Hogyan értessem meg vele, hogy ilyen körülmények között nem szülhet?

Figyelt kérdés
A családunkban három ember dolgozik. Én, a húgom,és az öcsém. Van még két testvérünk egy lány aki 17 éves, és még egy 8 éves kislány. Apánk elissza a pénzét,anyánk sokat beteg. A 17 éves húgonk terhes lett és kitalálta hogy megtartja. Én meg a testvéreim nem bírunk még egy embert eltartani. Azért élünk otthon mert a hitelt,rezsit nem tudnánk fizetni. Így is éppen kijövünk. A magzat apja szintén züllött. Nem tudom mit csináljak? Elvileg lehet nem az én dolgom de gyakorlatilag az anyagiak miatt mégis. Nem kéregetni jöttem ne értsétek félre, tanácsok kellenek. Mert végzettség tanulás nélkül semmire nem megy.
2017. febr. 20. 10:16
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/130 anonim ***** válasza:
3%

Én sajnos többet is látok itt is! Belekényszerítik, csak azért, mert ők így látják jónak. És ebben a történetben minimum 1 ember meghal, de ugye még egy másik is belekerülhet. (És még mielőtt megkapnám, hogy ne szórakozzak az ezrelékekkel, nos a családom bőrén mi belekerültünk és nem sokon múlt a 2. élet!!!) ami ugye csak ezrelékes, de nálunk 100% volt. Lehet az a lány lemond a gyermekéről, de hogy utána mi lesz, ahhoz nem kell jósnak lenni.

Én vagyok a fényevő ezek szerint, aki nem pénzből él és biztos rakat befizetetlen rezsiszámlám lehet... Jaj és éhezünk, meg rongyos ruhába járnak a gyerekeim, koszosak, büdösek, mert nincs vizünk se ! HIHIHI! Rossz hírem van, egyik sem vonatkozik ránk. Számolgatunk és élünk, de nem esszük meg egymást. Nem tudom, hogy ezek a nők, akik ilyen könnyen dobálóznak az abortusszal, egyáltalán éreznek-e bármit?

A kérdésre ismét válaszolva: Nem a kérdező dolga a helyzetben dönteni, még akkor sem, ha az összes pénzét a családra költi. Ha a szülők is az abortusz mellett vannak, elvileg ők sem dönthetnek, nem kényszeríthetnék bele a 17 évest és mégis meg tudják tenni, ha ellehetetlenítik. Az utolsó mondat pedig egyszerűen nem igaz. 8 általánossal is bőven lehet munkát vállalni, a munkaadók pedig be is iskolázzák, ha sikerül lasszóval befogni valakit. (nem egy ilyen munkahely van)Persze nem ez a cél, (hogy csak 8 általánosa maradjon) de ez tapasztalatom, hogy bizony még többet is keres, mint én az x papírommal a bértáblán. Mire a gyermeket megszülné és 1 éves kortól ugye bölcsibe is adhatná, vagyis 19 éves korig kellene nagyon "segíteni". Pláne, ha az apuka mégsem olyan elvetemült és melléáll. Ugye, valahogy csak összejött az a gyermek, valamiféle érzelmek is a képben lehetnek, esetleg még jártak is vagy járnak is. Szóval többoldalas ez a dolog. De persze rémegyszerű kibeszélni és a mi sérelmeinkkel foglalkozni. Ez a kérdés itt nem a gyerekről, nem a testvérről, csak és kizárólag a kérdezőről szól, az ő lelkének a nyalogatásáról, amit sokan meg is adnak, lévén 90 abortusz van naponta Magyarországon, bőven vannak, akik saját maguk lelkének egészségéért bizonygatják, hogy milyen jó döntés is. Pedig nem az! Mindig van megoldás! Mindig!

2017. febr. 23. 00:14
 102/130 anonim ***** válasza:
90%
Igen utolso....tökeletes valaszt adtal...tarzsa meg a gyereket...lesz ami lesz...max az ami a szomszedunknal...eheznek....nincs ruhajuk..telen a hideg öakasba vannak...gratuöalok az eszedhez neked is! Nalunk ha a szomszedok nem tartanak el öket mar teg nem lennenek....ez elet? Gondold mar at...es örulj h te tudsz futeni es nem rongyokba jarsz mint ö.....hol az eszuk az embereknek????????😑😣
2017. febr. 23. 06:53
 103/130 A kérdező kommentje:
Érdekes eddig nem talált munkát. De hátha bejön neki amúgy kezdi ő belátni,hogy pénz nélkül nem lehet élni. De amúgy végiggondoltam és arra jutottam,hogy a saját életemet élem és különköltözöm.Lehet eddig is ezt kellett volna tennem.Túl sok áldozatot hoztam másokért.
2017. febr. 23. 07:01
 104/130 anonim ***** válasza:
93%

Ha nem is ertem miert, az egyik magzatvedo szerint 8 altalanossal sima ugy munkat talalni. :)

Kerdezo hajra! De azert legyszives ird meg majd, hogy a kiscsaj, hogy boldogul penz nelkul, szerintem par nap es atfogja gondolni.

