Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortuszt végeznek ugy ha én...

Abortuszt végeznek ugy ha én (a terhes) nem egyezek bele? Okoskodok kiméljenek.17L

Figyelt kérdés
2017. jún. 10. 22:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
56%
1 évet nem adok, már a szüleidnél fogsz puncsolni, hogy "gonosz anyós, mindenbe beleszól, a gézuka meg naphosszat csavarog, mert nem bírja a gyereksírást".
2017. jún. 11. 09:19
 22/76 anonim ***** válasza:
57%
Nem végezhetik el rajtad. Egyébként 17 évesen, ha mindketten akarjátok, és a pénzzel sincs gond - ezeket írtad -, én nem tartanám csöppet sem szükségesnek az abortuszt. Ne aggódj, még esélyes, hogy később megenyhülnek. Gratulálok nektek!
2017. jún. 11. 11:28
 23/76 anonim ***** válasza:
59%

Miert kell gratulalni ?

Ekkora teljesitmeny tizenevesen ugy maradni ? Meg esz sem kell hozza.

2017. jún. 11. 12:31
 24/76 anonim ***** válasza:
58%
Erőszakkal elvetetni sem megtartatni nem lehet, ha valaki nem akarja. Kiskorúnál ugyan a szülő beleegyezése kell hogy lesz abortusz, vagy sem, de a végső döntés a terhesé, ezt jogi úton is lehet akár intézni. Pl. ha valakit szülésre akarnak kényszeríteni, az elmegy a gyámügyre segítséget kérni. Mivel fiatalkorú, a gyámügy a fiatalt helyezi előtérbe. Esetedben téged abortuszra akarnak küldeni, neked sem kötelességed elvetetni, egyszerűen nem mész el oda, ha oda ráncigálnak sem vagy köteles egy veszélyes műtétet bevállalni, így te is mehetsz a gyámügyre, téged is támogatnak, ha szülni óhajtasz. Azonban mivel a te fiatalkorú vagy, a nyakadra fognak szállni, mert te is épp életért kívánsz felelni hónapok múlva, s a gyereked, magadnak kell szülnöd, és te felelősséged, de ezt tudod szerintem. Csak azt nem tudod, még, hogy nem lesz könnyű ilyen háttérrel a későbbiek folyamán sem. Mivel a sulit fel kell függesztened, munkaviszonyod nincs. Szüleid valószínűleg elidegenednek tőled. A kapcsolatod nem tudom mennyire érett, ennyi idősen, de ha ez hirtelen fellángolás, akkor nem jók a kilátások. Ne legyen így, remélem te a kivételt képezed. Én 26 évesen is még úgy vagyok, hogy még mindig nem mernék gyereket vállalni, mert a kapcsolatom nem tűnik stabilnak. És én sem számíthatok a szüleimre, a nyakára meg senkinek nem fogok szülni. Főleg, ha nem látnak így szívesen. Írásod alapján tégrd a párod családja támogat, nos ebben szerencséd van. Viszont ha a szüleiddel élsz, akkor nem kérheted tőlük, ha nem hajlandók rá, hogy így is együtt akarjanak élni veled. Ilyenkor szokott szóbajönni az anya-leányotthon az egyedülállóknak, vagy esetedben a párod szülei ha támogatnak, akkor oda lenne jobb átmenetileg elköltözni, aztán gyúrni egy saját otthonra. Nem ismerlek, sem a körülményeid, sem a sztorid, de így nekem az jön le, hogy nincs saját otthonod, nincs tartós munkahelyed, nincs független privát szférád a pároddal, ennyi idősen gondolom suli sincs befejezve. Másoktól függsz anyagiakban is. Egy olyan döntést hoztál, melyben neked van legfőképpen utolsó szavad, melyben viszont mások nem kötelesek támogatni, szóval elvárható tőled és a párodtól az önállóság ezután. Ezt nem sértésből mondom, de ez tény. Valahol megértem a szüleidet is, ugyan a te szavad a döntő, de a felelősség is a tiéd lesz. Ők meg nem helyetted akarják felnevelni. Lehet, sok dolgot látnak ebben a tiniszerelemben, ami vészjósló, de ezt már csak ti tudhatjátok. Le vagy rábeszélni ilyenben senkit nem lehet, ezt csak az érintettek tudják, illetve te. De tudnod kell nem csak neked vannak itt jogaid, ha ők megtagadják a segítségüket, akkor kénytelen vagy azt elfogadni. Anyaként már nem lesznek téged kötelesek eltartani. Mindenesetre sok sikert kívánok mindenhez, s legfőképpen szerencsét a párkapcsolatod komolyságához, hogy tényleg örökké tartson, és ne csonka családban nőljön fel az a gyerek. Remélem tényleg jobbra fordul minden, és önálló család lehettek mielőbb. A szüleiddel majd egyszer talán rendeződik a dolog, de ahhoz bizonyítani kell. Így én is be lennék ijedve...
2017. jún. 11. 15:03
 25/76 anonim ***** válasza:
9%

