Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért nem tudja megérteni...

Miért nem tudja megérteni anya, hogy én ilyen körülmények között nem akarok gyereket? Ezt komolyan magyarázni kell egy felnőtt nőnek?

Figyelt kérdés

Terhes lettem 20 évesen.

A barátom, anyukám és az orvosom tud róla. Nem fogom megtartani, ezt eldöntöttem. Viszont ezt sem a barátom, sem anya nem bírja megérteni...

A barátom teljesen gyerekesen áll hozzá, hogy "gondoljak bele, milyen gyönyörű babánk lenne a génjeink miatt", meg hogy legalább 3-4 évig pihenhetnék, stb. Igen, cukik a babák, de kb. amíg el nem kezdenek sírni. A barátommal pedig most leszünk együtt 13 hónapja és 22 éves létére ez a leghosszabb kapcsolata... Szeretem, de tudom, hogy a baba is ideig-óráig lenne neki érdekes.

A másik pedig, hogy hiába van jó anyagi helyzetünk (mindkettőnknek lakás, autó, nem kell dolgoznunk az egyetem mellett, általában étteremben eszünk, van pénzünk utazni, szórakozni), az nem a mi pénzünk. Hanem a szüleinké. Én pedig nem akarok az ő pénzükön gyereket nevelni. Ezt pedig anya nem érti meg, azt mondja, hogyha kell, akár 30 éves koromig is támogatnak anyagilag és megvesznek bármit, amit szeretnék.... És hogy ő mennyire szeretne unokázni, segítene mindenben, akár az éjszaka közepén is jönne, ha hívjuk.

Mindig felhozza ezt a témát, pedig elmondtam, hogy nem szeretnék erről többet beszélni, biztos vagyok a döntésemben és elég nevetséges lenne úgy babáznunk, hogy közben a szüleink utalgatják nekünk a pénzt és fizetik a számlákat, meg a benzint.

Szerintetek mit csináljak, hogy elfogadja, vagy legalább ne szóljon ebbe bele?

2017. júl. 24. 10:31
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/172 anonim ***** válasza:
78%

Ilyet mondani hogy biológiailag mi is csak sejtcsomók vagyunk, csak mi fejlettebbek.... :DDD Hát ez parádés. Annyira fejlettek vagyunk, hogy semmi közünk egy valóban sejtcsomóhoz, mint pl ugye a pár hetes embrió.

Ha már ennyire tudatlan vagy, legalább ne reklamozd!!

2017. júl. 26. 10:26
 102/172 anonim ***** válasza:
10%
Hát,kedves 93-as,ezt a kérdést édesanyádnak tdd fel inkább,hogy minek volt úgy oda a gyerekéért(érted)akivel csak a baj volt. Hadlám,vajon mit válaszol?
2017. júl. 26. 11:21
 103/172 anonim ***** válasza:
82%
#102: Tedd már sebességbe az agyad, mielőtt kinyitjad a szád de tényleg... Hogy jon ide az én anyukám?! Mi közel van neki ehhez, neked aztán meg plane? Az, hogy én nem akarok gyereket, számomra idegesitoek és nem értéket képviselnek még MÁS számára (pl anyukám) mást jelentenek, szeretik őket és akarnak is sajatot! Épp ezt boncolgattam itt a hszekben, de látom nem sikerült felfognod, sebaj! Tehát minden ember más értékrendje van, amiben más-más dolgok szerepelnek első helyen a fontossági sorrendben és mást tartanak az életükben értéknek! Anyukám akart engem, terveztek és mindennel jobban őrült, mikor teherbe esett velem! Én meg marhára nem örülnek, ha teherbeesnek. Érted már a lényeget vagy még nem? És csak azért mert én így gondolkodom, nrm jelenti azt, hogy anyukám is, ugyanis te ezzel az idiota kerddeseddel ezt feltetelezted, hogy ő is csak idegességet lat egy gyerekben, akkor minek szült. Hát nme, ő mindig is szerette a gyerekeket. Leszel szíves nem személyeskedni és idekeverni más édesanyját, mert a kérdés szempontjából teljesen felesleges!
2017. júl. 26. 11:43
 104/172 anonim ***** válasza:
3%

Semmit nem tudsz csinálni, de mi lett volna, ha VÉDEKEZTEK?!

