Mi a véleményetek a nők születésig tartó korlátlan önrendelkezési jogáról? Itt az ideje véget vetni a szülésre kényszerítés barbár szokásának? Azaz abortusz időbeli korlátozás nélkül.
Ezt szeretnék brit feministák és abortuszklinikák "We trust women" kampányuk keretében.
A legnagyobb brit abortuszklinika üzemeltető szervezet, a BPAS feminista szervezetek támogatásával 2016-ban kampányt indított a terhességmegszakítás teljes körű legalizálásáért.
A baloldali és liberális sajtó lelkesen és pozitívan fogadta a kezdeményezést.
A meghatározó feminista és nőjogi szervezetek egyhangúan támogatják a kezdeményezést.
Deklarált cél, hogy egészen a születésig legális legyen a terhességmegszakítás, olyan esetekben is, ha fizikailag és mentálisan egészséges nő egészséges terhességéről van szó.
A jelenlegi brit törvény, mely 1967-ből származik, s 1990-ben módosították utoljára a nő döntése alapján a magzat vélelmezhető méhen kívüli életképességéig, a 24. terhességi hétig engedélyezi az abortuszt a nő döntése alapján. Ez után csak orvosi indokkal, súlyos esetben lehetséges.
Az az egyik érvük, hogy hiába lenne legális az abortusz egészen a születésig, akkor is csak kevés nő vállalkozna rá a 7.-8.-9. hónapban. Valamint a nők kvázi rabszolgának tekinthetőek, ha szülésre kényszeríthetik őket a törvény erejénél fogva, akaratuk ellenére.
Megjegyzendő, a magzat a terhesség 24. de ritkán már a 22. hetétől életképes lehet a méhen kívül, a 26. héttől bizonyítottan van magas szintű agyműködése és fájdalomérzete.
A kampány kiváltó oka, hogy brit bíróságok a közelmúltban három nőt ítéltek 2 és fél és tíz év közötti börtönbüntetésre, mert illegálisan elvetették 24. hetesnél idősebb, méhen kívül életképes egészséges terhességüket.
Szülésre kényszerítik őket akaratuk ellenére? Nahát! És vajon védekezés nélkül b...i is kényszerítették őket? (Persze, előfordul olyan is, de gondolom ezeknek a többsége nem erőszakból fogant)
És ha ez tényleg igaz, hogy ilyesmit meg lehet tenni, akkor még azt nem értem, miért könnyebb az ilyen nők - vagy nem is tudom minek nevezzem őket - lelkének, ha megölik a 30+ hetes életképes gyereket, mint ha mondjuk császárral kiszednék belőlük és életben tartanák, örökbe adható lenne?
Mo-n nem ölik meg méhen belul a gyermeket.(csak mert vki ezt irta)
Nem egy sztori van pl megszülik a beteg magzatot, egy nővér írta, a csecsemő szopizni akart és magára haggyák meghalni.
Abbol pl botrány is volt hogy egy abortum életben volt..
A lepontozo nézzen utána!
Mo-n nincs jog magzati elhaláloztatásra!az abortuszt is élő magzaton végzik.
*Halálbiztosan tudom.
Ha tetszik a válasz, ha nem.
A tényeken nem változtat.
Van egy nagyon jó videó, Gianna Jessen, a youtube-on fent van.
Az ember, aki túlélte az abortuszt. Megrázó sztori, ilyet én még soha életemben nem hallottam.
Előző:
Őt én is belinkeltem már ide.
Le is lettem pontozva nullára....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!