Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ez pontosan, hogyan működik?

Ez pontosan, hogyan működik?

Figyelt kérdés

Én nem szeretném a gyermeket, nem szeretnék érte felelősséggel tartozni, és semmilyen kötelezettséggel nem szeretnék tartozni felé. Ha a Nő mégis megakarja tartani mit tehet egy férfi?

Mivel ez nem világos számomra...

Ha egy Nő nem szeretné a gyereket, de a férfi igen, akkor hiába pattog a férfi, a Nő akármikor dönthet úgy, hogy mégis elveteti.

Azonban ez fordítva miért nem működik? Mármint ha a férfi nem akarja, miért kell kötelezően felelősséget vállalnia, amikor a Nőnek fordított esetben, nem erőltetnek semmit?

Ezen felül megelőzve a troll válaszokat, balesetek mindig vannak, vagy hibás döntések, rossz életszakaszok. Gondolom mindenki eltudja dönteni, hogy saját magának mi a legjobb.

A rendszer mégis miért erőlteti bele a férfiakat ebbe a szerepbe? Vagy esetleg valahogy lemondhat a gyerekről?

2016. nov. 17. 23:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 anonim ***** válasza:
74%

Több okból.

1. Az ő teste. Ő dönt, hogy aláveti-e magát az abortusznak, vagy sem. Még jó, hogy nem kényszerítheti rá a nőre senki, ha nem akarja!

2. Te is dönthetsz, és döntöttél is! Ketten hoztátok össze a gyereket, TE nem húzták gumit, TE engedted bele a cuccost, szóval elég rendesen odatetted a részed, hogy egy új élet létrejött. Nem kell kapálózni utólag!

De ha akkor úgy döntöttél, hogy nem érdekel, ha a csaj teherbe esik, most ne reklamálj, amiért sikerült!!

3. Te kifizetsz xaros 20 ezer gyerektartást. Egy hónapban többet költesz bulira, cigire, édességre, vagy kondira. Nincs annyi, mint egy szutyok led tévé havi törlesztője. Ez az a ku.rva nagy felelősség, ami elől menekülsz.

A lány a következő 20 (+) évben eltart és nevel egy gyereket. Nem mondhatja azt 3 év múlva, hogy elég volt, nem fáradhat el. Rengeteg hátrány fogja érni.

Közben egy ilyen pasinak a következő 20+ évben is adott a lehetőség, hogy ha beleun, akkor otthagyja őket és lelép. Kicsengeti a gyerektartást, és hátra se néz! Mintha soha nem lett volna gyereke, éli a világát!

Szóval szerintem pont nem kell a pasiknak sírni, hogy nincs beleszólásuk, hogy lesz-e gyerek! Mivel igenis van!!

Rosszul döntöttél? Ez van!

Pl. ha a buszsofőr egyszer rosszul dönt, és ott hal meg az úton 2 ember, akkor ő se pityereghet anyu vállán, hogy miért kell egy ilyen icipici apróság miatt évekig vállalni a felelősséget, különben is, minek jártak aznap arra!

Na, ez a hiszti pont ugyanilyen értelmetlen!

2016. nov. 18. 07:38
 12/81 A kérdező kommentje:

#11-es

Igen, az Ő teste. A saját döntése, hogy aláveti-e magát az abortusznak, ez is inogva állja meg a helyét! Hiszen a gyerek, ami növekszik benne az nem csak az övé!

Itt az a probléma, hogy amíg egy Nő eldöntheti, hogy felelősséget akar-e vállalni a gyermekért, addig egy férfi nem.

Ha a nő nem akarja, de a pasi igen, akkor a Nő a pasi beleeggyezése nélkül bármikor elvetetheti!

Ha egy Nő akarja, de egy pasi nem, akkor is szintén a Nő dönt, és nem kell figyelembe vegye a pasi akaratát. Magyarul beleráncigálja egy olyan helyzetbe amit nem akar!

Azonban itt jön a másik oldal, hogy ha én nem akarom, és kijelentem, hogy nem érdekel a dolog, a Nő meg mégis megszüli akkor tudatában van annak, hogy nem tartok a gyerekre igényt, és ha megszüli akkor az EGÉSZ PROCEDÚRA AZ Ő DOLGA, NEKI KÉNE ELTARTANIA IS TELJES MÉRTÉKBEN, HISZEN CSAK Ő AKARTA, ÉN NEM!

Elvégre átláthatja a helyzetet!

2. Pontodra már reagáltam. Egy gyermek megszületése döntések sorozata! Egy rossz döntés után van lehetőség a javításra. Ez a Nőknek adott is! Amíg egy férfinak nincs meg ez a lehetőség!