Tudom, neked is kiszakadt, meg szar a gyógyszer, ne is mondd :D

Furcsa, én idestova hat éve élek rendszeresen nemi életet (az utóbbi egy évben naponta 2-3x is) mégsem szakadt ki egy gumink sem.

2017. júl. 26. 14:10
 105/172 anonim ***** válasza:
12%

"Ne eld már bele magad ennyire nagyon, csak azért mert NAGY betűkkel írsz, még nem lesz igazad!"

Nem tehetek róla, hogy a gyk-n nincs szövegszerkesztési lehetőség, a nagybetű itt nyilván kiemelés, nem ordibálás.

"Az, hogy számodra az abortusz egy KONKRÉT ROSSZ dolog, még nem lesz az másnak is!"

Nem arról van szó, hogy nekem, vagy másnak. Objektíve az, a kérdező, vagy az én szubjektív véleményemtől függetlenül.

"Tehát nem lehet kijelenteni, hogy "rossz dologra" kell a pénz a lánynak! Nem, neki ez a JÓ MEGOLDÁS,"

Neki sem az egyébként, csak most azt hiszi, de a babának mégannyira sem.

"amivel úgy élheti az életet, ahogyan az neki jó és megfelelő!"

Igen, amíg másnak nem árt.

"A szülő pedig ilyenkor is támogatja a gyereket, ha megteheti. Egy normális szülő legalábbis biztosan."

"Igen ártatlan ember megölése az gyilkosság, csak hogy itt nincs szó SEMMILYEN EMBERRŐL!"

Nem, igazad van, elefántról van szó.

"Az a pár hetes embrió nem ember!"

Persze, hogy nem, mondom, hogy elefánt. De lehet, hogy delfin.

"Fejletlen, önmagától, a nő szervezete nélkül teljesen életképtelen!"

Az újszülött is életképtelen önmagától. Lehet, hogy már nincs konkrétan benne a nő testében, de egy másik ember aktív közreműködése nélkül nem marad életben. Tehát "élősködő".

"Hiába vergodsz itt, az hogy számaid és gyilkosság az abortusz, az a re bajod, más számára és a törvény!!!! szerint sem az,"

Az írott törvény nem mérce. Sosem voltam egy tekintélytisztelő ember, számomra az önamgában nem mérce, hogy 199 f{}szkalap/ 3.14csa közül 100 megszavaz valamit, hogy az úgy van. Hitler is válaszrtáson jutott hatalomra, aztán utána egy ideig a zsidók nem voltak emberek. Előtte meg a négerek nem voltak.

"tehát nyugodtan elkönyvelheted ezt magadban, minél előbb felfogod, annál egyszerűbb lesz!

És addig, amíg a nőnek a testében fejlődik az az embrió, magzat, az ő teste által képes fejlődni, életben maradni, egyáltalán létezni, addig igen is jogán van a nőnek a saját tulajdon teste felett rendelkezni, bármennyire is csípi ez a szemed!!"

Tehát még egyszer, attól, hogy a nő testében van, attól még nem RÉSZE neki. A nő pedig rendelkezhet a saját testéről. Amikor szexel. De a következményeket vállalni kell. Arról mit gondoltok kedve abortuszpártiak, amikor ugyanez a szituáció fordítva van, azaz a nő meg akarja tartani, a férfi viszont nem, és nem akar apa lenni, gyerektartást fizetni? Mi lenne, ha egy férfi írna ki ilyen kérdést, hogy mit tegyen, hogy vegye rá a nőt, hogy hagyja őt békén, mert ő nem akar apa lenni? Elárulom, ugyanazok a kommentelők mondanák, hogy miért nem vállalja a felelősséget, akik most Kérdező mellett vannak...

2017. júl. 26. 14:24
 106/172 anonim ***** válasza:
22%

Kedves 93/105-öske,idézlek:

"mit vagyTOK úgy oda egy gyerekért,akivel rengeteg fáradtság stressz és ideg jár együtt és mitől tartjáTOK annyira iszonyat nagyon értékesnek".

Erre javasoltam,hogy kérdezd meg édesnyádat,hogy mitől tartott téged olyn iszonyat nagyon értékesnek,hogy engedte,hogy tönkrevágd az életét. Fáj,ha a saját érveidet rád vetítik ki? Ház ez a gyk.

