Miért nem tudja megérteni anya, hogy én ilyen körülmények között nem akarok gyereket? Ezt komolyan magyarázni kell egy felnőtt nőnek?
Terhes lettem 20 évesen.
A barátom, anyukám és az orvosom tud róla. Nem fogom megtartani, ezt eldöntöttem. Viszont ezt sem a barátom, sem anya nem bírja megérteni...
A barátom teljesen gyerekesen áll hozzá, hogy "gondoljak bele, milyen gyönyörű babánk lenne a génjeink miatt", meg hogy legalább 3-4 évig pihenhetnék, stb. Igen, cukik a babák, de kb. amíg el nem kezdenek sírni. A barátommal pedig most leszünk együtt 13 hónapja és 22 éves létére ez a leghosszabb kapcsolata... Szeretem, de tudom, hogy a baba is ideig-óráig lenne neki érdekes.
A másik pedig, hogy hiába van jó anyagi helyzetünk (mindkettőnknek lakás, autó, nem kell dolgoznunk az egyetem mellett, általában étteremben eszünk, van pénzünk utazni, szórakozni), az nem a mi pénzünk. Hanem a szüleinké. Én pedig nem akarok az ő pénzükön gyereket nevelni. Ezt pedig anya nem érti meg, azt mondja, hogyha kell, akár 30 éves koromig is támogatnak anyagilag és megvesznek bármit, amit szeretnék.... És hogy ő mennyire szeretne unokázni, segítene mindenben, akár az éjszaka közepén is jönne, ha hívjuk.
Mindig felhozza ezt a témát, pedig elmondtam, hogy nem szeretnék erről többet beszélni, biztos vagyok a döntésemben és elég nevetséges lenne úgy babáznunk, hogy közben a szüleink utalgatják nekünk a pénzt és fizetik a számlákat, meg a benzint.
Szerintetek mit csináljak, hogy elfogadja, vagy legalább ne szóljon ebbe bele?
"Jesszusom, hajmeresztő egyesek gondolatmenete. Szóval csak akkor fogadjon el bármit a gyerek a saját anyjától, apjától, ha echte ugyanazt az értékrendet vallja, mint ők?! "
Ez nem értékrend kérdése, hanem Kérdező arról akarja meggyőzni az anyját, hogy fogadja el a saját unokája meggyilkolását. Ez nem "értékrend" kérdése. Én is úgy gondolom, hogy a szülő feltétel nélkül kell hogy szeresse a gyerekét, de kérdezőnél nem erről van szó, hanem a TETTÉT akarja elfogadtatni, és még ide is kiírt egy kérdést, hogy olvashassa, hogy a gyk abortuszpárti hozzászólói vele értenek egyet. Miközben állítólag amúgy is eldöntötte, tehát úgysem tudja megakadályozni sem az anyja, sem a hozzám hasonló "fanatikus, középkori" életpárti. Vagy lehet, hogy tényleg az van, hogy kérdezőnek nincs 30 ezer forintja sem félrerakva, mert amúgy is mindig mindent megkap a szüleitől, és ezért most ha az anyja, vagy a pasija nem ad neki, akkor problémát okoz megtenni? Hát akkor sorry, ez van, előbb kellett volna gondolkodni, én nem sajnálom ezért Kérdezőt, amúgy meg ha mindenáron megpróbálnék "értelmesen" a "Szerintetek mit csináljak, hogy elfogadja, vagy legalább ne szóljon ebbe bele?" kérdésre válaszolni, akkor a válasz az, hogy SEMMIT. Nem köteles a szüleivel bárminemű kapcsolatban lenni 20 évesen. Mi az, hogy mindig felhozza? Ha idegesíti az anyja véleménye, akkor ne legyen vele fizikailag egy helyen, és ne vegye fel neki a telefont, és akkor nem tud beleszólni, ez ennyire egyszerű.
Már megbeszéltünk mindent.
Anya is belátta, hogy ennek így semmi értelme nem lenne, hiszen én egyáltalán nem akarok gyereket.
Bocs, de a kérdezőnek még saját zsebe sincsen.
Ha egyáltalán valós a kérdés, mert már az is vitatható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!