Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit tegyek? Abortusz vagy mit...

Mezeine kérdése:

Mit tegyek? Abortusz vagy mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Nem akarom,hogy bárki bármire rábeszéljen.Tapasztalatokat,tanácsokat várok.Van egy 4 éves gyermekem.Nem régen kiderült,hogy terhes vagyok.Nem tervezett baba.A jelenlegi párom elsőre nagyon ellenezte,majd mégis azt mondta,hogy tartsuk meg.Azt mondta örül is neki,még nevet is adott neki.Látszólag várta.Most 2 hét után amikor már bele éltem magam,újra közölte velem,hogy nem akarja a babát és vetessük el.Az eszem lassan azt mondja,hogy jobb is lenne mert egy bizonytalan apával nem merem vállalni.Egyedül neveltem eddig a lányomat és tudom milyen nehéz. Kettővel egyedül maradni nem is merek.De bele hasad a szívem,hogy elvetessem.Nem tudom mit tegyek?Félek.

2016. jan. 25. 09:13
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 A kérdező kommentje:
Hát gyakorlatilag nálunk is ugyanez a helyzet. Pár napja még a hasam puszilgatta, meg, hogy imád bennünket. Félt minket stb. DE engem nagyon meg rémít,hogy egy veszekedés miatt most újra nem akarja. Meg,hogy azt mondja,hogy csak a kedvemért,hogy én boldog legyek. Egyszerűen nem értem és rengeteget rosszul vagyok az idegeskedés miatt. Be vallom, hogy lassan én is úgy érzem, hogy vissza akarom kapni az életem, az erőmet. Ez nem boldog baba várás hanem egy hatalmas feketeségbe nézek bele, és rettegek tőle. Nem tudom mi lesz velem az abortusz után, hogyan fogom feldolgozni, mert lélekben egyszer már elfogadtam ,hogy megszülöm. De annyira rettegek, hogy nem merem bevállani. Olyan már mint egy rémálom és utálom magam még a mondatokért is,,,,, de igen, jelen pillanatban szabadulni akarok, túlleni rajta. Valószínű, hogy nem fog menni egyedül feldolgozni, kérni fogok segítséget. De annyi fegyelem van bennem és felelősség a meglévő gyerekemmel szemben, hogy az eszemre hallgatok. Nektek remélem minden össze fog jönni.
2016. jan. 25. 11:56
 12/66 anonim ***** válasza:
64%

Nehéz helyzet... egy veszekedés után bennem is felmerült, hogy akkor inkább elvetetem... nem szoktunk amúgy veszekedni, mindent meg tudunk beszélni, de ezek a fránya hormonok... :( Azt kalkuláld bele, hogy amit az ember indulatában mond, az nem feltétlenül mérvadó. Inkább a félelmek, a bizonytalanság szélsőséges megnyilvánulása.

Szerintem azért még próbáljátok meg higgadtan átbeszélni, hogy mi a helyzet.

Annyiban is más a helyzet, hogy nálunk fel sem merült, hogy miattam kellene megtartani a babát... én nem titkoltam, hogy a lehető legrosszabbkor jött, és hogy tele vagyok bizonytalansággal. A páromnak sokáig emiatt volt bűntudata, hogy "tönkreteszi az életem", ha megtartjuk. Szóval nálunk is nagyon sok a bizonytalansági tényező, de nem hagytam, hogy rám háruljon a döntés felelőssége, hogy a párom azt mondhassa, hogy miattam vállaljuk be. Első pillanattól kezdve közös döntésnek tekintettem, folyamatosan beszéltünk a félelmeinkről, aggodalmainkról. Őszintén. Ez segített feldolgozni.

2016. jan. 25. 12:04
 13/66 anonim ***** válasza:
76%

-.-

Előbb alakoskodik, hogy örül, aztán az első vita után közli, hogy vetesd el.

Ebből látszik, hogy ha megszülnéd a babát, az első nehézség esetén lelécelne.

Egy családot már elhagyott, a másodiknál már gyakorlottabban megy.

