Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortuszt végeznek ugy ha én...

Abortuszt végeznek ugy ha én (a terhes) nem egyezek bele? Okoskodok kiméljenek.17L

Figyelt kérdés
2017. jún. 10. 22:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
43%
Nem kenyszerithet SENKI !!!!Mondd el az orvosnak oszinten ! A szuleid idovel megnyugszanak es par honap mulva mar csak rossz emlek lesz a mostani nyomas ! Csak batran !!!menni fog !!!
2017. jún. 11. 19:41
 32/76 anonim ***** válasza:
79%

Tiszteletben tartva kérésedet, kíméllek az okoskodástól, egyébként sem ismerlek, és semmi közöm hozzá.

Ahogy nem erőltethetik rád a szülést, ugyanúgy nem erőltethetik rád az abortuszt sem. Jogodban áll megtartani, jogodban áll visszautasítani a műtétet, ha te ezt akarod. Ugyanúgy. Mint a másik esetnél is. Jogokra mindig lehet hivatkozni amúgy. pl. Menj el a védőnőhöz, ő is fel tud, és fel is fog világosítani erről, ha megkérdezed tőle, a jogokkal is képben van. És a lehetőségeiddel is. Ez a feladatkörébe bele tartozik.

2017. jún. 11. 20:08
 33/76 anonim ***** válasza:
60%

Könyörgöm, hogy végeznének? Sehogy. Oda se kell menni. Majd rendőrséggel fognak odavinni, lefogni, lekötözni, stb?

Mellesleg az ilyen szülőket is okosabb elfelejteni. Méghogy "megenyhülnek", vagy "néhány hónap alatt elfelejtik" és hasonlók. Szörnyű.

Minél előbb össze lehet házasodni, és annyi.

2017. jún. 11. 20:35
 34/76 anonim ***** válasza:
86%
Nem kotelezhetnek abortuszra. Jogilsg teljesen mindegy h nagykoru vagy e vagy sem. Ha kiskoru vagy es te kered az abortuszt, akkor kell a gyamnak (szulonek ez esetben) beleegyezot alairnia. De itt most arrol van szo, h babat varsz es szeretnetek a paroddal, ugyh pont az ellentete ervenyes. A szuleid tanacsokat adhatnak, de jogilag annyi beleszolasuk van ebbe, mint h milyen szinu tornacipot veszel fel reggel a suliba. Ne felj a szuleidtol, a dokitol se. A te tested, te babad, te dontesed, ti eletetek. Fiatal vagy, de bizonyara nem az elso aki 17 evesen szul. :)
2017. jún. 11. 20:48
 35/76 anonim ***** válasza:
19%
Amúgy tényleg nem kényszeríthetnek rá. Mert köztudott hogy mint minden műtétnek, ennek is vannak kockázatai, ami vagy megtörténik, vagy nem. És ha megtörténik, mert mondjuk fertőzést kapnál, akkor lehetsz akár meddő, kilukadhat a méhed, vagy könnyebben is vetélhetsz utána. Továbbá, a párod is akarja ezt a terhességet, az ő szülei is támogatják a döntést, pénz (te mondtad) nem akadály. A te szüleid valószínűleg másképp látják ezt, s bár ezzel lehet, hogy téged akarnak megóvni, na de ha te nem így látod, és őszintén elítéled ezt, akkor a te véleményed nagyon is számít. Bizonytalannak nem tűnsz, beszámíthatatlan sem vagy írásod alapján. Akkor a te méhed felett te rendelkezel. Ez tény. Nem vagy teljesen cselekvőképtelen sem már, te döntesz. Nem kényszeríthetnek hatósággal sem, max elküldenek a háztól, de akkor is van kiút hivatalos is, és/vagy a párod és a párod szülei is. Mert mondtad, hogy támogatnak. Hajléktalan nem lehetsz. Nyilván kellemetlen egy helyzet, hát minden esetre jobbat kívánok ennél.
2017. jún. 11. 21:01
 36/76 anonim ***** válasza:
59%
#33 "Minél előbb össze lehet házasodni, és annyi." - ebben a helyzetben a létező legnagyobb ostobaság a házasság. Az ugyanis tényleg megszünteti a Kérdező szüleinek a lányukkal kapcsolatos tartási kötelezettségét. Szóval én azzal egyetértek, hogy a Kérdező szüleinek az unokával kapcsolatban nincs tartási kötelezettsége, de azért ettől még a saját lányukat változatlanul ők vállalták, azon nem változtat az unoka.
2017. jún. 11. 21:13
 37/76 anonim ***** válasza:
22%
Sok pesszimista karogo! Nektek mi a garancia arra hogy nem hagy ott benneteket a parotok 5-10-15 ev mulva? Ja, pont ugy semmi mint a kerdezonek. Az h jo egeszsegben dolgozhattok tovabb es nem szunik meg az allasotok vagy nem kaptok korai alzheimert? Legyunk mar realisak, szanalmas szegenysegi bizonyitvany lenne az emberisegnek ha a tobbseg igy gondolkodna mint ti. A kerdezo 17 evesen batrabb es kemenyebb gerincu, mint az itt "eszt" oszto bolcselkedok nagy resze. Mert a "felelotlenul hancurozunk, majd kapartatunk" hozzaallas mennyire felnottes es elorelato hozzaallasrol arulkodik. Sirnom kell itt egyesektol, tenyleg szanalmas. :D Kerdezo, tehat a kerdesedre a valasz: te dontesz, semmire nem kenyszerithetnek.
2017. jún. 11. 21:28
 38/76 anonim ***** válasza:
80%

"Szóval én azzal egyetértek, hogy a Kérdező szüleinek az unokával kapcsolatban nincs tartási kötelezettsége, de azért ettől még a saját lányukat változatlanul ők vállalták, azon nem változtat az unoka."

