Az orvosok, ápolók valóban röhögnek azon aki abortuszra megy?
Fogorvos vagyok, ha csak annyit mernék megjegyezni egy páciensemnek, hogy mosni kellett volna a fogát, akkor már jelentenének fel a fenébe. Ezek alapján elég nehéz elhinnem, hogy valaki szó nélkül hagyja ilyen esetben, hogy esetleg megalázzák. Bár az is igaz, hogy mögöttem nem áll ott egy egész kórház, de az orvosoknak már épp elegendő "reklám", ha valaki minden következmény nélkül bepanaszolja.
A vitát pedig itt és most kéne befejezni, volt egy kérdés, amire már régesrég nem érkeznek válaszok. Aki annyira ellene van az abortusznak, az menjen tűntetni egy nőgyógyászati klinika elé és ott produkálja magát. Ne egy anonim oldaloon legyen nagy pofája, szépen vállalja a nevét és az arcát nyilvánosság előtt, megnézem akkor hogy ugrál majd. Egyebekben pedig tegyen fel a témában kérdéseket, de ne mások kérdésébe kontárkodjon bele, ide nem illő véleményével (amire amúgy senki nem kíváncsi).
Utolsónál ott a pont!
Privát levelezésben veszekedjetek!
Aki pedig elítéli az abortuszt, menjen lázadni táblákkal a kórházak elé!
Nem tudom, ki pontozgat le, de ennyi legyen a boldogsága egész életében! Ja, meg annyi, hogy ide feljár lesni a terhességmegszakítás fórumot, egészségére!
UI: Akinek tökéletes élete, családja van, az nem fog ide járni nézelődni :) Hiába állítja, hazudik. Másokat szapul, boldogtalan.
Nem kollegakra gondolt a fogorvos.
Nyugodjal le.Tedd ezt az energiat ehezo gyerekek segitrsere.
Szerintem te nem vagy epelmeju 59 % os.Vagx 18 eves vagx akkor megbocsathato..
nem rohogunk de fogamzas gatlo nellkul nem engedjuk haza
az egyik orvos szokasa kapasbol ab utan berakja a hormonos spiralt (persze errol elotte beszel a holgyel) es mosolyogva kijelenti: ha minden jol megy 5 evig nem jon vissza hozzank,
#66 Igazi tahó ezzel a megjegyzésével. Ő sem tudhatja, hogy a gyerek miért jött össze. Persze, sok olyan van aki cseszett védekezni, de rengeteg olyanba is belefuthat, aki tényleg az igazat mondta és gyógyszer mellett lett terhes.
Miután végzett velem a doki (spirál nélkül), elküldeném a jó büdös francba.
Nezzunk csak magunkba ki a taho aki sajat veret sajat magzatat halaba kuldi vagy az aki gondoskodik rola tobb magzat ne legyen aldozat es segit a non tenyleg es hatasossan.
Beszolo beteg? es?
Mnden orvosdnak es apolononek mutossegednek es mutosnonek joga van megtagadni az abortuszban valo reszvetelt jo lenne a tobben elnenek ezzel a joggal.
Nem kotelezhet senki egy masik ember elpusztitasara azt aki feleskudott az elet megmentesere es vedelmere.
Oruljon a no akad olyan orvos aki hajlando erre annak ellenere hogy koti az esku es minden porcikaja ellenkezik ez ellen.
Meselhetnek de nem teszem nem akarok felhaborodast vagy lazadast de azt tudnotok kell apla a legalja munka mindenki utalja ha egeszseges terhesseget egszseges magzatot kell elpuszitatni az ,,anya erdekeben,,
Termeszetessen az eletkeptelen vagy mar elhalt terhesseggel mas a helyzet es mas a hozzaallas.
Egy biztos Magyarorszag vezeto helyen van az abortuszokban eu elen es ez nem veletlen
a szexualis kultura es felvilagositas nagy nulla kis orszagunkban a HPV is visszuk a palmat mert egyszeruen az emberek lustak ovszert hasznalni
Doktor bácsi, egy kicsit figyelj a helyesírásra, írtál egy disszertációt, abban sem lenne helye egy "természetessen"-nek. Meg egy "hatásossan"-nak. Vagy mégis csak skizó vagy, és ez a kevésbé művelt éned.