Persze, hogy kapálózok, hiszen nem akarom a gyereket!

Úgy gondolom, hogy 50%-ban minimum beleszólásom van! Ha én nemet mondok, és a Nő mégis igent, és megszüli az akaratom ellenére, akkor a fair az lenne, hogy a Nő belemegy abba, hogy nem tart igényt semmire Tőlem.

3. A saját dolgom, hogy mire költöm a pénzem. Hiszen én keresem meg. Nem változtat amúgysem a tényen, hogy akaratom ellenére ráncigál bele ebbe a helyzetbe.

A lányt meg nem tudom sajnálni! Ha nem tetszik neki, akkor ne szülje meg!!! Mindkettőnknek jobb lenne.

Nincs olyan, hogy rosszul döntöttem és ez van. Ez egy hülyeség! A Nőknek van csak beleszólásuk hiszen bármikor elvetethetik, vagy megtarthatják!

A buszos példa is hülyeség. Úgy lenne jól átültetve, hogy a buszos a buszt az árok felé irányítja egy hibából kifolyólag. Azonban ott ül a második vezető, aki vagy hagyja, vagy kiegyenesíti a dolgot. Ennyire egyszerű...

Amúgy is undorító a helyzet. Ha az egyik fél nem akarja, akkor a Nő miért erőlteti bele? Tudhatja, hogy a gyerektartással úgysem ér el semmit. Csak a gyerekben lesz egy törés..

Azt sem értem, hogy egy NŐ minek akar gyereket egy olyan férfitől aki nem szereti, és nem is fogja soha... szánalom... és ilyen ember akar gyereket... cöhh..

2016. nov. 18. 09:13
 13/81 anonim ***** válasza:
54%

Alattad van egy kerdes. Latogass el oda. Ott vannak a hasonszoruek, mint te.

Aki szexel, az belekalkulalja, hogy ebbol terhesseg is lehet. De rendelkezhettel volna a sajat tested felett, amikor ovszert huzol. Akkor most nem fajna a fejed.

2016. nov. 18. 09:20
 14/81 anonim ***** válasza:
26%
A magzat még jogilag nek különálló emberi lény,hanem a nő testének része. A saját testéről pedig csakis a nő dönthet ilyen egyeszerű,ha tetszik,ha nem. Egyébként lemondhatsz az apai jogaidról (ezzel lemondasz a kötelességeidről is) és akkor nem kell,hogy bármi közöd legyen a gyerekhez,viszont ezt később nem tudod visszacsinálni,ha esetleg 10 év után mégis úgy döntesz,hogy jajj van egy gyerekem de jó lenne apukát játszani.
2016. nov. 18. 09:44
 15/81 anonim ***** válasza:
47%
Egyébkén az eszedbe sem jutott,hogy a nő nem azért tartja meg a gyereket,hogy veled kicsesszen és csúnya gonosz néni legyen? Tudod legtöbbször mikor elmegy a terhes nő az első ultrahangra már dobog a szíve az embriónak. Lehet itt mondogatni,hogy csak egy sejtcsomó,de a legtöbb nő nem képes csak úgy elvetetni. De ezt egy férdi sosem fogja megérteni,ezért a nők az anyák.
2016. nov. 18. 09:48
 16/81 anonim ***** válasza:
65%
A nő sem szólhat bele a te tested működésébe, akkor te miért akarsz a nőébe beleszólni?? Tudod te, hogy lelkileg milyen érzés egy abortusz? Honnan is tudnád....akkor semmi jogod eldönteni, hogy valaki a te 50%-os hibád miatt kitegye magát ennek. Itt a pont, ezt nem lehet tovább ragozni, meg csűrni, csavarni....inkább próbálj meg jó apja lenni a gyereknek, még ha hétvégi apuka is lennél, mert a gyerek nem tehet semmiről, és a te lelked is megnyugszik majd évek múlva....majd menj csak be vele a szülőszobára (még ha csak egy éjszakás kaland is volt) és onnan már más emberként fogsz kijönni, apaként. Ha a későbbiekben másik nővel saját családot szeretnél, hidd el, a nő nem fogja azt mondani, hogy rossz ember vagy, mert felelősséget vállalsz egy fiatalkori hibádért, sőt...én egy ilyen férfit százszor többre tartok, mint aki menekül a hibái elől.
2016. nov. 18. 09:50
 17/81 anonim ***** válasza:
60%
Egyébként csak a szülői jog gyakorlásáról mondhatsz le, a gyerektartás fizetési kötelezettséged megmarad, kivéve, ha biológiailag bizonyítani tudod, hogy nem a te gyermeked, illetve ha az anya új párja sajátjának fogadna a gyermeket. Nincs több lehetőség vagy variáció. A gyermek érdeke van nézve, nem a szülőké.
2016. nov. 18. 09:59
 18/81 anonim ***** válasza:
79%
Én úgy gondolom, egy normális, jól működő párkapcsolatban a felek reálisan átgondolják a dolgokat és megbeszélik. Nekem például eszem ágába nem lenne megtartani, ha a párom NEM akarná, kézzel-lábbal hadakozna ellene. Valószínűleg a mondjuk a kapcsolatunk végét is jelentené a dolog, de ez már más kérdés. Viszont! Ha olyan kapcsolatban van az ember, hogy abba semmiképp nem fér bele a gyerek, illik bombabiztos módszerrel védekezni. Ami mellett nincsenek véletlen balesetek és akkor nem jön létre az adott szituáció se! És akkor már maga a kérdés se merül fel.
2016. nov. 18. 10:01
 19/81 anonim ***** válasza:
35%

