Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortuszt végeznek ugy ha én...

Abortuszt végeznek ugy ha én (a terhes) nem egyezek bele? Okoskodok kiméljenek.17L

Figyelt kérdés
2017. jún. 10. 22:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
45%
XD "Nincsenek anyagi problémáink" írod..."valószínű a párom szülei fogják vállalni a gyámságot" szóval a párod sincs 18... És van pofád azt írni, hogy NEKTEK nincs anyagi problémátok? A szüleiteknek nincs anyagi problémájuk, mert veled ellentétben megtalálható bennük az értelem szikrája. Aki szerint meg ennek a kaparékja fog engem öregkoromban eltartani, hát ki kell ábrándítsam, mert egy ilyen semmirevaló a gyerekével együtt sosem lesz olyan munkavállaló, aki "nyugdíjat tudjon termelni". Ellenben egész életében tátja majd a száját a segélyre, akinek ellenben igenis én fogom kitermelni az alamizsnáját. Tennék én rá, hogy ki mire potyogtatja a kölykeit, csak ne nekem kellene eltartanom!
2017. jún. 12. 19:05
 52/76 anonim ***** válasza:
22%

19.05.

Szóval a feltételes módú legpesszimistább jövő elképzelése miatt végleges "megoldás" a jelenben. Ez csak másokra vonatkozik, vagy magadra is?

2017. jún. 12. 19:22
 53/76 anonim ***** válasza:
40%
Oh kérlek, leginkább magamra! És itt lenne már az ideje, hogy ezt a "tartsd meg a gyereket mindenekfelett" tanácsadást felváltsa a "majd akkor szülj ha el tudod tartani a saját egzisztenciádból". Én azért tanultam és dolgozom, hogy az én gyerekemnek megadhassak mindent, ami egy testi-lelki fejlődéséhez kell. Kemény munka volt ezt felépíteni, és nem azért nem kívánom megosztani senkivel, mert önző dög vagyok, hanem mert látom hogyan apellálnak az ilyen ingyenélők arra, hogy van aki még törekszik és dolgozik. Kinevelt már a szüleim generációja egy ilyen csapatot, ők támasztják a lapátot az árokparton! Huszonéves egészséges fiatalok, és szó mi szó büdös volt nekik az iskolapad, és most büdös nekik a munka is. Semmi előregondolkodás vagy öngondoskodás, mert valaki úgyis gondoskodik róluk. És nem azért nincs, mert képtelenek lennének rá, hanem mert annyira semmirekellők! Az ilyen eszenélkül gyereket csináló 17 éves kislány meg a párja pontosan ez a kategória...mitől lenne majd különb a gyereke? Ki tanítaná másra? Olvastam én már sok mesét, köszönöm nem hiszek benne.
2017. jún. 12. 19:42
 54/76 anonim ***** válasza:
37%

utolsó,őszintén sajnálom,hogy ennyire nyomorult az életed és nem segít neked senki,de azért ne kelljen már másnak is boldogtalanul leélnie az életét,mert neked meg kell döglened a napi robotban és láthatóan nem bírod elviselni a sorsod.Lehet,hogy a kérdező párjának a családja normális,szerető család,lehet,hogy ők segítik a gyereküket és az unokájukat,nem tudsz róluk semmit.

egy ismerősöm 17 évesen terhes maradt,az apukája református lelkész,szerető családja van. Az apja azt mondta,hogy "inkább szaporodjunk mint fogyjunk",és minden segítséget megadtak,hogy a gyerekből boldog kis emberke legyen.

Lehet,hogy a fiú családja ilyen,nem tudjuk,de te már köpködöd őket,és lehet,hogy a lánynak nem kell dolgoznia pár évig,ha a család ezt vállalja,még az is lehet,hogy eltartják amíg diplomát szerez,van akinek könnyebb a sorsa,van akinek nehezebb,én remélem,hogy a kérdező élete könnyebb lesz mint a tiéd.

2017. jún. 12. 21:20
 55/76 anonim ***** válasza:
24%

19.42.

"Oh, megadom," hogy vannak emberek, akik se tanulni, se dolgozni nem szeretnek. Hogy hogyan tartozik konkrétan a kérdéshez, azt nem tudom, de azt viszont tudom, hogy az, hogy pl. a mai huszonévesek milyenek lettek, az bizony közös felelősségünk volt, akár tetszik, akár nem, akár elismerjük, akár nem.

Talán a tanárképzés, a közösségi törődés milyensége lenne vizsgálandó. Vannak falvak, ahol elég 2-kettő- darab elhivatott ember, hogy százak élete megváltozzon.

