Hogyan értessem meg vele, hogy ilyen körülmények között nem szülhet?
Csak papíron, hogy járjon a 100 ezer ft.
A húgod ha megszülte a babát, utána 2 évvel simán el tud menni dolgozni.
A baba nem áll a terveitek útjában, sőt. Még több pénzt kapnátok így, mintha most a húgod után semmit nem kapsz csak családit.
kedves kérdező!
Akkor is a baba halála mellett kardoskodnál, ha te lennél a helyében?
Kedves Kérdező!
Húgod, bármily felelőtlen is volt, de most már a gyermeke életéről van szó. Kérlek szépen, ne beszéld rá arra, hogy saját gyermeke éltének vessen véget- az a testvéri kapcsolatot is teljesen megmérgezné, s a saját életét is mélyen megsebezné.
A felelőtlenséget nem lehet egy végzetes tettel, bűnnel elfedni.
Én mit tennék?
Először idézőjelben " jól fenékbe billenteném" a felelőtlen viselkedése miatt, melynek következménye a baba, aztán magamhoz ölelném, és mindenben támogatnám,De! Tudtára adnám, hogy neki is mindent meg kell tennie és a tőle telhető legtöbbet kihozni magából, s folyamatosan tanuljon meg egyre kevesebb segítséggel talpon maradni s eltartani gyermekét. Amint tud, sulit befejezni, mielőtt dolgozni.
egyszóval kérlek, segíts neki, s egyben követeld meg tőle, hogy ő is kihozza magából a maximumot, ideje felnőni s felelősséget vállalni. (Egyébként ha ennyire szereted a családodat, úgy gondolom, oda leszel az unokaöcsédért/unokahúgodért is) Kitartást, s kívánom a legjobbakat!
"Csak papíron, hogy járjon a 100 ezer ft."
Szenzációs ötlet.
Kedves válaszoló... nem lehet örökbefogadni csak papíron. Ha örökbefogadja, attól kezdve az ő felelőssége lesz. Az ellátása, a gondozása, az iskoláztatása, a kezeltetése. Sőt, az örököse is ő lesz.
Ha problemás gyerek lesz nem mondhatja, hogy "bocs, én csak papíron fogadtam örökbe, hogy több pénzt kapjunk".
Azért eszem megáll, egyáltalán, hogy juthat ilyesmi az eszedbe...
"egyszóval kérlek, segíts neki, s egyben követeld meg tőle, hogy ő is kihozza magából a maximumot, ideje felnőni s felelősséget vállalni."
Imádom az ilyen szép szövegeket. De most tényleg magyarázd el már nekem is, miért kellene ezt tennie? A húga, nem a gyereke. Nem tartozik felelősséggel érte. Ha segít neki, hogy legyen mit ennie, az szép dolog, de miért is kellene felvállalnia a húga felelőtlenségét is?
Lehet, hogy a kérdező is akar saját családot, saját gyereket. Neki nem jár? Mert neki muszáj támogatnia a felelőtlen családtagjait?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!