Kürasszír kérdése:

Mi a véleményetek a nők születésig tartó korlátlan önrendelkezési jogáról? Itt az ideje véget vetni a szülésre kényszerítés barbár szokásának? Azaz abortusz időbeli korlátozás nélkül.

Figyelt kérdés

Ezt szeretnék brit feministák és abortuszklinikák "We trust women" kampányuk keretében.

[link]

A legnagyobb brit abortuszklinika üzemeltető szervezet, a BPAS feminista szervezetek támogatásával 2016-ban kampányt indított a terhességmegszakítás teljes körű legalizálásáért.

A baloldali és liberális sajtó lelkesen és pozitívan fogadta a kezdeményezést.

A meghatározó feminista és nőjogi szervezetek egyhangúan támogatják a kezdeményezést.

Deklarált cél, hogy egészen a születésig legális legyen a terhességmegszakítás, olyan esetekben is, ha fizikailag és mentálisan egészséges nő egészséges terhességéről van szó.

A jelenlegi brit törvény, mely 1967-ből származik, s 1990-ben módosították utoljára a nő döntése alapján a magzat vélelmezhető méhen kívüli életképességéig, a 24. terhességi hétig engedélyezi az abortuszt a nő döntése alapján. Ez után csak orvosi indokkal, súlyos esetben lehetséges.

Az az egyik érvük, hogy hiába lenne legális az abortusz egészen a születésig, akkor is csak kevés nő vállalkozna rá a 7.-8.-9. hónapban. Valamint a nők kvázi rabszolgának tekinthetőek, ha szülésre kényszeríthetik őket a törvény erejénél fogva, akaratuk ellenére.

Megjegyzendő, a magzat a terhesség 24. de ritkán már a 22. hetétől életképes lehet a méhen kívül, a 26. héttől bizonyítottan van magas szintű agyműködése és fájdalomérzete.

A kampány kiváltó oka, hogy brit bíróságok a közelmúltban három nőt ítéltek 2 és fél és tíz év közötti börtönbüntetésre, mert illegálisan elvetették 24. hetesnél idősebb, méhen kívül életképes egészséges terhességüket.

2017. febr. 19. 18:04
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
59%

Szülésre kényszerítik őket akaratuk ellenére? Nahát! És vajon védekezés nélkül b...i is kényszerítették őket? (Persze, előfordul olyan is, de gondolom ezeknek a többsége nem erőszakból fogant)

És ha ez tényleg igaz, hogy ilyesmit meg lehet tenni, akkor még azt nem értem, miért könnyebb az ilyen nők - vagy nem is tudom minek nevezzem őket - lelkének, ha megölik a 30+ hetes életképes gyereket, mint ha mondjuk császárral kiszednék belőlük és életben tartanák, örökbe adható lenne?

2017. febr. 25. 12:21
 42/49 anonim ***** válasza:
27%

Mo-n nem ölik meg méhen belul a gyermeket.(csak mert vki ezt irta)

Nem egy sztori van pl megszülik a beteg magzatot, egy nővér írta, a csecsemő szopizni akart és magára haggyák meghalni.

Abbol pl botrány is volt hogy egy abortum életben volt..

2017. febr. 25. 12:47
 43/49 anonim ***** válasza:
51%
Én tudok jobbat! Legyen mindenkinek annyi esze hogy védekezzen.
2017. febr. 25. 13:48
 44/49 anonim ***** válasza:
37%

A lepontozo nézzen utána!

Mo-n nincs jog magzati elhaláloztatásra!az abortuszt is élő magzaton végzik.

2017. febr. 25. 15:27
 45/49 anonim ***** válasza:
37%

*Halálbiztosan tudom.

Ha tetszik a válasz, ha nem.

A tényeken nem változtat.

2017. febr. 25. 15:32
 46/49 anonim ***** válasza:
45%
És az is lehet, hogy kísérleteznek is rajtuk.ez a feltételezés.csak mert tul sokat tud az orvostudomány is a magzatokrol..
2017. febr. 25. 15:37
 47/49 anonim ***** válasza:

Van egy nagyon jó videó, Gianna Jessen, a youtube-on fent van.

Az ember, aki túlélte az abortuszt. Megrázó sztori, ilyet én még soha életemben nem hallottam.

2017. febr. 26. 21:15
 48/49 anonim ***** válasza:

Előző:

Őt én is belinkeltem már ide.

Le is lettem pontozva nullára....

2017. febr. 26. 21:38
 49/49 anonim ***** válasza:
37%

Na akkor én is teszek be érdekeseket a másik oldalról:

[link]

[link]

Művelődjetek!

2017. febr. 27. 09:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!