Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Terhes lettem 18 évesen! Mit...

Terhes lettem 18 évesen! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok,januárban leszek 19.Barátom 20 éves.

Most kezdtem el egyetemi tanulmányaimat a Semmelweisen,orvosin.Ma kiderült,hogy kisbabát hordok a szívem alatt.Egyszik szemem sír ,a másik nevet.

Barátom is és én is imádjuk a gyerekeket,pár hete mindig megnézükk a baba ruhákata is,ha vásárolni megyünk,persze ,csak "viccből",fantáziálásképpen.

Fogamzásgátlót szedek,óramű pontossággal,ezért nem értjük,hogy mi történt.Szeretnénk a kicsit,nagyon is.

A gondok itt jönnek:

A mi anyagi helyzetünk konkrétan nagyon rossz.

Barátoméké mondjuk jó,de nem akarom,hogy minden anyagi vonzat rájuk háruljon.

Meg ugye a tanulmányaim...

Barátom a következő évben diplomázik,ő ilyen téren előrébb van,mint én.

Az én szüleim valószínűleg az abortuszt preferálnák.

#terhesség #abortusz #terhes #Gyerevállalás
2017. szept. 13. 17:52
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
66%
Eloszor beszeljetek meg a baratoddal ketten, hogy mit akartok, megtartani a babat vagy nem. Ha igen mellett dontototok, akkor a baratod ugyis jovore diplomazik, mire meglesz a baba addigra dolgozni fog(ha nem, akkor levelezore at tud menni, es dolgozik mellette) az orvosit meg passzivaltathatod 2 felevet, de kisbaba eseten tobb felevet is szoktak engedni. En is igy csinalom. 1 evet passzivon vagyok, akkor megy a gyerek bolcsibe, en meg befejezem az egyetemet. Ne higgy azoknak akik azt allitjak h nem lehet baba mellett egyetemet vegezni. Bar en mernoknek tanulok, de az is eleg nehez. Elhatarozas kerdese. Nekem hihetetlen plusz motivaciot ad. Rokonom elvegezte az orvosit ket gyerek mellett. De nem akarok "abortuszellenesnek" tunni, nektek kell eldonteni h mit akartok. En a helyedben megtartanam, ha biztosnak ereznem a kapcsolatot, es szeretnek gyereket. Minden jot!
2017. szept. 13. 19:38
 12/47 anonim ***** válasza:
39%

én megtartanám a babát, pláne, hogy mindketten szeretitek a gyerekeket, és a barátod hamarosan végez az egyetemmel. 1 év nem a világ vége, addig elfogadjátok a szülői segítséget, és ha a barátod befejezi az egyetemet és szerez munkát, akkor majd minden rendeződik körülöttetek.

te pedig szerintem halassz az egyetemen, és amikor a kicsi bölcsis lesz, folytatod.

2017. szept. 13. 20:38
 13/47 anonim ***** válasza:
41%
Pontosan! A 12-sel érték egyet! Az abortusz örökre szól, nem visszafordítható! Te már most kötődsz hozzá, ahogy a szavaidból érzem. Tönkre tenne lelkileg. A látszólagos nehézségek csak maximum! egy évre szólnak! A barátod dolgozni kezd, te pedig jogosult vagy diplomás gyedre! A párod munka mellett is igényelhet gyed extrát. Járj utána a lehetőségeiteknek! Ne hallgass a károgókra,akik minden bizonytalan kismama gyermekét vágóhídra küldenék. Meg fogod bánni! A babádat SOHA, mégha nehézségek adódnak sem! Jó egészséget kívánok Nektek!
2017. szept. 13. 20:55
 14/47 anonim ***** válasza:
47%
Én megtartanám. Nehéz lesz, de ketten vagytok hozzá. Sok boldogságot!
2017. szept. 13. 20:57
 15/47 anonim ***** válasza:
33%
Ha már most gyerekről fantáziálsz, akkor mindenképpen tönkremegy az életed, bárhogy döntesz - és x év múlva bánni fogod a döntésed... :( dobj fel egy érmét.
2017. szept. 13. 21:31
 16/47 anonim ***** válasza:
34%
A gyermeketekről van szó! Nem fogja elrontani az életeteket egyáltalán! Az első félévet biztosan meg tudod csinálni, aztán pedig meglátjátok. De ha szeretnéd, biztosan van rá mód, hogy végigcsináld az egyetemet is. Ez meg butaság, hogy pont az unokára ne költsenek a nagyszülők, egyáltalán nem "ciki". Nekem fontos lenne, hogy segítsem a gyerekemet az időmmel, törődésemmel vagy anyagilag is.Jó egészséget kívánok nektek!
2017. szept. 13. 22:35
 17/47 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező, a barátoddal kell kitalálnotok először, hogy mi a tervetek ezzel a helyzettel, hogyan képzelitek el a következő éveket. Ebből fog kiderülni, hogy milyen segítségre van szükségetek - ha van - és utána lehet megkérdezni a szüleiteket, hogy ebből ki mit tud/akar vállalni.
2017. szept. 13. 23:50
 18/47 anonim ***** válasza:
79%

"A látszólagos nehézségek csak maximum! egy évre szólnak!" - " Nem fogja elrontani az életeteket egyáltalán!"

Hát persze... Kérdező, akikre egyáltalán ne hallgass, azok a biztosra állító, de ugyanakkor ezért semmiféle felelősséget se vállaló "látnokok". A nehézségek természetesen nem csak 1 évre szólnak, hisz a következő 5-ben is vagy munkát vállalsz egyetem mellett, és akkor a gyerekre nem lesz semmi időd, vagy egy keresős lesz a családotok, és ez az egy kereső is pályakezdő. Ez nem megoldhatatlan, de jelentős nehézség, és ordas mód hazudik, aki szerint nem az. A másik, hogy neked legalább 9 évig még nem lesz elég időd a gyerekre, ebből 5 évig az egyetem és mellette a munka miatt, a következő 4-ben meg a rezidenskedés, orrba-szájba ügyelés miatt. És ráadásul téged az egyetem ide köt, még el se mehettek külföldre élni.

Szóval, ha vállalni akarjátok, ezeknek a megoldásán kell agyalni.

2017. szept. 14. 08:26
 19/47 anonim ***** válasza:
79%
Utlsonak teljesen igaza van. Nem csak addig kell gondoloodni h parodnak munkaja lesz. Az orvosi nem kis kihivas. Gyerek mellett plane. Ketsuer meggondolnam hogy vallaljam e . Illetve mi a fontosabb, a prioritas. Evekig keszultel az egyetemre. A babara nem. O csak jott. Beszelj a szulokkel. Mindket reszrol. Es sokszor ragjatok at. A gyetek eleterol ia gondoakodni kell. Nem mindegy h otthon van az anyja vagy ugyel 24orat.
2017. szept. 14. 10:42
 20/47 anonim ***** válasza:
87%
Akiket én ismerek rokon orvosokat, 9 év után, sőt még nyugdíjasként is "orrba-szájba" ügyelnek.
2017. szept. 14. 11:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!