Az biztos, hogy mire észbe kapsz, két gyerekes egyedül álló anya vagy.

A helyzetedben én sem tartanám meg.

2016. jan. 25. 12:07
 14/66 anonim ***** válasza:
60%
Nem támogatom az abortuszt bár vannak esetek amikor kell!Én nem ítélek el senkit!Amit elítélek az az örökbeadás!Ha valaki kihordja,megszüli a kezében tartja hogy képes odaadni mint valami tárgyat?Persze a másik oldalt megértem akinek csak ez a lehetősége,hogy gyereke lehessen!Ha nehéz is egyedül én vállalnám ha már így alakult!Hány éves a párod?Van saját gyereke már?
2016. jan. 25. 12:44
 15/66 anonim ***** válasza:
32%

orokbe adni szep es nemes dolog

megolni onzo dolog neked nem lehet de masnak se legyen inkabb megolod elpusztitod a sajat vered sajat magzatod

olni azt lehet ami el

az el aminek dobog a szive es bizony 6 hetesen mar percenkent 160 dobbnast hallunk

2016. jan. 25. 14:55
 16/66 anonim ***** válasza:
27%

egyik kedves ismerosom egy kidobott halara itelt lany volt

szulo anyja az ut szelen hagyta meghalni ott talaltak meg a segitok az arvahazbol.

Egyik keze csonka volt nem fejlodott.

A kislanyt egy hazaspar fogadta orokbe akik minden vagya egy baba volt meg ha nem egeszseges akkor is ok nem neztek

A kislany nagylany lett szulei oromere egy rendkivul tehetseges ember lett belole.

Ma az egyetemen tanit kutatoorvos igen egy kezzel es ferjhez ment gyerekei vannak.

o orokre halas azert hogy eselyt kapott az eletre

2016. jan. 25. 15:03
 17/66 A kérdező kommentje:
Sajnálom de az ilyen szívszorító történetek nem tudnak meg hatni. Hiába is írjátok. Az örökbe adásról pedig már leírtam a véleményem. Na az igazán az aljas dolog. Az az anya aki képes lemondani a gyerekéről és oda adni egy idegennek az az én szemembe rosszabb mindennél. Mivel egy ilyen idős terhességben csak sejtosztódás történik,nem egy gyereket ölök meg.Bármikor elvetélhetek spontán is,elhalhat a magzat. MAGZAT nem egy fejlett baba. Sejtek halmaza. De az az anya aki a megszületett babáját akinek az anyukájára lenne szüksége, nem egy idegenre. Képes ridegen eltaszítani magától mert teher..... na az egy lelketlen, szívtelen. A szívszorító lelki szövegektől kíméljen meg mindenki.
2016. jan. 25. 15:38
 18/66 anonim ***** válasza:
27%

Magadat hulyite a sejtek halmaza tortenettel

te is tuo ha van min 8 alt hogy amire elvetete egy kesz ember van keze laba sszeme szaja fule es obog a szive percenkent 160x egy sejthalmaznak nem obog a szive

2016. jan. 25. 15:50
 19/66 anonim ***** válasza:
61%
Miért van az hogy aki nem szeretne az teherbe esik, aki pedig már bármit megadna érte az istenért nem sikerül? Megértelek abból a szempontból hogy attól félsz hogy egyedül maradsz 2 gyerkőccel de a szívem szakad meg amikor mások abortuszra mennek és pedig bármit megadnék egy kisbabáért. :(
2016. jan. 25. 20:49
 20/66 anonim ***** válasza:
59%

Tényleg ambivalenst amiket írsz. Mikor elveteted a babát tudod hogy néz ki? Nem osztódó sejthalmaz:-)

Azt teszel amit akarsz, engem személy szerint nem érint, de ne mentsd fel magad csak azért mert legális megölni egy gyereket.

Megfogant a baba, gondolom nem védekeztetek. Mindegy milyen kimenetele lesz, a felelősséget muszáj vállalnod érte. Egyik döntés sem kecsegtető a helyzetedben, de muszáj valamelyiket választanod sajnos..

Kitartás!

2016. jan. 25. 21:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!