2017. febr. 23. 07:34
 105/130 anonim ***** válasza:
10%

"Ha megfogant,- megszülethessen! Ha megszületett, - családban nőhessen fel!"

GÓLYAHÍR EGYESÜLET legfőbb törekvése az újszülött gyilkosságok megelőzése, a válsághelyzetben lévő várandós anyák segítése.

[link]

2017. febr. 23. 08:19
 106/130 Theressita ***** válasza:
11%
Kedves Kérdező! Sokan tudnának és akarnak is segíteni a húgodnak. Nem olvastam végig az összes választ, de korábbi kérdéseknél már többször találkoztam olyan válaszokkal, hogy tudnak segíteni, csak írj rájuk privátot, illetve ez az előző hozzászóló linkjéről jutott eszembe, hogy vannak alapítványok, segélyvonalak pont ilyen célokra. Te döntésed, ha nem segíted őt, de ha szereted, legalább mutass rá, hol tud magán segíteni, keresse fel ezeket az embereket. Így te is nyugodt lehetsz, és neki is lesz segítsége!
2017. febr. 23. 08:30
 107/130 anonim ***** válasza:
5%

102-es és 104-es érződik a hideg gúny az írásotokból! Szomorú, hogy még örömöt is találtok ebben az egészben! :(

Kérdező pedig, igen, a megoldáson kellene gondolkodni (az abortusz nem megoldás, csak éppen tűzoltás az alapproblémára,amiben mellesleg likvidálod az unokahúgodat vagy unokaöcsédet), és igen, vannak szervezetek, akik tudnak segíteni a húgodnak, hogy fel tudja nevelni nélküled is a babáját! Igen, eddig sem "pénzelned" kellett volna! Kérdésem pedig, ha elveteti akkor pénzelni fogod? Azért azt is mondd meg neki, hogy se így se úgy...

2017. febr. 23. 12:45
 108/130 anonim ***** válasza:
90%

En nem oromot erzek, hanem szanalmat. Jobb esetben barmelyik no kepes gyermeket szulni, felnevelni rendesen...na azt mar igen kevesen. Nem fogok a 17 eves csitri partjara allni, mert tokre aterzem a kerdezo helyzetet. Nem is egy peldat lattam mar, hogy milyen ha vki felelotlenul vallal gyereket semmire. Utana meg sir a szaja a legtobbnek es mindenki hibas rajtuk kivul, csak ok nem termeszetesen. Nagyon karos nezeteket vallotok, ami a tini terhessegeket illeti. Epp, hogy csak most lepnek ezek a fiatalok a felnotte valas utjara, megkene ismerniuk sajat magukat es a vilagot is amiben elnek. Nem pedig tapasztalatlanul es ketelkedve, felelosseget vallalni egy masik ember eleteert a pillanatnyi elvakultsag miatt.

Ha nektek faj is, en nagyon szurkolok a kerdezonek, mert egy olyan csaladban felnoni, ahol a szerepek felcserelodtek, borzalmasan nehez elni. Persze nektek tudom, csak a magzat szamit, aki mindenkinel nagyobb elonyt elvez.

2017. febr. 23. 15:04
 109/130 anonim ***** válasza:
90%
107 es.....ez miert guny? Neked sincs eszwd? Leirtam a törtenetet a szomszednak....ez miert guny? Mert szerencsetlenek nem tudnak öneröböl elni? Micsoda divat lett a 17 evesek tamogatasa gyerek vallalashoz...mert övek a jövö. Aztan majd a nep eltartja...gratulalok...meg neked is az eszedhez....
2017. febr. 23. 15:13
 110/130 Theressita ***** válasza:
2%

Persze nem ideális, hogy ilyen körülmények közt pont most legyen babája, de ez most már nem kérdés. Már várandós lett. Nem lehet visszacsinálni, az abortusszal csak fokozni lehet a tragikus állapotokat.

Én ismétlem sokadszor: van segítség, csak meg kell őket szólítani. Komolyan mondom, bár nem Magyarországon élek, szívesen utánanézek, milyen lehetőségek vannak, illetve vannak ismerőseim, akik tudnak segíteni, szívesen megszólítom őket.

Azt meg csak margóra, hogy egyébként csak mostanság vált divattá, hogy 30 évesen vállalják az első babát, igazából a természet is úgy találta ki a nőt, hogy éppen hogy fiatalon a legalkalmasabb a szülésre és gyereknevelésre, de ez már egy teljesen más téma.

Egyikőtök írta, hogy a "magzatvédőknek" csak a magzat számít. Ez csúnya ferdítés és rágalom! Magam is mindig az élet pártján álltam, s számomra mindenki egyenrangú. Fontos mindenki, aki érintett. Fontos a már megfogant kis élet, éppúgy, mint az anyukája, vagy mint a kérdező maga. Igen, a kérdezőt is sajnálom, mert nehéz helyzetben van, s épp azért mondom, hogy ne hagyja, hogy a jó szándékú segítsége oda vezessen, hogy bárki rajta "élősködjön", hanem azt mondom, álljon kőszigorral a húgához, kötelezze, hogy mielőbb önállósuljon,hogy el tudja tartani gyermekét.

2017. febr. 23. 16:05
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!