Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ez pontosan, hogyan működik?

Ez pontosan, hogyan működik?

Figyelt kérdés

Én nem szeretném a gyermeket, nem szeretnék érte felelősséggel tartozni, és semmilyen kötelezettséggel nem szeretnék tartozni felé. Ha a Nő mégis megakarja tartani mit tehet egy férfi?

Mivel ez nem világos számomra...

Ha egy Nő nem szeretné a gyereket, de a férfi igen, akkor hiába pattog a férfi, a Nő akármikor dönthet úgy, hogy mégis elveteti.

Azonban ez fordítva miért nem működik? Mármint ha a férfi nem akarja, miért kell kötelezően felelősséget vállalnia, amikor a Nőnek fordított esetben, nem erőltetnek semmit?

Ezen felül megelőzve a troll válaszokat, balesetek mindig vannak, vagy hibás döntések, rossz életszakaszok. Gondolom mindenki eltudja dönteni, hogy saját magának mi a legjobb.

A rendszer mégis miért erőlteti bele a férfiakat ebbe a szerepbe? Vagy esetleg valahogy lemondhat a gyerekről?

2016. nov. 17. 23:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
75%
Felnőtt ember vagy,az hogy ittál,az hogy gumi nélkül feküdtél le vele ez mind a te döntésed volt. Sajnos vagy nem ezek a törvények. Így nem tudsz tenni semmit csak válalni a felelőséget. Az más tészta,hogy milyen az ilyen nő. Sajnos van ilyen. Mi megszakìtással "védekeztünk" évekig,mindezt megbeszéltük,elmondtam a páromnak,higy nem szedhetek bogyót,ő nem szeretne óvszert (persze ez nem egy hetes kapcsolat után volt már) mondtam,hogy ok,de ha baba lesz én nem vetetem el. Előre leszögeztem,hogy ha becsúszik megtartom és ha kell egyedül nevelem fel,és őszintén ha nem akar benne részt venni a pénze sem kell (ha ennyire felelőségteljes egy férfi akkor nem kell tőle semmi) de akkor a gyerekre se tartson se most sem később igényt.
2016. nov. 18. 12:27
 22/81 anonim ***** válasza:
57%
#21, bár nem értek egyet vele - épp ezért ilyen kapcsolatba én nem mennék bele - de ez legalább egy teljesen korrekt, tisztességes álláspont, alku.
2016. nov. 18. 12:37
 23/81 anonim ***** válasza:
88%
Azert mint irtam hosszabb kapcsolat utan dontottunk igy. Evekig nem is csuszott baki a dologba,szerencsere jol sult el a dolog,elso babankat varom akit terveztunk. De ha hamarabb jott volna is vallalom...
2016. nov. 18. 12:45
 24/81 anonim ***** válasza:
61%

És làtom te sem érted még mindig. Ez van,nincs beleszólàsod, ha belehalsz akkor sem.

De ez pont az ilyen esetekre jó,mint a tiéd. Gondolom simàn belesz..nàl,hogy felcsinàltad a csajt, ő meg oldja meg ahogy tudja. Pont ezért kapsz kötelezettséget,mert te fogod magad és lelépsz.

Olyan meg nincs,hogy vki ràvesz hogy védekezés nélkül csinàld,meg kihasznàl... Persze. Érdekes engem nem tudnak olyanra ràvenni,amit nem akarok.

2016. nov. 18. 12:52
 25/81 anonim ***** válasza:
46%
Akármi vezetett is oda,hogy az a baba megfogant,a tényeken nem változtat.Ha a barátnőd meg akarja tartani,nem kényszerítheted,hogy elvetesse.Kapcsolatot nem lesz kötelező tartanod a gyerekkel,a nevedre sem muszáj venned.Viszont ha barátnőd úgy dönt,hogy szüksége van az gyerek apjának segítségére is,akár a neveden van,akár nem,fizetned kell a gyerektartást.
2016. nov. 18. 12:53
 26/81 anonim ***** válasza:
30%

"Ez van,nincs beleszólàsod, ha belehalsz akkor sem. " - azért ne irkáljunk hülyeségeket, ha lehet...

1, Elhunyton ugyan egy fillér tartásdíjat se tud behajtani haszonleső anyucika, ha belegebed, akkor se.

2,

Magzatelhajtás

163. § (1) Aki más magzatát elhajtja, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a magzatelhajtást

a) üzletszerűen,

b) az állapotos nő beleegyezése nélkül vagy

c) súlyos testi sérülést vagy életveszélyt okozva

követik el.

(3) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a magzatelhajtás az állapotos nő halálát okozza.

(4) Az a nő, aki magzatát elhajtja vagy elhajtatja, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

- írja a hatályos Btk.

2016. nov. 18. 13:00
 27/81 anonim ***** válasza:
50%
Jogilag a törvények adottak,a többi a két fél lelkiismeretére és emberségére van bízva.
2016. nov. 18. 13:35
 28/81 anonim ***** válasza:
35%
#27, ez pontosan így van, mindenkinek megvannak a saját döntési lehetőségei.
2016. nov. 18. 13:55
 29/81 anonim ***** válasza:
40%

Én értem h mit írsz.

A nő is hibázott nem csak te ő is tudott volna védekezni 1000 féle képpen!

Ezért én úgy gondolom h ez már visszaélés a nő számáról, mert az ő teste az ő döntése.

Én nő vagyok, de mégis úgy gondolom, ha velem történne meg egy ilyen eset és a másik fél nem akarná a gyereket akkor biztis h nem b..sznám el az életét.Akarja a gyereket?Tartsa meg...te pepig akkor mond meg neki h fektessétek papírra h csak ő akarja! Igazságtalannak tartom ezt így,éppen eleged lesz így is.

És jöhet a lepontozás, mert mindenki csak a kérdezőt támadja, de a nő az angyal szerepet kapja...na hagyjuk már, azért a fenekét odatartotta védekezés nélkül!

2016. nov. 18. 14:05
 30/81 anonim ***** válasza:
88%
Így van a nő hibázott vagy szándékosan rászedte a férfit,de vállalja a következményeket (akár azt is,hogy egyedülálló anya lesz) De ha a férfi nem akar gyereket tegyen ellene,ha én nem akarom semmi áron,nem bízom a véletlenre soha,még hosszútávú kapcsolatban sem,mert szégyen a női nemre (én is nő vagyok) az olyan nő aki így csőbehúz egy férfit,de sajnak vannak ilyenek.
2016. nov. 18. 14:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!