ***** válasza:
29%
Utolsó, mért azzal hogy kikapartatja nem cseszi el a gyereke életét? :-D
2017. okt. 19. 17:14
 43/47 anonim ***** válasza:
51%
Nem, ugyanis az még csak egy sejtcsomó, nem gyerek. Miféle biztonságot tud az adni egy új életnek aki még önmagát sem képes eltartani?
2017. okt. 19. 17:30
 44/47 anonim ***** válasza:
28%
Utolsó, a te logikáddal élve az ember is csak egy sejtcsomó, csak már nagyobb mint a magzat.
2017. okt. 19. 17:33
 45/47 anonim ***** válasza:
42%
Hogy kedvenc írómat idézzem: Fegyvertelennel nem vívok szellemi párbajt. Ha a nyilvánvalót nem érted, komoly bajok vannak veled.
2017. okt. 19. 17:36
 46/47 anonim ***** válasza:
39%

Nem sejtcsomó, hanem egyszeri és megismételhetelen emberi élet. Nem egy vakbelet kaparnak ki a nőkből. Családon belül és kívül is nagyon sok esettel találkoztam, hogy járnának lombikra, meg mindenfelé, mert nem jön össze a kívánt gyermek. 99%-ban VAN abortusz a múltban. De persze nem függ össze.

Biztosan döntöttél már kedves kérdező, remélem nem fogod később bánni azt, ha kihagyod az első gyermeked megszülését. Az anyagi helyzet tud változni, az iskolát is lehet végezni. Nem mondom hogy könnyen, de lehet. Visszahozni az elvesztett életet nem lehet. Onnantól, hogy a műtőben elaltatnak nincs visszaút. Irreverzibilis a döntés. Egy gyermek nem rontja el a párkapcsolatot, mi felnőttek vagyunk felelősek a párkpacsolatért és nem a gyermekünk, gyermekeink. Elköteleződés, szeretet. Nem a csöpögős, hanem a tettekre épülő. A megfogant élet kettőtöké. Vagy vigyáztok rá és egyengetitek az útját, vagy eldobjátok. HA valaki orvosi pályára megy nem kell lemondania a családról, a többi szakmában is dolgozni kell, 12 órázni, hétvégézni. Ünnepnap is csak keveseknek adatik meg, de hogy a gyermek életét azért vegyük el, mert nem lehet majd a nap 24 órájában a szüleivel, az butaság. Van bölcsi, vannak nagyszülők, és van időbeosztás.

2017. okt. 22. 06:48
 47/47 anonim ***** válasza:
62%

Utolsó, nagyjából az általad leírtak ellenkezője az igaz. Ha az ember megszakíttat egy terhességet, és később gyereket akar, az esetek 99,9%-ban tud vállalni. Ha viszont nem szakíttatja meg a terhességet, na AZ az irreverzibilis döntés, mert onnantól VAN gyereke, akárhogy is hat a további életére a dolog, megszűnik a döntési helyzet. Azt meg nyilván tudod, hogy egy nem kívánt terhesség simán tönkretehet egy párkapcsolatot (néha még egy kívánt is), abban igazad van, hogy ezért nem a gyerek a felelős, csak éppen ez tök mindegy, attól még az a kapcsolat tönkremegy, attól még az a szülőnek napi szinten konfliktusai lesznek, attól még egyedülállóvá válik.

Hát persze, vannak szülei, van párja... ez a gyerekvállalástól függetlenül igaz, viszont a gyerekvállalás egy ilyen helyzetben kiszolgáltatottá teszi az embert a szüleinek, a párjának, a... A nem kívánt gyerek megtartása annyit tesz valójában, hogy az ember elveszíti az uralmát a saját élete felett, a továbbiakban az élete a másoknak és a körülményeknek való megfelelésről fog szólni.

(szerencsére ez a kérdés valószínűleg már rég eldőlt)

2017. okt. 22. 17:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!