Ettől függetlenül igazad van abban, hogy tényleg örülhet az abortuszos nő, hogy van, aki elvégezze a műtétet. Nem csak az orvos, hanem a műtősök, altatóorvos is beleértendők. Nagy lelki teher lehet, akinek meg nem az, azzal azért emberileg gondok vannak. Így szerintem ha egy abortuszra váró nő kap néhány gonosz beszólást, amit nem feltétlenül érdemelt meg, az dolgozza fel ezt is valahogyan, de valószínűleg úgyse ez a legnagyobb baja. Ha meg netán betalált a beszólás, mert tényleg nem védekezett megfelelően a nő, akkor pláne. Szerintem itt kompromisszumot kell kötni a páciens és az eü. személyzet közt, mindkettőnek empátiát kellene gyakorolni a másik irányába. Szóval nem csak az eü. személyzettől kell elvárni, hogy emberként bánjanak a beteggel, hanem a betegnek is bele kell egy kicsit gondolnia, milyen lenne a másik helyében lenni. Mondjuk hogy pofán röhögik az alanyt, azt nehezen hinném, max. kínjukban kacarászhatnak. El tudok képzelni olyan szitut. Meg olyat is el tudok képzelni, hogy mint az élet sok területén, nem az kapja a pofont, aki kiérdemelte. Mondjuk volt aznap 5 ostoba csitri abortuszon, hatodiknak jön egy nő mondjuk egy mezei méhszájseb-műtétre, és arcába vágják, hogy miért nem védekezett. Mert mondjuk előtte elfelejtették megnézni a kórlapot, és még nem is tudják, milyen műtét lesz. És ott és akkor telt be az a bizonyos pohár. (És végre sikerült a kérdéshez is hozzászólnom, hurrá. Ezúton bocsánat, hogy belefolytam én is a teljesen más vágányra terelt diskurzusba.)
Személyes tapasztalat nőgyógyászati kisműtőből (bármelyik műtőben előfordulhatott volna, tehát a témába vág szintén), ami szintén a "más kapja a pofont" kategóriába tartozik: délután 2-kor sikerült altatóorvost keríteni, akkor kezdték meg az aznapi műtéteket. Mire én 3-fél4 magasságában sorra kerültem, az egyik műtősnő hihetetlen szinten volt ideges, mert ő nem fog tudni időben elmenni a gyerekéért. Kiadta nekem az utasítást, hogy feküdjek fel az asztalra. Tanácstalanul álldogáltam, mert elég magasan volt, ugye a végén lehet felszállni, előtte volt egy fémtálka is egy külön tartón. A fellépő félre volt téve. Isten bizony, magam is odahúztam volna, de nem fértem hozzá a két sürgő-forgó műtősnőtől. Mikor szóltam, hogy kaphatnék-e fellépőt, az idegbeteg rám morgott, hogy szálljak már fel, mit tudja ő, hol van a fellépő (ott volt mellette). Na, akkor gondoltam, biztos másnak is sikerült már, talán én sem szabom le azt a szerencsétlen edényzetet, a kengyelek kapaszkodójába fogódzkodva valahogy sikeresen fellendültem hátrafelé. Szerencsére a művelet megkezdése előtt odafordult a másik műtősnő, aki addig persze szintén baromi elfoglalt volt, legalább a fémedényt beljebb lökte, (mert hogy be lehetett tolni az asztal alá) mert én utasítást követve azon megpróbáltam volna átlendülni, ami könnyen az edényzet leszakadásával és az én földön landolásommal végződhetett volna. Mikor már fent voltam, a normálisabb műtősnő elhűlve halkan megjegyezte, hogy ez neki biztos nem sikerült volna. Pedig ő velem ellentétben nem rendelkezett súlyfelesleggel... Szerintem oda is hozta volna a fellépőt, csak nem hagytam neki időt :) Egyébként kíváncsi volnék, elbeszélgettek-e a dologról, miután elbódítottak. Végül is akár megrongálhattam volna a felszerelést és meg is sérülhettem volna.
És hiába az empátia afelé a szerencsétlen idegbeteg nő felé, azért én ezt egy életre megjegyeztem. Mint ahogy egy eü-s is valószínűleg megjegyez egy különösen balf... beteget.
Mondjuk az ominózus nő aztán vajmi kevés empátiával volt irántam, kvázi rám haragudott, pedig közös ellenségünk, a magyar egészségügy minősíthetetlen állapota, ami miatt nincs elég altatóorvos, és nem csak neki okozott kellemetlenséget a csúszás, elvégre én meg ott voltam egész nap étlen-szomjan. Nehezen bökték meg a vénámat, meg is jegyezték, hogy hogyan is lenne normális vénám, mikor gyakorlatilag kezdek kiszáradni.
Összességében, mivel az eü-dolgozók is emberből vannak, vannak temperamentumosabbak, higgadtabbak, vannak jó és rossz napjaik. Biztos bele lehet futni olyan esetbe, ahol nem megfelelően bánnak a beteggel, de azért talán nem ez az általános. Viszont, mivel általában mindenhol kevesen vannak, a bunkókat nem tudják kirúgni, mert nem tudnák pótolni őket, csak egy másik hasonló bunkóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!