"a terhességét eltitkoló, válsághelyzetben lévő, korlátozottan cselekvőképes kiskorú anya kérelmére a gyámhatóság mellőzheti a törvényes képviselő meghallgatását".

[link]

Ezt találtam, bár nem lennék így büszke erre. Nem tudod mit vállalsz, de szerintem a jogaid azt diktálják, hogy megtarthatod. Szerencsére én sosem voltam ilyen élethelyzetben, és soha nem is leszek, mert gyógyszerrel, és gumival is védekezek és nagykorú vagyok.

2017. jún. 11. 15:48
 26/76 anonim ***** válasza:
23%
Hogy is van ez kedves abortusz támogatók? Ha egy abortusz ellenes odamegy kampányolni egy abortuszos kérdéshez a magzat megtartása érdekében, ti egyből vicsorogva ráugrotok hogy menjen innen nem őket kérdezték.. nos, kedvesek ti mit kerestek ennél a kérdésnél? Menjetek oda ahol az abortusz technikai részét kérdezik, ahol segíthettek a tapasztalataitokkal:-)
2017. jún. 11. 16:22
 27/76 anonim ***** válasza:
45%
Kérdező, nagyon ostoba vagy és a rózsaszín ködtől semmit se látsz. Biztos, hogy pároddal kölcsönösen nagy szerelem, de semmi garancia nincs rá, hogy 3-5-10 év múlva is megmarad ez az érzés. Tetszik vagy sem, a LEGTÖBB (mert ugye vannak kivételek) tiniszerelem nem tart sokáig és ez azért van így, mert az ember ebben a korszakában a személyisége folyamatosan változik és egy idő után ráébred, hogy az aktuális párját kezdi egyre kevésbé szeretni, és ez teljesen normális. Még csak 17 éves vagy. Ilyen fiatalon inkább a tanulásra koncentrálj és inkább azon agyalj, hogy a jövőben mivel szeretnél foglalkozni. Számtalan olyan eset volt már, hogy egy lány 16-19 évesen szült, eltelt 2-3 év és szakított a párjával vagy a párja szakított vele, a lány pedig munka és jövedelem nélkül maradt egy kisgyerekkel a nyakán, egy gyenge érettségivel vagy anélkül. Ilyen helyzetben mit csinált?- hát persze, hogy a szülei nyakára költözött a kölykével, mert nem akarta, hogy az exe elvegye tőle a gyereket, ami érthető is. Lehet, hogy a párod családjának nincsenek anyagi gondjai, de +2 fő (a gyerek és te) eltartása simán kreálhat ilyen kellemetlen helyzetet. Akkor mihez fogsz kezdeni? Nem te vagy a gyerek gyámja, azaz vagy ott maradsz és élősködsz rajtuk, vagy visszaköltözöl a baba nélkül a szüleidhez. Vagy mihez kezdesz, ha a párod anyja a baba születése után mutatja ki a foga fehérjét? Korlátoz téged, nem enged a gyerekhez, házimunkáznod kell, mert ő azt mondta vagy el kell menned bevásárolni. Ráadásul tök jogosan mondja, mert tulajdonképpen ő a gyerek gyámja és egyben el is tart téged, neked pedig ezt mind le kell nyelned. Nem vagyok abortusz párti, de ez esetben a gyereket nem ártana elvetetni. Azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy egy ember végezettség, munka, SAJÁT jövedelem és biztos otthon nélkül vállaljon gyereket. Akkor csak mindenki hátráltatva lenne és a gyereknek se lenne jó, ha egy feszült környezetben élne. Hiába mondod, hogy a pároddal együtt örültök a gyereknek, nagy lesz a valószínűsége annak, hogy 1-2 év múlva megbánjátok az egészet. Mellesleg ne így akarjatok "felnőttesdit" játszani. Csak miattatok szívna a kis szerencsétlen, mert ti felelőtlenek voltatok.
2017. jún. 11. 17:47
 28/76 anonim ***** válasza:
31%

