A párommal az abortusz mellett döntöttünk Gyes és családi pótlékot kapok! Ebben az esetben is kedvezményes az abortusz? Vagy nem mentesülök és a teljes árát meg kell fizetnem?
#37 "Nélkületek ezerszer jobb lenne a világ." - hidd el, mi pontosan ugyanezt gondoljuk az összes másokra a saját világnézetét ráerőszakolni akaró, mások szabad akaratát korlátozni szándékozó, mások méhe, genitáliái körül rendezkedő öntelt, erőszakos emberről...
"annyi a különbség a baba és te közted, hogy ők még nem adóznak, de a szívük ugyanúgy dobban, mint a tiéd." - szép nagy hatásvadász demagógia, de ha hiszed, ha nem van még pár aprócska különbség a szívdobbanáson meg az adózáson kívül is. Pl. hogy egy embrió képtelen létezni mások testének, erőforrásaink folyamatos használata nélkül, szemben pl. veled vagy velem.
(és persze az embrió nem baba...)
hormonos spiral mellett tarhesseg nagyon nagyon ritka
A felelossegteljes nemi eletbe igen is be kell fektetni penzt es energiat nem lehet orosz rulettet jatszani eveken keresztul
#42, már aki bírja, és nincsenek tőle mondjuk migrénes rohamai... valamint már volt szülészeti eseménye (szülés, AB), mert másként hivatalosan nem tesznek fel IUD-ot. És nem mellékesen van rá egy összegben vagy 70 eFt-je, amiből 50 az eszköz.
El nem tudom mondani neked, milyen szinten elegem van azokból, akik a "felelősségteljes" gumicsonttal már a szexet is korlátozni, meg piacosítani akarják. Akinél fennáll legalább a 3 előbb említett alapfeltétel, az tegye, de nehogy már a szex is a rohadt pénztől függjön...
Fogalmam nincs a cigaretta árakról, ellenben azt tudom, hogy egy fuggoseget nagyon nehéz megszuntetni. Plusz az elképzelhetetlen a számomra, hogy Katika sétál az utcán, Zsuzsi meg megkinalja egy doboz kondommal/fogamzasgatloval, ezzel szemben simán adnak neki cigit.
Most néztem, egy doboz 1 havi Yasminelle fogamzásgátló Magyarországon 2745 forint. Gyesbol, minimálbérbol erre hol Telik? Én külföldön élek, itt 6 azaz HAT havi fogamzásgátlót veszek 12 euróért. Plusz 24 vagy 26 év alatt ingyenes, felette szinten az lehet megfelelő biztositassal. Majd ha olyan áron forgalmazzák a fogamzásgátlókat, hogy mindenki meg tudja venni, vagy támogatják a raszorulokat, sokkal kevesebb abortusz lesz
1 doboz cigi 1100 ft, egy havi fogamzásgátló 2700 Ft...(én is yasminellet szedek,az egyik legdrágább,ettől van jóval olcsóbb is annak akinek ez számít vagy számítania kellene)
Nem vagyok elvakultan abortusz ellenes csak reagáltam egy hozzászólásodra ami nem tetszett,de azért az röhej,hogy a cigi az függőség,az jár meg azt szívja nyugodtan...sokkal többe kerül havi szinten mint a fogamzásgátlás.Arra jut a szegény embernek?Én tudom,mert védekezek,meg cigiztem is 10 évet.Valahogy nem ésszerű,hogy leírod,hogy jaj,hát szegények,nekik nincsen pénzük,de cigire igen.Ellentmondás.Tudod én erre azt kérdezem,hogy ha a meglévő gyerekei szájába sem ad ételt mert ő függő,akkor az is oké,sajnáljuk szegényt?
Pontozzatok le nyugodtan...
En nem írtam olyat, hogy jár neki, csak azt, hogy függőség, amitől nehéz megszabadulni. Milyen Pl az alkohol, gyógyszer, kabszer is. Plusz cigivel megkinaljak, nem biztos hogy ő vette, ezt is írtam. Én Yasminelle-t szedek, azért ezt híztam fel példának, ennek az arat ismerem, a többiet nem. A lényeg viszont egy dolog lenne : neked, nekem, a szomszédnak se közé, se joga nincs beleszolni abba, hogy a másik mire költi a pénzét, abba meg pláne nem, hogy akar e terhes lenni, szülni vagy sem. Erről csak és kizárólag a terhes nő dönthet. Már azt is felháborítónak tartom, hogy még kell indokolnia, miért nem akar, hogy "tanacsadason " kell resztvennie, az meg pláne mindennek a teteje, ahogy némelyik egészségügyi dolgozó áll hozzájuk.
El kellene fogadni, hogy nem vagyunk egyformák, van akinek bele fér az abortusz a vilagnezetebe, van akinek még nem. Idejonni kopkodni egy kérdésre, csak mert ellenzi valaki ritka nagy bunkóság és értelmetlen is. Ő hozott egy döntést, számára az adott pillanatban és helyzetben a legjobbat ,, majd ő elszámol a saját lelkiismeretevel róla.
Nekem pl van egy ismerosom, aki gyesen volt a második gyerekkel, amikor véletlenül teherbe esett a harmadikkal és "nem ölöm meg a gyerekemet " gondolkodással megtartotta. Azóta is munkanélküli, sehova fel nem veszik dolgozni.Az apuka minimálbért keres, mellette fusizik, hajnalban megy, késő éjjel jön, a gyerekeit szinte nem is látja, mert hétvégére is bevallal valami munkát. A gyerekeknek semmi extra nem jut, se édesség, se program, semmire nincs pénz. Dehat ő nem helyezte a már meglevő gyerekei érdekét előre. A kérdező Igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!