2017. júl. 26. 14:44
 107/172 anonim ***** válasza:
74%
"Aki SEMMIKÉPP, ÉS SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT nem akar gyereket, az ne szexeljen, ezt igen, így gondolom, akkor is, ha ez a mai dekadens, erkölcstlen felfogás szerint "középkorinak" számít. Hát szerintem ki{aszottul nem az." - nézd, a SAJÁT ÉLETED olyan elvek alapján éled, amilyen elvek alapján akarod. Ahogy mások is. Szóval nem kell csodálkozni, ha adott esetben még a gyereked se kér a te értékrendedből és életfelfogásodból - teljes joggal.
2017. júl. 26. 16:11
 108/172 anonim ***** válasza:
10%

"nézd, a SAJÁT ÉLETED olyan elvek alapján éled, amilyen elvek alapján akarod. Ahogy mások is. "

Igen, amíg ez nem ütközik mások jogaival. Például egy ártatlan kisbabáéval.

2017. júl. 26. 16:23
 109/172 anonim ***** válasza:
65%

"Igen, amíg ez nem ütközik mások jogaival. Például egy ártatlan kisbabáéval." - valójában ahhoz sincs senkinek semmi köze, ha te az embriót "ártatlan kisbaba"-ként aposztrofálod, attól az még egy embrió marad, és semmi több. Sőt ahhoz sincs köze senki másnak, hogy számodra a művi abortusz nem a következmények vállalása. És nem, nem az "ártatlan kisbaba" - embrió - a nő teste, hanem a nő méhe az. És joga van megszabnoi, hogy van-e abban keresni valója bármiféle "ártatlan kisbaba"-nak... ha tetszik ez a családja/környezete bármely tagjának, ha nem.

És tök hiába szajkózod, hogy "nincs joga dönteni", attól még természetesen joga van hozzá.

2017. júl. 26. 16:55
 110/172 anonim ***** válasza:
73%

57%-os tanulj már meg szöveget értelmezni, te jó eg!!!! Ne ragadd ki a szövegkörnyezetből nehány mondatot, mert értelmét veszti!! Én nem kérdeztem, hogy mit vagytok úgy oda egy gyerekért, hanem KIJELENTETTEM, hogy mi sem szólunk bele, hogy mit vagytok úgy oda egy gyerekért! Óriási különbség. Kötözködés helyett gyakorold tényleg a szövegertest, mert nem az faj, ha valaki a saját érveimbe kötne bele, hanem az hogy valami hülye és mégis próbálna okoskodni.

34%-os te pedig menthetetlenül fanatikus vagy, beléd kár bármennyi szó, úgyis képtelen vagy felfogni. Nyilván a törvény nem számít, mert te úgy gondolod, hogy az nen számít. Értem. Mégis a törvény kimondja, hogy 12.hetig, egyéb esetekben tovább, BÜNTETLENÜL el lehet vetetni a magzatot, ha teszik ez neked, ha nem! Annak az embriónak az egvilágon semmilyen joga nincs, pláne nen a nő felett és pláne nem a nő kárára, egy már megszületett, felnott, önállóan gondolkodni képes, saját élettel és tervekkel rendelkező nő kárára! Ez van, Dolgozd végre fel, mert ha megfeszülsz sem fogsz tudni ezen változtatni!

Azért mondom és mondjak sokan, hogy nem ember, mert nem is az! Az lehetNE, de akkor, annyi hetesen amikor az abortuszt elvégzik, még csak egy fejletlen, magátol levegőt venni sem képes cseresznye mag nagyságú sejtecske, ami képtelen lenne az életben maradásra! Tiltakozz nyugodtan foggal-körömmel, a tény akkor is tény marad, miszerint a biológiai szempontból az még igenis csak egy sejtcsomó és még nem egy ember, a törvény pedig törvény, miszerint az abortusz legális. Kész. Az hogy te tudatlan vagy és nem tudod épp ésszel felfogni, hogy mi a különbség mondjuk egy 8 hetes embrió és egy újszülött között (holott ráadásul már 100x leírtuk) az a saját problemad. Ha ennyire egyenrangú szerintetek, akkor érdekelne h a hasadban levő 8 hetes embriót vagy a már meglévő 5 éves gyereked öljék meg pl. Naaa??? Ha nen egyértelmű a válasz, tényleg menthetetlen vagy/tok.

Egyedül a nőnek van bármiféle joga a testével és cselekedeteivel kapcsolatban, senkit, mondom senkit nem lehet akarta ellenére szülésre kényszeríteni, bármennyire is ez a celotok.... Szép sok marad, semmi más.

2017. júl. 26. 17:02
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!