Vicces hogy az összes abortusz támogató a jövőbe lát és tudja hogy a kérdezőék szét fognak menni, ő pedig végzettség nélkül fog éhen halni a gyerekkel együtt.

Bármennyire is hihetetlen nektek, fiatal lányok százai-ezrei tanulnak tovább kisbaba-gyerek mellett, egyetemen több csoporttársamnak is volt gyereke, és érdekes, lediplomáztak, van aki azóta már szerzett plusz diplomát is, és a legtöbbjük együtt van a gyerek apjával is. Persze nehéz, kell a család segítsége is, de koránt sem annyira lehetetlen mint ahogy ti ezt előadjátok. Az egy dolog hogy ti nem lennétek rá képesek, de ne higgyétek hogy senki nem tudja megcsinálni.

A legjobb barátnőm 16 évesen lett terhes az első gyerekével. Egy évesen bölcsibe adta, visszament az iskolába, magántanulóként leérettségizett, nyelvvizsgázott, majd egyetemre járt, sikerrel le is diplomázott. A gyerek apjával (azóta már a férje) együtt vannak, jó anyagi körülmények között, mindketten diplomásak. Most munka és két gyerek mellett levelezőn csinálja a második diplomáját. És ez csak egy példa, de tudnék még sorolni a környezetemből. Igaz nem mindenhol diplomásak, de dolgos emberek, boldog családként kiegyensúlyozott gyerekeket nevelnek.

Persze van olyan is, akinek nem sikerül, de ismeretlenül, a jövőbelátás képessége nélkül nem mondhatjátok hogy a kérdezőéknek biztosan nem fog menni.

2017. jún. 11. 17:57
 29/76 anonim ***** válasza:
71%

Az állapotos nő terhességmegszakítás iránti kérelmét a családvédelmi szolgálat munkatársa előtt személyesen terjeszti elő, a terhességet megállapító szülész-nőgyógyász szakorvos által kiállított igazolás benyújtása mellett.

Korlátozottan cselekvőképes személy (pl. 14. évét betöltött 18 évnél fiatalabb kiskorú, cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló nagykorú) nyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének a terhességmegszakítási kérelmet tudomásul vevő nyilatkozata szükséges. Cselekvőképtelen személy (pl. 14 évnél fiatalabb kiskorú, cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt álló nagykorú) terhességmegszakításra vonatkozó kérelmét nevében törvényes képviselője terjeszti elő.

[link]

Tehát nem, ha nem kérvényezed az abortuszt, nem végezhetik el rajtad.

2017. jún. 11. 18:21
 30/76 anonim ***** válasza:
19%
Nem, nem végzik el rajtad! A borulátókkal ne foglalkozz. Bármi megtörténhet, de a gyermekednek ti vagytok a legfontosabbak a világon! Elsősorban nyugodj meg és tervezzétek nyugodtan a jövőtöket. Ma olyan megtiszteltetésben volt részem, hogy tanúja lehettem egy házaspár esküvőjének. Nem akármilyen esküvő volt. A pár ott állt öltönyben és kosztümben a pap előtt és megismételték az esküvői fogadalmukat, ismét. 60. évforduló volt. Mindketten remegő hangon modnták újra, hogy köszönik Istennek a párjukat. Hogy kitartanak tovább is, amíg megadatik. Kívánom nektek is ugyanezt, szerintem ennél nincs szebb. Ott voltak a gyermekeik is a templomban. Velük, együtt. Sok örömet kívánok nektek, bármit is hozzon az élet!
2017. jún. 11. 19:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!