Az orvosok, ápolók valóban röhögnek azon aki abortuszra megy?

"Kedves előző válaszoló, sajnos ez ilyen, vannak nagyon normális műtőssegédek, de van pár olyan is aki nem tud viselkedni, a kórházak pedig nem tudnak szelektálni, mert egyébként nagyon rossz meló, és nagyon nehéz rá ilyen kevés fizetésért embert találni. Sokszor egyébként a műveltség és jólneveltség az, ami hiányzik belőlük. Van olyan műtősfiúnk, aki nagyon rendes, kedves vicces ember, jól dolgozik, de mániája, hogy mindenkit letegez, aki nem múlt el 80 éves, mi meg csak nézünk... :-D "
Tök jogos, csak a kérdés inkább a negatív tapasztalatokra kérdezett rá. De hogy pozitívat is mondjak: a "melles-beszólós" sérvműtétem előtt egy nagyon jó fej beteghordót fogtam ki. Megcsúsztak és a műtő előtt egy 15 percet kellett várakozni (én már tologatós ágyon fekve). Ott kezdtem kicsit betojni. Kérdeztem tőle, hogy az ilyen műtéteknél milyen a sikerarány?
Vigyorogva rám nézett:
- 10 műtétből 9 esetben túléli a beteg. Most épp a kilencedik műtét folyik bent.
Na, ott nagyon elkezdtem röhögni és jól esett a feszültségoldás. De ő amúgy is udvarias és normális volt, róla csak jót tudok mondani. Pénzt se fogadott el, pedig a férjem vadászta egy bankjeggyel, de kategórikusan visszautasította.

"Te skizoid vagy, ember!"
Nárcisztikus az lehet. A skizoid viszont rohadtul nem jellemző rám.
És az ellentmondás abból adódik, hogy van egy magánvéleményem a témáról, és van egy viselkedésminta, amit egy orvosnak követnie kell a munkája során. A magánvéleményem az, hogy ilyen beavatkozásnak nem szabadna történnie, mert gyilkosság, de ha már történik, egy orvos a munkája közben legyen empatikus és viselkedjen orvosként. Én most viszont nem dolgozom és itt senki nem a betegem. A 20-as válaszom pedig a 19-es válaszolónak szólt, aki nem abortuszon vett részt. De ha abortusza is lett volna, akkor is azt írtam volna neki. Önmagában viszont az abortuszt és az azt elkövető nőket mélységesen elítélem, de ez nem mentesít az alól, hogy mint orvos a munkám során ne kezeljem őket éppen olyan gondosan, mint bárki mást.
"Hogyan tudná egy nő előre biztosan kijelölni a leendő gyereke apját, aki majd tűzön-vízen át mellette lesz?"
Mondjuk úgy, hogy előtte X évig együtt élnek. Persze olyan van, hogy 10 év alatt mondjuk ellaposodik egy kapcsolat, de ez nem igazán az abortusz kérdés.
"Te rohadtul könnyen mondod, hogy akkor is felneveled a gyereked, ha összedől a világ. Neked nincs döntési helyzeted, készen kapod a batyut."
Ez a szomorú, hogy az apának nincs döntési helyzete, és a nő büntetlenül kamu indokkal gyakorlatilag egy jogi kiskaput kihasználva mészároltathatja le a férfi gyerekét. Egyébként meg valóban a nők tudnak a helyzetből nagyobbat szívni, nekik kellene nagyobb felelősségüknek lennie.
"ne ítélj, hogy ne ítéltess."
Mindenki ítél és mindenki ítéltetik, a szabad véleménynyilvánításhoz pedig jogom van. De tudom, a tökéletes női nemet, mi gyarló férfiak a szánkra sem vehetjük, hiszen mi csak porban hempergő szexéhes disznók vagyunk...

Az a baj, doktor úr, hogy te mindent csak fekete-fehérben látsz, és így ítélkezve nem szelektálsz semmiféle alapon. Aki abortuszra megy, az mind agyatlan, felelőtlen ribi a te olvasatodban. De leginkább minden nő. Mert aki nem megy abortuszra, annak szimplán szerencséje volt, mert mi nők alapból vagyunk ilyen agyatlanok... Nincs enyhítő körülmény. Én is hasonlóan ítélnék meg egy nőt, aki fogamzásgátlásnak használja az abortuszt, és valóban fűvel-fával összefekszik. Sőt, még azt is, aki monogám. Én soha nem mondanám ezt még annak az arcába se, aki egyébként megérdemelné, de ez a véleményem. Viszont te jóformán minden nő arcába vágod, hogy potenciális gyilkos.
Az elveid nagyon szépen csengnek, egyébként egyetértek velük, az abortusz gyilkosság. Technikailag nyilván. Erkölcsileg is. Csakhogy ez az elv egyszerűen túl tökéletes a mi tökéletlen valóságunkba. Úgyhogy szerintem nincs joga senkinek ezt a fajta gyilkosságot elítélni, mindig figyelembe kell venni azt is, milyen indokok vezették a nőt erre a súlyos döntésre. Leginkább azokat nem kellene zaklatni, akik kb. ugyanígy gondolkodnak, mint te, csak a valóságos problémáik felülírták a szépen csengő elméleteket.
Még az idilli ideákról: vannak néha agymenéseim, pl. tiniknek egyenesen tiltanám a közösülést. Mert az a 100%-os védekezés. De ez csak egy szép elmélet. És x. abortusz után kényszersterilizáltatnék. Vagy x. gyerek szülése után bizonyos társadalmi rétegekben. Ez meg már durván fasisztoid... De én legalább tudom, hogy az elméleteim nem alkalmazhatók a valóságban.
A valóság nem fekete meg fehér. Nem kell minden abortuszos nőbe belerúgni páros lábbal. Főleg nem itt személyeskedve, embertelen hangnemben, egy bizonyos személynek címezve, ahogy a 33-ban tetted.

Tényleg elég szépen felépített életed lehet minta házassággal, ha a terhesség megszakítás kategóriában éled ki magad...
Nekem ennyi pont elég is volt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!