Miért nem tudja megérteni anya, hogy én ilyen körülmények között nem akarok gyereket? Ezt komolyan magyarázni kell egy felnőtt nőnek?
Terhes lettem 20 évesen.
A barátom, anyukám és az orvosom tud róla. Nem fogom megtartani, ezt eldöntöttem. Viszont ezt sem a barátom, sem anya nem bírja megérteni...
A barátom teljesen gyerekesen áll hozzá, hogy "gondoljak bele, milyen gyönyörű babánk lenne a génjeink miatt", meg hogy legalább 3-4 évig pihenhetnék, stb. Igen, cukik a babák, de kb. amíg el nem kezdenek sírni. A barátommal pedig most leszünk együtt 13 hónapja és 22 éves létére ez a leghosszabb kapcsolata... Szeretem, de tudom, hogy a baba is ideig-óráig lenne neki érdekes.
A másik pedig, hogy hiába van jó anyagi helyzetünk (mindkettőnknek lakás, autó, nem kell dolgoznunk az egyetem mellett, általában étteremben eszünk, van pénzünk utazni, szórakozni), az nem a mi pénzünk. Hanem a szüleinké. Én pedig nem akarok az ő pénzükön gyereket nevelni. Ezt pedig anya nem érti meg, azt mondja, hogyha kell, akár 30 éves koromig is támogatnak anyagilag és megvesznek bármit, amit szeretnék.... És hogy ő mennyire szeretne unokázni, segítene mindenben, akár az éjszaka közepén is jönne, ha hívjuk.
Mindig felhozza ezt a témát, pedig elmondtam, hogy nem szeretnék erről többet beszélni, biztos vagyok a döntésemben és elég nevetséges lenne úgy babáznunk, hogy közben a szüleink utalgatják nekünk a pénzt és fizetik a számlákat, meg a benzint.
Szerintetek mit csináljak, hogy elfogadja, vagy legalább ne szóljon ebbe bele?
"Menekülsz a kérdés elől. Szerinted Jobbágyi a LÉNYEGET TEKINTVE melyikünkkel értene inkább egyet?"
Bocs, közben párhuzamosan írtunk, Te is írtál valamit, amit erre való válasznak szántál, de amúgy azért azt szerintem nem tagadhatod te sem, hogy Jobbágyi ellenzi az abortuszt.
18.00
Csak annyit mondthatsz, hogy a jelen pillanatig nem volt lelkiismereti problémád az abortuszodból. Nem tudhatod, mi lesz később.
De ha véletlenül öregek otthonában lennének tapasztalataid az életük vége felé járókkal, meglátnád, hogy még 80 körül is felébredhet a lelkiismeret.
Először nem tudom h a fenebe jon ide Jobbágyi, ugyanis nem én vagyok a jogász!
Plusz! Illedelmesen kifejezve magam menj a jó fenebe a normális lelketű és lelkivilagu szarsagoddal! Csak azért mert neked van egy véleményed és ellenzed az abortuszt, még nme lesz senki lelketlen szörny, amirtz abortuszra megy!!!! Azért mert másnak más az értékrendje és más fér bele az eletebe, meg nem szívódik fel a lelkiismerete, de teaztán már csak tudod.... Vikagosan leírtam h vedekeztem és nem akartam gyereket, semmi nem is volt adott hozza!! Nem viccből bombáztam magam hormonokkal! Dr mégis terhes lettem! És most azért mersz te nekem ismeretlenül, látatlanban olxaokat mondani h konkrétan Bem normális a lelki világom mert nem áldoztam fel az egesz életemet egy olyan gyereknek, akit SOHA NEM AKARTAM és a hátam közepére nem kívántam?! Bravó, látszik a színvonal! A lelkiismeretem köszöni szépen Jolvan, teljesen normális és még mindig nem bánom egy percig sem az abortuszt!
Nyilván miközben írok egy hosszabb hozzászólást, közben is írhatnak. 17.41-nek írtam nyilván.
Nem, nem lelketlen szörny valaki azért, mert abortuszra megy. De ha évek múlva is annyira bánja, mint Te, az már felvet kérdéseket, elvégre mégiscsak embert öltél. Persze elhitetheted saját magaddal, hogy nem, és így elnyomhatod továbbra is a lelkiismeretedet, ha viszont nincs is mit elnyomni, akkor tényleg lelketlen vagy. Mert normális ember, ha már megöl valakit, akkor legalább ez rossz érzéssel tölti el. Értem, hogy védekeztél. De a védekezés nem jogosít fel senkit arra, hogy ha esetleg mégis baba lesz, akkor megölje. Épp ez a lényeg, hogy ez NEM döntés kérdése. Nem a pasi döntése, nem a nő döntése, hanem NINCS MIT ELDÖNTENI.
TÁRGYI TÉVEDÉSBEN vagy.
Függő jogi helyzetű méhmagzat elvetése nem egyenlő embergyilkossággal. Tény.
"Mert normális ember, ha már megöl valakit, akkor legalább ez rossz érzéssel tölti el. Értem, hogy védekeztél. De a védekezés nem jogosít fel senkit arra, hogy ha esetleg mégis baba lesz, akkor megölje."
Nem, mert normális ember tudja, hogy az abortusz NEM emberölés. Ahogy itt az utolsóelotti vagy valamelyik válaszoló is leírta meg sokan masok is. Törvény, jogszabály mondja ki, hogy nem az! Dolgozd már fel kérlek! Szóval nem öltem embert, ügyes másik hogy szó sincs ennyi hetesen emberről, ezt is kiveséztük, biológiailag stb.. De látom nem tudod felfogni, na mindegy. Imádom ezeket a soha nem tudhatod mit hoz a jövő, mikor jon elő majd hogy mégis megbantad... Hagyjuk, oké? Én ismerem magamat és nem te, nem fogok semmit megbánni, mert ha akkor akaratom ellenére megtartom, rombadolt volna az életem és nem tartanék ott, ahol most. Ezen számomra nincs, amit megbánni, tisztában vagyok azzal, hogy az abortusz Ben védekezési forma, épp ezért szedtem felelősen gyógyszert mégis terhes lettem, erről már nem tehetek! Ja és de igenis feljogosit az h védekezés mellett terhes lettem arra, h elvetessem!! Ne vicceljünk már. Nevetséges mennyire korlátozni akarod ki mit tegyen a saját méhével. Sőt tovább megyek, a nem védekezés mellett teherbe esetteknek is joguk van elvetetni a terhességet ha nekik úgy felel meg! Na ebbe is kössel bele és magyarázd meg, h márpedig nem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!