Ha nem mindenki csak azzzal "törődne" szűken és szorosan, hogy saját 1-2 gyereke MINDENT megkapjon....stb, hanem a közösséggel is törődne -gondolom a pénzgyűjtő adományozáson kívül-, akkor kevesebben maradnának az árokszélen.

És lehet, hogy ebben az első lépés, hogy most, egy 17 éves ember ne szűken csak a SAJÁT (pillanatnyi) anyagi-kényelmi érdekét lássa.

2017. jún. 12. 21:49
 56/76 anonim ***** válasza:
47%

Hát, el kell keserítselek, mert nem nyomorult az életem, sőt, minden aspektusát élvezem. És van/volt aki segítsen, a különbség az, hogy nem kell mindig kihasználni a körülötted élőket.

Valóban nem ismerem ezt a lányt, biztos nagyon értelmes is, nyilván ezért tudták teherbe ejteni 17 évesen és ezért az egyetlen célja neki meg a fiújának a szaporodás...

Valójában mindenki úgy éli a proli kis életét ahogy akarja, csak akkor nem kell ám útálni azt akinek van mit a tejbe

;)

A sírás az mindig megy, hogy drága az élet, kevés a családi, de ha beszólsz neki, hogy szedd össze magad, vagy ne szülj 17 évesen más zsebére akkor egy szívtelen alak vagy aki biztos azért van rosszul az ilyentől mert nyomorult az élete...

Igen, biztosan boldogan élnek míg meg nem halnak, örök szeretetben, anyagi és családi biztonságban, gyermekük mellett lediplomázva. Mert ugye ez általában így van, azért van ebben az országban annyi agyoniskolázott, kiegyensúlyozott ember és ezekben a körökben nulla csonka család...értem...

Második: az, hogy a mai huszonévesek milyenek lettek az pláne nem az én felelősségem, de nem is az oktatásé. Semmilyen pedagógiai ráhatás nem pótolja a szülői motivációt vagy nevelést, csakhát könnyebb azt mondani, hogy az oktatással van baj, nem a szülőkkel.

2017. jún. 12. 22:20
 57/76 anonim ***** válasza:
70%

1. mivel a te tested, nem végzik el rajtad ha nem akarod - ez nem hajvágás.

2. a szüleid viszont mondhatják azt, hogy oldd meg.

2017. jún. 13. 15:44
 58/76 Sosetom ***** válasza:
67%

Okos döntésnek semmi esetre sem tartom, nagyon különleges helyzetben kellene, hogy legyél ahhoz, hogy ezt úgy valósíthasd meg, hogy normális gyereket nevelhess fel.

Személy szerint 3 nő ismerősöm van, akik ugyanígy fiatalon szültek, egyik sem bánta meg, de mindhárom jelenleg is egyedül neveli a gyerekét. Mindegyiktől lelépet a pasi, mostanra 30 évesek gyerekkel, szinte lehetetlen párt találniuk, egyedül pedig elképesztően nehéz lehet nekik. Látom hajthatatlan vagy, de a helyedben nagyon jól átgondolnám hogy mire készülsz, az milyen áldozatokkal jár és igenis kalkulálnod kell azzal is hogy magadra maradsz.

Bárhogy is döntesz sok sikert!

2017. jún. 14. 23:00
 59/76 anonim válasza:
57%

Ahogy már előttem is írták, csak a Te döntésed. És szerintem jól döntesz, a szavaidból is érződik, hogy felelősségteljes szülő leszel. Az én anyuám is 17 évesen jött össze apukámmal..., eleinte senki sem támogatta a kapcsolatukat, de idővel megbékéltek a rokonok, és engem is elfogadtak. Én mindig nagyon büsze voltam rá, hogy az a fiatal, csinos nő az én anyukám. És igenis nagyon jó anya volt kezdetektől. És nem állt meg az élet miattam, tovább képezte magát, és soha nem bánta meg, hogy melletem és apum mellett döntött, sőt. :)

Sok boldogságot Nektek!

2017. jún. 15. 09:33
 60/76 anonim válasza:
19%
Beleolvastam a korábbi kommentekbe, hát némelyiktől a bicska kinyílt a zsebemben... egy ember életéről beszélünk, amit egyesek ilyen könnyen elvennének tőle, mert úgy szerintük "egyszerűbb"... és egy fiatal nő életéről, akinek Isten tudja, milyen komplikáció lehetnének egy ilyen műtéttől (mert korántsem olyan biztonságos egy abortusz, mint sok okoskodó képzeli, a lelki hatásairól már nem is beszélve)... és ami fő: érezhető, hogy itt egy értelmes, gyermeknevelésre alkalmas anyuka kérdezett...
2017. jún. 15. 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!