"...inkább próbálj meg jó apja lenni a gyereknek, még ha hétvégi apuka is lennél, mert a gyerek nem tehet semmiről, és a te lelked is megnyugszik majd évek múlva....majd menj csak be vele a szülőszobára (még ha csak egy éjszakás kaland is volt) és onnan már más emberként fogsz kijönni, apaként. Ha a későbbiekben másik nővel saját családot szeretnél, hidd el, a nő nem fogja azt mondani, hogy rossz ember vagy, mert felelősséget vállalsz egy fiatalkori hibádért, sőt...én egy ilyen férfit százszor többre tartok, mint aki menekül a hibái elől" - Kérdező, a #16-os válaszoló se a te érdekeidet nézi, hanem az majdani gyerekét, ezt azért tegyük hozzá, mielőtt bedőlsz az ilyeneknek.

Ha egy ilyen tanácsot követsz, akkor tuti, hogy a következő 20-25 évben nem fogsz tudni megszabadulni a rád erőszakolt kötelezettségtől.

És igen, bár választási kampányban (Svédországban) már megjelent ígéretként a férfi számára biztosítandó "jogi abortusz" lehetősége a nők abortuszához hasonló keretek között, lesz még pár évtized, mire ez a szabadságjog megvalósul és általánossá válik...

Azért persze nem reménytelen a helyzet, a rendelkezésedre álló mozgástér az, hogy vagy a nőt ébreszted rá, hogy erkölcstelen a saját egyszemélyi döntéséért másra felelősséget rakni (szerencsére azért van nő, nem is kevés, aki ezt magától is így véli), vagy abba az irányba motiválod a nőt, hogy mihamarabb legyen komoly kapcsolata, ahol az új párja örökbe fogadja a gyereket, és akkor ezzel tényleg megszűnik jogilag is az összes kötelezettséged feléjük. Ezek működő dolgok, az egyik ismerősöm (nő) sose üldözte tartásdíjért a biológiai apát mert ő is egyedül döntött, egy másiknak (férfi) meg örökbe fogadással sikerült 3 év után kiszállnia a dologból. Ami a férfi részéről ilyen irányba motiválhatja a nőt, az a passzivitás, magyarán te sose keresed őket, az utolsó felszólításra meg mindig fizetsz pont annyit, amit már végképp nagyon muszáj, és kész. De sose bántod, sose sértegeted, sose mutatsz indulatot se... totál passzivitás és kész. Meg az se árt, hogy ha közben minimálbéres vagy, meg időnként munkanélküli, hogy a nő se lásson semmiféle perspektívát benned.

Na, ilyenek.

2016. nov. 18. 10:41
 20/81 A kérdező kommentje:

Látom páran még mindig nem értik a lényeget!

A nő dönthet a gyermek élete fölött, de a férfi nem! Ez a problémám! Mivel nem 50-50%-ban dönt a két fél hanem 100%-ban a Nő. A Nő dönthet úgy, hogy megtartja, vagy elveteti! (Szóval igen, a Nő is lehet a "gonosz" fél ebben a dologban), de a férfi nem dönthet semmiről. Max annyi, hogy lemond az apai jogokról, de a kötelezettség ugyanúgy ott van. (Annak meg mi értelme? )

A gyermek fogantatása pedig egy balesethez kötődik. Eléggé ittas állapotban voltam, megkívántam a "barátnőm", aki szépen kihasználta a helyzetet és rávett, hogy gumi nélkül. Ezt eddig nem akartam leírni, mert nem ide tartozik. De ezt leszámítva hányan lettek már úgy apák, hogy a Nő elv. szedett gyógyszert, elv. nem lehet gyereke, stb.

Ilyen esetekben sincs a férfinak lehetősége lemondani mindenről.

2016. nov. 18. 12:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!