Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ez pontosan, hogyan működik?

Ez pontosan, hogyan működik?

Figyelt kérdés

Én nem szeretném a gyermeket, nem szeretnék érte felelősséggel tartozni, és semmilyen kötelezettséggel nem szeretnék tartozni felé. Ha a Nő mégis megakarja tartani mit tehet egy férfi?

Mivel ez nem világos számomra...

Ha egy Nő nem szeretné a gyereket, de a férfi igen, akkor hiába pattog a férfi, a Nő akármikor dönthet úgy, hogy mégis elveteti.

Azonban ez fordítva miért nem működik? Mármint ha a férfi nem akarja, miért kell kötelezően felelősséget vállalnia, amikor a Nőnek fordított esetben, nem erőltetnek semmit?

Ezen felül megelőzve a troll válaszokat, balesetek mindig vannak, vagy hibás döntések, rossz életszakaszok. Gondolom mindenki eltudja dönteni, hogy saját magának mi a legjobb.

A rendszer mégis miért erőlteti bele a férfiakat ebbe a szerepbe? Vagy esetleg valahogy lemondhat a gyerekről?

2016. nov. 17. 23:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
17%

"akkor így járt... "

Ja, persze, hogy így járt... de nem törvényszerű, hogy ebbe beletörődjön. Miért is tenné? Nem ő kérte, hogy megszülessen ilyen zavaros státusszal.

"és mondom ezt annak tükrében, hogy én se tudom, ki a biológiai apám de valahogy túléltem ennek az infónak a hiányát"

És miért gondolod, hogy minden gyerek úgy érez mint te? Mi van ha valaki másként éli meg? és másnak nem olyan egyszerű feldolgozni?

Szűk családomban tapasztaltam, hogy közeli hozzátartozóm egy életen keresztül kereste az apját, miközben a nagyon gerinces anyukája pont leszarta a gyereke érzelmeit.

Hát mit mondjak? nem igazán volt jó a kapcsolatuk...

2016. nov. 22. 15:01
 62/81 anonim ***** válasza:
59%
"Nem ő kérte, hogy megszülessen ilyen zavaros státusszal. " - itt a pont... ezek alapján teljes jogon vonom felelőssége azt, aki ilyen körülmények között megszült, vagy aki a megszülésemről döntött. Igaz? Olyant, akinek ebben szava se volt, ugyan, milyen alapon tenném felelőssé???
2016. nov. 22. 15:36
 63/81 anonim ***** válasza:
17%

"ezek alapján teljes jogon vonom felelőssége azt, aki ilyen körülmények között megszült, vagy aki a megszülésemről döntött. Igaz? Olyant, akinek ebben szava se volt, ugyan, milyen alapon tenném felelőssé???"

Egy kérdőjel is elég lenne:)

Ki a fene beszélt felelősségrevonásról?

A gyerekről volt szó, akit esetleg érdekel, ki az apja.

2016. nov. 22. 16:12
 64/81 anonim ***** válasza:
50%

#63 - "Hát mit mondjak? nem igazán volt jó a kapcsolatuk..." - ez szerinted mi? Mert szerintem az, hogy a gyerek megfogalmazta a felelősséget a felelőssel szemben...

Egyébként meg igen gyakori az életben az, amikor valamilyen szinten jogos érdekek ütköznek... szerinted mit nehezebb feldolgozni? Azt, hogy az ember nem tudja, hogy ki az apja, vagy azt, hogy akaratán kívül ráerőszakoltak egy praktice életre (de legalábbis 20-25 évre) szóló felelősséget és kötelességet?

És a gyereknek mit nehezebb feldolgozni? Azt, hogy nem tudja, ki az apja, vagy hogy pontosan tudja, hogy van aki még a születése előttről a háta közepére kívánja, anélkül, hogy ő bármit is tett volna ellene? Mert ugye ilyen esetben kb ez a választék...

2016. nov. 22. 16:26
 65/81 anonim ***** válasza:
18%

"Mert szerintem az, hogy a gyerek megfogalmazta a felelősséget a felelőssel szemben..."

És? A gyereknek nagyjából mindegy ki a felelős...ő tudni akarja ki az apja....

"Egyébként meg igen gyakori az életben az, amikor valamilyen szinten jogos érdekek ütköznek"

Bizony...

"... szerinted mit nehezebb feldolgozni? Azt, hogy az ember nem tudja, hogy ki az apja, vagy azt, hogy akaratán kívül ráerőszakoltak egy praktice életre (de legalábbis 20-25 évre) szóló felelősséget és kötelességet?"

Azt, hogy a gyerek nem tudja, ki az apja. Azt nehezebb feldolgozni. A másik dolog csak kényelmetlen és kellemetlen.

De a gyereknek egy életrevaló stressz lesz.

2016. nov. 22. 16:57
 66/81 anonim ***** válasza:
59%

#65, abszolút nem értek egyet, úgy érzem, hogy csak ideologizálni akarod azt a szerintem rendkívül gerinctelen magatartást, amikor a nő apasági pert indít egy olyan férfi ellen, aki előre, vagy azonnal megmondja, hogy ő nem akar gyereket, vagy esetleg tudomásul se bír arról a terhesség első hónapjában, hogy a partnere terhes.

(és, ha a gyerek majd azt kérdezgeti, hogy "miért utál az apám", "mit tettem az apám ellen, hogy látni se akar" - szóval ami szerinted "csak kényelmetlen és kellemetlen" - nos azzal mit kezdenél?)

2016. nov. 22. 18:40
 67/81 anonim ***** válasza:
37%
AKKOR HUZOTT VOLNA OVSZERT!!! Mikor fogod fel, hogy ennyi az egesz???
2016. nov. 22. 19:09
 68/81 anonim ***** válasza:
47%
#67, NEKED ennyi... mert elfogult és elvakult vagy a témában.
2016. nov. 22. 20:11
 69/81 anonim ***** válasza:
51%
...persze ettől még a zárójelesre nyugodtan javasolhatsz valamit...
2016. nov. 22. 20:16
 70/81 anonim ***** válasza:
67%

65#: "De a gyereknek egy életrevaló stressz lesz."

Mert az apának nem, UGYE?!

2016. nov. 23. 07:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!