Terhes lettem 18 évesen! Mit tegyek?
18 éves lány vagyok,januárban leszek 19.Barátom 20 éves.
Most kezdtem el egyetemi tanulmányaimat a Semmelweisen,orvosin.Ma kiderült,hogy kisbabát hordok a szívem alatt.Egyszik szemem sír ,a másik nevet.
Barátom is és én is imádjuk a gyerekeket,pár hete mindig megnézükk a baba ruhákata is,ha vásárolni megyünk,persze ,csak "viccből",fantáziálásképpen.
Fogamzásgátlót szedek,óramű pontossággal,ezért nem értjük,hogy mi történt.Szeretnénk a kicsit,nagyon is.
A gondok itt jönnek:
A mi anyagi helyzetünk konkrétan nagyon rossz.
Barátoméké mondjuk jó,de nem akarom,hogy minden anyagi vonzat rájuk háruljon.
Meg ugye a tanulmányaim...
Barátom a következő évben diplomázik,ő ilyen téren előrébb van,mint én.
Az én szüleim valószínűleg az abortuszt preferálnák.
én megtartanám a babát, pláne, hogy mindketten szeretitek a gyerekeket, és a barátod hamarosan végez az egyetemmel. 1 év nem a világ vége, addig elfogadjátok a szülői segítséget, és ha a barátod befejezi az egyetemet és szerez munkát, akkor majd minden rendeződik körülöttetek.
te pedig szerintem halassz az egyetemen, és amikor a kicsi bölcsis lesz, folytatod.
"A látszólagos nehézségek csak maximum! egy évre szólnak!" - " Nem fogja elrontani az életeteket egyáltalán!"
Hát persze... Kérdező, akikre egyáltalán ne hallgass, azok a biztosra állító, de ugyanakkor ezért semmiféle felelősséget se vállaló "látnokok". A nehézségek természetesen nem csak 1 évre szólnak, hisz a következő 5-ben is vagy munkát vállalsz egyetem mellett, és akkor a gyerekre nem lesz semmi időd, vagy egy keresős lesz a családotok, és ez az egy kereső is pályakezdő. Ez nem megoldhatatlan, de jelentős nehézség, és ordas mód hazudik, aki szerint nem az. A másik, hogy neked legalább 9 évig még nem lesz elég időd a gyerekre, ebből 5 évig az egyetem és mellette a munka miatt, a következő 4-ben meg a rezidenskedés, orrba-szájba ügyelés miatt. És ráadásul téged az egyetem ide köt, még el se mehettek külföldre élni.
Szóval, ha vállalni akarjátok, ezeknek a megoldásán kell agyalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!