Hogyan értessem meg vele, hogy ilyen körülmények között nem szülhet?
Fujj, de gusztustalan ez a szandekos buntudatkeltes. Mar jo, hogy nem a kerdezo lesz a hibas , amiert ezek ketten vedekezni sem tudtak.
Nekem ha hasonlo csaladi es anyagi korulmenyeim lennenek es a bolond hugom ugy dontene csaladot akar, siman kiraknam es egy fillert se adnek neki.
Arrol nem tehetett hova szuletett, de arrol mar igen, hogy a donteseivel milyen helyzetet teremt elo, masok karara.
Kényszeríteni nem tudja, fogjátok már fel... Az meg, hogy közli, kirakja, ha megtartja, az nem kényszerítés. Húg: megtartom, az én döntésem. Kérdező: nem tartalak el tovább, nem tudok még egy éhes szájat etetni, az én döntésem. Ennyire egyszerű. Azért, mert neki annyi esze van (irónia: ehhez SEMMI ész nem kell), hogy felcsináltatta magát, ahelyett, hogy követte volna az életrevalóbb testvérei/rokonai példáját, és megpróbálna a. kitörni saját érdekében, b. nem rosszabbá tenni az otthon helyzetet azzal. Ó de ő nem :) ő neki szabad, ugye? ki nem xarja le a többi x ember életét, akiét ő megnehezíti, ugye? Inkább az ő önző érdekei érvényesüljenek mint a családja többi tagjáé, aki eddig is eltartották, támogatták.
Írta egy válaszoló, hogy emiatt nem szülnek a normális nők, és TÖKÉLETESEN igaza van. Illetve ez nem egy vélemény, hanem sajnos kimutatható statisztika, hogy minél fejlettebb egy adott társadalmi réteg (nem a pénzre, elsősorban intelligenciára gondolok), annál kevésbé szaporodnak. Nézd meg az állatokat: nyakra főre ellik/költik/stb a kölykeiket, hát számomra az az ember sem különb, aki ugyanígy a 0 IQ-jával potyogtatja az utódokat. De hát minden kis élet szent, sebaj, majd ezeknek a kölykei biztos fizetik az én nyugdíjamat, ha már én meg azt, hogy ne haljanak éhen... Ja várj... NEM. Az a baj tudjátok, hogy az állatvilágban a természet ezt megoldja. Itt meg a születésszabályozás oldaná meg, csak a sok önérzetes h.lye picsog miatta...
Én csak nézek, hogy milyen számokkal dobálóznak egyesek, hogy mi jár egy gyerek után.
13 ezer forint. Pont.
A gyes 3 évig, aztán vége. Onnantól az egyetlen összeg, amire a csaj számíthat, az a családi pótlék.
Senki se írt olyat, hogy a kérdező kötelezheti a húgát abortuszra. Ez ugye nem került szóba.
A kérdés az, hogy hogyan értetheti meg vele, hogy ilyen körülmények közé gyereket szülni felelőtlenség?
Erre pedig egy válasz van: meg kell érteni vele, hogy ő lesz felelős a babáért, senkit sem kényszeríthet arra, hogy eltartsa őket. A nővére nem felelős érte! Így is erőn felül teljesít, és gyakorlatilag az egész életét feláldozza, hogy a családja jobban éljen. Lemond a saját, önálló életről, a saját családról.
Nehogy már még ő legyen a rossz, mert egy hüje 17 éves picha a fejébe vette, hogy csupasz se.ggre szül gyereket, akinek apja se lesz! Hahó, emberek!
Ha most a húga mellé áll, akkor borítékolható, hogy jövőre jön a következő pulyka egy másik alkoholista pasitól, aztán a harmadik. Ugyanis a kiscsaj számára nincs következménye a tetteinek, majd valaki jön, és megoldja helyette.
Ez pedig nem helyes!!!
Nem a kérdező játszik mások életével! Hanem aki a semmire szülve nyomorba taszítja az egész családot!
Kérdező: szerintem gondold át még egyszer, hogy el kéne költöznöd, akár egyedül, akár a tesókkal. De a családfő nem te vagy, hanem az apád, a húgodért se te vagy felelős, hanem az anyád. Sajnos az az érzésem, hogy otthon is csak bűnbak lehetsz, ha nem veszel minden koloncot a nyakadba, mert te jól keresel.
Erre rendezkedett be a családod, és senki se tesz érte semmit, hogy saját lábukra álljanak, és te önálló életet tudj kezdeni. Mindig vissza fognak tartani, hogy rajtad élősködjenek.
Megfogtad a lenyeget, amit a valaszolo irt!👍
Koszonjuk.
Nem harmincezret kapna a tesód a baba után, hanem a 16 családival együtt 46-ot.
De ha papíron örökbe fogadnád a gyereket, akkor papíron elmehetnél gyed extrára, akkor a harmincezer helyett legalább 70 ezer gyedet kapna a tesód, plusz családi pótlék 16 ezer plusz családi adókedvezmény.
Szóval a 100 ezer biztosan meglenne a baba után.
Kérdezz meg könyvelőt, ez az igazság.
Százezer elég egy gyerekre!
Könyvelő vagyok, nem a levegőbe beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!