Abortuszt végeznek ugy ha én (a terhes) nem egyezek bele? Okoskodok kiméljenek.17L
Miert kell gratulalni ?
Ekkora teljesitmeny tizenevesen ugy maradni ? Meg esz sem kell hozza.
"a terhességét eltitkoló, válsághelyzetben lévő, korlátozottan cselekvőképes kiskorú anya kérelmére a gyámhatóság mellőzheti a törvényes képviselő meghallgatását".
Ezt találtam, bár nem lennék így büszke erre. Nem tudod mit vállalsz, de szerintem a jogaid azt diktálják, hogy megtarthatod. Szerencsére én sosem voltam ilyen élethelyzetben, és soha nem is leszek, mert gyógyszerrel, és gumival is védekezek és nagykorú vagyok.
Vicces hogy az összes abortusz támogató a jövőbe lát és tudja hogy a kérdezőék szét fognak menni, ő pedig végzettség nélkül fog éhen halni a gyerekkel együtt.
Bármennyire is hihetetlen nektek, fiatal lányok százai-ezrei tanulnak tovább kisbaba-gyerek mellett, egyetemen több csoporttársamnak is volt gyereke, és érdekes, lediplomáztak, van aki azóta már szerzett plusz diplomát is, és a legtöbbjük együtt van a gyerek apjával is. Persze nehéz, kell a család segítsége is, de koránt sem annyira lehetetlen mint ahogy ti ezt előadjátok. Az egy dolog hogy ti nem lennétek rá képesek, de ne higgyétek hogy senki nem tudja megcsinálni.
A legjobb barátnőm 16 évesen lett terhes az első gyerekével. Egy évesen bölcsibe adta, visszament az iskolába, magántanulóként leérettségizett, nyelvvizsgázott, majd egyetemre járt, sikerrel le is diplomázott. A gyerek apjával (azóta már a férje) együtt vannak, jó anyagi körülmények között, mindketten diplomásak. Most munka és két gyerek mellett levelezőn csinálja a második diplomáját. És ez csak egy példa, de tudnék még sorolni a környezetemből. Igaz nem mindenhol diplomásak, de dolgos emberek, boldog családként kiegyensúlyozott gyerekeket nevelnek.
Persze van olyan is, akinek nem sikerül, de ismeretlenül, a jövőbelátás képessége nélkül nem mondhatjátok hogy a kérdezőéknek biztosan nem fog menni.
Az állapotos nő terhességmegszakítás iránti kérelmét a családvédelmi szolgálat munkatársa előtt személyesen terjeszti elő, a terhességet megállapító szülész-nőgyógyász szakorvos által kiállított igazolás benyújtása mellett.
Korlátozottan cselekvőképes személy (pl. 14. évét betöltött 18 évnél fiatalabb kiskorú, cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló nagykorú) nyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének a terhességmegszakítási kérelmet tudomásul vevő nyilatkozata szükséges. Cselekvőképtelen személy (pl. 14 évnél fiatalabb kiskorú, cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt álló nagykorú) terhességmegszakításra vonatkozó kérelmét nevében törvényes képviselője terjeszti elő.
Tehát nem, ha nem kérvényezed az abortuszt, nem végezhetik el rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!