Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Okozhat problámát később ha a...

Okozhat problámát később ha a lányom "túl van féltve"?

Figyelt kérdés

4,5éves a kislányunk és állandó vita köztem és a párom közt ez a dolog.

Arrol van szó hogy az apja,de főleg a nagyanyja állandóan "korlátozza a gyereket". Én meg úgy vagyok vele hogy a saját "kárán" tanul!

Pld: ne menj oda,ne mász fel,ne nyúlj hozzá,ezt ne csináld azt ne csináld...stb!

2014. nov. 19. 13:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem neked van igazad, nem szabad a gyerekeket túlfélteni, aztán csodálkoznak a szülők, ha önállótlan, nyámnyila felnőtt lesz a gyerekükből. Én is hagyom, hogy a fiam a saját kárán tanuljon. Nagyon veszélyes dolgokat nyilván nem engedek, de nem vagyok folyton a nyomában.
2014. nov. 19. 14:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
neked van igazad de az sokkal nagyobb gond, ha.nincs köztetek egyetèrtés és ezt látja, mert elbizonytalanodik és osszezavarjatok. vagy épp ahhoz huz majd aki mindig mindent megenged. szoval egy a lenyeg: apa es anya minden korulmenyek kozott egyforman banjon vele.
2014. nov. 19. 14:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok vele, hogy vannak ésszerű határok, nálunk a kisfiam nagyon jól érzi is ezeket. De pl. ha sütök a sütőben, mindig szólok neki, hogy figyeljen oda, nehogy megsüsse. De pl. ha az ágyról-ágyra-ágyban ugrál, vagy még a komódról is szokott, azért nem szólok, mert még soha nem lett baja, nálunk is a mama sápítozik olyankor, hogy jaj, le fog esni, ne engedjem fel. Én meg azt mondom, hogy tudja a kisfiam, hogy hol a határ. Ha szól, hogy fogjam a kezét fogom, de ha nem, akkor nem erőltetem rá magam, hogy "bajod lesz". Ilyenkor a mamára a kisfiam is rászól, hogy ne mondogassa már.
2014. nov. 19. 14:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Persze én is az észerüség határain belül értem,nyilván nem hagyom hogy veszélyes dolgokat csináljon. De itt piti dolgokról van szó. A párommal még lehet is beszélni,de az anyja...hát eléggé "életképtelen" és kissé hipohonder.
2014. nov. 19. 15:09
 5/8 A kérdező kommentje:
És ami a legmagyobb baj hogy sokszor nem is a gyereket hanem a tárgyt félti. Pld ne ugrálon az ágyon mert beszakad...
2014. nov. 19. 15:13
 6/8 anonim ***** válasza:

nálam is volt egy korszak amikor túlféltettem a gyerekemet :)

lebénult, hatalmas tragédiaként éltem meg (teljesen felépült szerencsére!), utána nagyon túlféltettem, mindenért rászóltam, hogy vigyázzon. mondjuk nem korlátoztam, hogy folyamatosan traktáltam azzal, hogy miben milyen veszély rejlik, így ő is visszafogodtabb volt. aztán egyszer a játszótéren homokozott, odament hozzá egy kisfiú játszani, erre nem azt mondta neki, hogy itt a lapátom vagy nem tudom, hanem, hogy vigyázzon, mert ásott egy gödröt és ha abba belelép, akkor kitörheti a bokáját :O

na azóta befogom a számat, még ha erőszakkal is de nem szólok rá :D tényleg nem jó, mert beleépül a gyerekbe, félelmeket keltenek benne ezzel. persze meg kell találni az egészséges egyensúlyt, az se jó ha mindent kipróbálhat, minden vészhelyzetbe belemehet :)

beszéljétek meg a pároddal és jussatok közös nevezőre

2014. nov. 19. 15:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Neked van igazad. Egyrészt úgysem lehet mindentől megvédeni, és ha nem tanulja meg, hogy magára vigyázzon, mert nem lesz ott mindig egy felnőtt, aki megvédi, akkor komoly baleset is történhet.

Pl a nevelt lányom 11 évesen kísérgetve van a suliba, nem mehet át egyedül az úton, csak felnőttel, és hozzá van szokva, hogy neki nem kell körülnézni, mert a felnőtt azért van, hogy vigyázzon rá. Most én gyakorlom vele a közlekedést.

Felnőtt nélkül egyébként kb el van veszve, mindentől fél.

2014. nov. 19. 16:37
 8/8 anonim ***** válasza:
igen.
2014. nov. 19. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!