Na jó, de ha az unokát nem vállalják, és hát ugye az anyja nélkül nem maradhat, akkor az anya, a kérdező hová tud menni? Ugyanis sajnos, de, de változtat jogilag. Ezért vannak anyaotthonok, és nevelőintézetek is, mert mindent a szülő sem képes bevállalni. Én ebbe az esetbe az anya-leány otthont tudom elképzelni mentsvárként, meg ugye a párja családját ha azok vállalják a kérdező eltartását. Meg 18 év alatt korlátozottan cselekvőképes, így a gyerek felügyeleti jogát valamelyik nagyszülő veszi át, felügyeleti jogot csak a teljesen cselekvőképes ember vállalhat. Ha nem vállalnák mégsem akkor... Anya-leányotthon.

De könyörgöm ez hogy jön ide, mikor ez már jogi kérdés, és nem is áll még fenn??? Nem ismerjük a kérdezőt, sem a hátterét! Akkor miért kell ilyenen előre befeszülni? Nem ez volt a kérdés! Mi értelme így ennek az oldalnak?

A kérdés az, hogy kényszeríthetik e? Nem, kényszeríteni nem lehet jogilag, mert beszámítható, korlátozottan cselekvőképes már, gondolom a fejlődő embrió-magzat sem beteg, akarva is van, a párja és a családja is akarja, és Magyarországon a szüléseket támogatják is, míg az abortuszt sokkal körülményesebb elintézni. Amúgy az orvost rávenni sem lehet semmire, sem megkérni hogy hazudjon, mert az megvesztegetés, és az bűncselekmény. Valakinél olvastam egy tippet, hogy az orvost kell megkérni arra, hogy hazudjon, hogy beteg a magzat. Az orvosnak megvesztegetés esetén jelezni kell a hatóságnak tudomásom szerint. A szülő így most nem tud ez ellen mit tenni. Ezt a gyereket akarja a kérdező, akkor megszülheti. Semmi sem tiltja. Főleg úgy, hogy a szülő inkább abban tud dönteni, hogy ha a 18 év alatti gyereke abortuszt kér. Arra tud csak nemet mondani. De még arra sem 100% mindig. De egy akart terhesség kihordására tudomásom szerint nem mondhat nemet. Nem hallottam még olyan jogszabályról, ami erről szólna. Szerintem a kérdezőt nem kényszeríthetik, max ha akarják-tudják támogathatják. Azt viszont akkor sem kötelességük szerintem, ha a kérdező 18 év alatti. Ha a szülei kijáttszák a jogokat, simán elküldhetik anyaotthonba.

Sajnos az egyik osztálytársnőm is anya-leányotthonban nevelhette az első gyerekét. Senkire nem számíthatott. A szakmát ugyan elvégezte, de évet kellett ismételni neki. De ettől függetlenül mégis jó anya, és dolgozik becsületesen. Csak neki nem sokra futotta, és mévek óta egyedülálló. A kisfia azóta nagycsoportos óvodás. Szóval... Mindenki maga érzi, mire akarja vinni. Olyat is tudok, aki gyermektelen, mégsem vitte semmire, idősebb a kérdezőnél, és mégis kicsapongó, hitvány, parazita életet él.

2017. jún. 11. 21:47
 39/76 anonim ***** válasza:
51%

"majd ha nem az ÉN adóMból neveli a "kaparékját".... Írja ezt valaki, aki "hozzá se szólt volna, ha nem olvassa az itteni FRÖCSÖGÉSt". Látja mindenki, amit én látok?

Kérem szépen; az adó, amit befizetünk, az nem az enyém, nem a másé, az KÖZÖS. Közös teherviselés. Ha nem tetszik a felhasználása, a képviselők megválasztásával lehet befolyásolni. Ez a demokrácia. Egyénileg nincs beleszólásunk, még ha nem is tetszik.

Majd lehet arra a pártra szavazni, amelyik kiírja, hogy 18 alatt erőszakkal is végrehajtatják az abortuszt szülői-vagy nagyszülői?- kérésre.

Hogy lehet az, hogy az egyéni, személyes döntés joga csak negatív irányban áll?

2017. jún. 11. 22:02
 40/76 anonim ***** válasza:
18%
Fúj!!! Undorító ahogy egyes emberek itt élik ki magukat!!! Tökmindegy hogy abortusz, nem abortusz, állatvédelem, vallás, vagy politika, vagy egyéb más, itt szinte mindenhol tele van trollokkal, akikről nehezen tudom elképzelni hogy dolgoznak, tanulnak. Vagy saját életet éljenek. 🖓 Az a durva, hogy a legtöbb megnyilvánulásból kiderül, hogy az illető felnőtt. Bár ha ezt tinik csinálnák is elkeserítő lenne. A pontozások is önmagukért beszélnek, hogy a kultúrált, a konkrét kérdésre adott kommentek is gyerekes bosszúból vannak lepontozva. Gratulálok ehhez kell "ész", és energia! 👏 Látod kérdező, eérdemesebb lett volna a kérdés kiírása helyett használnod a Google keresőt, és kikérdezni egy védőnőt! 💩
2017. jún. 11. 23:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!