Az orvosok, ápolók valóban röhögnek azon aki abortuszra megy?
Persze.
Imadjak az orvosok kockaztatni a munkajukat :)
"Az abortusz nem gyilkosság. Még nem született meg."
Szerinted! Ez egyéni nézőpont kérdése, és rohadtul nem vagyok kíváncsi a tiedre.
Nekem két negatívabb élményem volt műtéti helyzetben, az egyiknél egy beteghordó (oda épphogy nyócátalános kell, szóval olyanok is), a másiknál szintén valamilyen alacsony beosztású műtőssegéd vagy ki volt a "tettes".
Az első a szülésemet követően kaparás volt, ugyanis a méhlepény nem vált le, azt kellett kikaparni (tehát miután az egészséges baba időre megszületett, a méhlepény beintett). A szülés is eléggé brutál volt, széttrancsírozott alvázzal vittek műtőbe. A beteghordó beszólt vmit először, hogy nem jól kapaszkodok belé (félig már aludtam a kimerültségtől), majd miután felraktak a műtőasztalra, megállt az ajtóban és nézegette az alvázamat... Hááát, egészségére, remélem erre verte ki este.
A másik egy sérvműtét volt. Még nem altattak el, két sebész szakmai jellegű beszélgetése tartott, meg felcsatolgatták rám a szükséges drótokat, stb. A sebészek miatt meztelen felsőtesttel feküdtem, ők a köldököm környékén mutogattak, hogy akkor itt vágjuk, úgy varrjuk, mit gondol a kolléga a belső varrási technikáról, meg asszem rajzolgattak is a hasamra.
Közben (fejjel az ajtó felé voltam) kicsapta az ajtót egy csávó (tippem szerint műtőssegéd). "Na, mit műtünk most? Aztaaa, jó csöcsei vannak a csajnak!"
Itt kitekert fejjel felnéztem rá:
- Uram, csak szólok, hogy még nem altattak el...
Lefehéredett, hebegett-habogott, a sebészek meg nagyon csúnyán néztek. Gyorsan eltűnt a műtő másik sarkába valamit matatni. Utána elaltattak, de az arcokból ítélve a sebészek biztos mondtak pár keresetlen szót neki.
Kedves előző válaszoló, sajnos ez ilyen, vannak nagyon normális műtőssegédek, de van pár olyan is aki nem tud viselkedni, a kórházak pedig nem tudnak szelektálni, mert egyébként nagyon rossz meló, és nagyon nehéz rá ilyen kevés fizetésért embert találni. Sokszor egyébként a műveltség és jólneveltség az, ami hiányzik belőlük. Van olyan műtősfiúnk, aki nagyon rendes, kedves vicces ember, jól dolgozik, de mániája, hogy mindenkit letegez, aki nem múlt el 80 éves, mi meg csak nézünk... :-D
Ami az emlő témát illeti ott azért az anesztes is megérdemelt volna egy fenékbebillentést, mert ilyenkor azért illik az emlőket letakarni, hogy a beteg ne érezze magát kényelmetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!