Terhes lettem 18 évesen! Mit tegyek?
18 éves lány vagyok,januárban leszek 19.Barátom 20 éves.
Most kezdtem el egyetemi tanulmányaimat a Semmelweisen,orvosin.Ma kiderült,hogy kisbabát hordok a szívem alatt.Egyszik szemem sír ,a másik nevet.
Barátom is és én is imádjuk a gyerekeket,pár hete mindig megnézükk a baba ruhákata is,ha vásárolni megyünk,persze ,csak "viccből",fantáziálásképpen.
Fogamzásgátlót szedek,óramű pontossággal,ezért nem értjük,hogy mi történt.Szeretnénk a kicsit,nagyon is.
A gondok itt jönnek:
A mi anyagi helyzetünk konkrétan nagyon rossz.
Barátoméké mondjuk jó,de nem akarom,hogy minden anyagi vonzat rájuk háruljon.
Meg ugye a tanulmányaim...
Barátom a következő évben diplomázik,ő ilyen téren előrébb van,mint én.
Az én szüleim valószínűleg az abortuszt preferálnák.
Na igen, én is ismerek gyereket, akit megszült a nem elsőéves, hanem harmadéves orvosis. Azóta is a nagyi neveli. Szép lassan iskolába megy. Alig ismeri az anyját.
És nagymama is szép lassan besokall. Szomorú gyerek. Nem kell senkinek.
Anyám orvos, végzett, de pályakezdő volt, amikor születtem.
TÉNY hogy gyakorlatilag engem is a nagyszülők neveltek, mert anyám állandóan melózott, ügyelt (nem egyszer éjszaka közepén rántottak ki az ágyból, hogy átvigyenek mamáékhoz, mert neki be kellett menni) - fateromnak meg a hatalmas nagy lelkesedése eléggé megcsappant, amikor rájött, milyen is a gyerek... (meg is mondta, hogy egy darab se kell, pedig eredetileg tervezett még).
Úgyhogy anyám végül elhagyta először a vágyott kutatói, majd a kedvelt gyógyítói pályát, és kénytelen volt igazgatási területre menni, amit utált.
Hozzáteszem viszont, hogy a szüleim anyagilag megteremtették a feltételeket, nem voltak más pénzére utalva.
Nálunk egy hasonló helyzetben spec a terhesség megtartása bizonyult hibás döntésnek... közvetlenül 3 (4), közvetve vagy 8-10 ember szívott/szív rajta nem kicsit. Az ember sokra megy a "sok jóindulatú, segítőkész ember"-rel, ha széthullik az élete, rámegy a párkapcsolata...
Szóval szerintem Kérdező, csak akkor szabad bevállalni a terhesség megtartását, ha van b, terved az orvosi helyett, és végső soron egyedül is bevállalnád, ha az apa rájön, hogy mégse hosszú évekig egy keresős családfenntartói szerepről álmodik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!