Mi számít egy nőnek krízishelyzetnek egy abortusz mellett döntésnél?!
Igen, szerintem elfogadható. Azt a babát el is kell tudni tartani, és anyagi értelemben lépést kell tudni tartani a fejlődésével. Ennyire kevés pénzzel felelőtlenség lenne megtartani, akármennyire is fáj, akármennyire is egy életről van szó. Nálam teljesen kiveri a biztosítékot az, ha párok meztelen popóra vállalnak gyermeket. Maximálisan a tudatos családtervezés híve vagyok. Mondom ezt úgy, hogy most várjuk a második gyermekünket, és a világ legnagyobb csodájának tartom a gyermekáldást.
Nálam a másik ok az abortuszra az anya kora lehet. Itt inkább a túl fiatalon történő gyermekvállalásra gondolok. Nem tudom megérteni, hogy 16-17 évesek /de akár még egy-két évvel idősebbek is/ minek vállalnak babát a tanulmányaik mellett/rovására, nulla jövedelemmel, a nagyszülők nyakára. Mondjon bárki bármit egy kis bimbózó életről az anyaméhben, nem tudom megérteni az ilyen döntést. Annak a lányanyának a bimbózó életéről iyenkor nem szól a fáma.
Amikor szültem, egy szobában voltam egy abortuszra váró nővel. Ő elmondta,hogy becsúszott baba, ő lenne az 5. gyerek, és bár anyagilag jól élnek, a férje Németorszában dolgozik, a legkisebb is egy éves. Egyszerűen egyedül nem bírná épp idegrendszerrel felnevelni őket. Apa nem tud hazajönni,mert akkor jóval kevesebb lenne a fizu. Ő meg sem az újszülöttnek, sem a többi gyereknek nem akar idegbeteg anyát, azt meg végképp nem,hogy a nagyobbaknak kelljen anyát játszani.
Megértettem! Nekem ez egy elfogadható helyzet volt.
Egy minimál bérből 3 ember? Mert szerinted ez, mint ha nem krízis? Te bevállalnád így a gyereket?
Nálunk lakás már van, igaz csak garzon, de ha gyerek lesz, akkor kiveszünk egy nagyobb albérletet, ezt pedig kiadjuk és akkor jó részét fedezi is.
A párom most tervez autót venni. Én meg tanulok még, addig nem vállalok gyereket, amíg be nem fejezem. Ha msc vége felé becsúszna, akkor megtartanám, de még a bsc-t végzem, tehát biztos nem.
Amíg nincs lakás, autó, diploma, jó fizetés (ami szerencsére a diplomámmal együtt jár), addig nem vállalnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!