Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az orvosok, ápolók valóban...

Az orvosok, ápolók valóban röhögnek azon aki abortuszra megy?

Figyelt kérdés
Màr többször olvastam ilyen véleményeket, hogy beszólnak,műtét előtt kinevetik a nőt. Van ismerősöm aki az egészségügyben dolgozik, de ilyet hogy orvosok,nővérek bunkón kezelik az embereket még nem hallottam tőlük. Szóval mennyire valós probléma ez? Igazából màs kellemetlen egészségügyi problémákra is értem a kérdést pl. Tükrözések, nőgyógyászati vizsgálat, műtétek?
2016. jan. 8. 18:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
11%
Hát nálunk ilyeneket mondtak: na ez se reklámozhat fogamzásgátlót, jobban járt volna ha lenyeli, a kijáratnál 20%-os kupont kap a következőre stb...
2016. jan. 8. 22:03
 12/75 anonim ***** válasza:
66%

Persze.

Imadjak az orvosok kockaztatni a munkajukat :)

2016. jan. 8. 23:34
 13/75 anonim ***** válasza:
12%
utolsó, áruld már el nekem hogy kockáztatják, ha senki nem fog tudni róla? Ugyanis egymással beszélik meg, az abortuszos nincs magánál, tehát kiderülni nem fog. Jó én is elírtam ezeket, de ettől még nem fogjátok tudni melyik kórház, mely orvosai és asszisztenciája mondta...
2016. jan. 9. 10:01
 14/75 anonim ***** válasza:
33%
egyébként meg fennkölten hangoztatjátok mindenhol, hogy aki abortuszra megy, jogában áll döntenie. Nos, az orvosnak meg jogában áll véleményt formálnia, akkor is ha nem pozitív, és jogában áll ezt a véleményét megosztania a kollégáival is.
2016. jan. 9. 10:03
 15/75 anonim ***** válasza:
47%
Láttam már pár abortuszt és orvosként nem sok röhögnivalót látok egy gyilkosságban, és inkább nyomott hangulat szokott lenni mint poénkodós. Egyébként az "anyával", udvarias és korrekt vagyok, de meg szokott róla lenni a véleményem, pláne ha már a második-harmadik gyerekét jött megöletni, és tényleg sok olyan nő van, aki úgy jön abortuszra, mintha a boltba menne kenyérért, vagy a szemetet vinné ki. Az ilyen emberektől hányni tudnék, de ezt nem mutatom feléjük.
2016. jan. 9. 12:28
 16/75 anonim ***** válasza:
34%
Az abortusz nem gyilkosság. Még nem született meg.
2016. jan. 9. 14:36
 17/75 anonim ***** válasza:
60%
utolsó, és ez miben válasz a feltett kérdésre? Egyébként meg van aki szerint gyilkosság(szerintem is) és van aki szerint nem.
2016. jan. 9. 14:46
 18/75 anonim ***** válasza:
51%

"Az abortusz nem gyilkosság. Még nem született meg."

Szerinted! Ez egyéni nézőpont kérdése, és rohadtul nem vagyok kíváncsi a tiedre.

2016. jan. 9. 16:37
 19/75 anonim ***** válasza:
70%

Nekem két negatívabb élményem volt műtéti helyzetben, az egyiknél egy beteghordó (oda épphogy nyócátalános kell, szóval olyanok is), a másiknál szintén valamilyen alacsony beosztású műtőssegéd vagy ki volt a "tettes".

Az első a szülésemet követően kaparás volt, ugyanis a méhlepény nem vált le, azt kellett kikaparni (tehát miután az egészséges baba időre megszületett, a méhlepény beintett). A szülés is eléggé brutál volt, széttrancsírozott alvázzal vittek műtőbe. A beteghordó beszólt vmit először, hogy nem jól kapaszkodok belé (félig már aludtam a kimerültségtől), majd miután felraktak a műtőasztalra, megállt az ajtóban és nézegette az alvázamat... Hááát, egészségére, remélem erre verte ki este.

A másik egy sérvműtét volt. Még nem altattak el, két sebész szakmai jellegű beszélgetése tartott, meg felcsatolgatták rám a szükséges drótokat, stb. A sebészek miatt meztelen felsőtesttel feküdtem, ők a köldököm környékén mutogattak, hogy akkor itt vágjuk, úgy varrjuk, mit gondol a kolléga a belső varrási technikáról, meg asszem rajzolgattak is a hasamra.

Közben (fejjel az ajtó felé voltam) kicsapta az ajtót egy csávó (tippem szerint műtőssegéd). "Na, mit műtünk most? Aztaaa, jó csöcsei vannak a csajnak!"

Itt kitekert fejjel felnéztem rá:

- Uram, csak szólok, hogy még nem altattak el...

Lefehéredett, hebegett-habogott, a sebészek meg nagyon csúnyán néztek. Gyorsan eltűnt a műtő másik sarkába valamit matatni. Utána elaltattak, de az arcokból ítélve a sebészek biztos mondtak pár keresetlen szót neki.

2016. jan. 9. 17:24
 20/75 anonim ***** válasza:
100%

Kedves előző válaszoló, sajnos ez ilyen, vannak nagyon normális műtőssegédek, de van pár olyan is aki nem tud viselkedni, a kórházak pedig nem tudnak szelektálni, mert egyébként nagyon rossz meló, és nagyon nehéz rá ilyen kevés fizetésért embert találni. Sokszor egyébként a műveltség és jólneveltség az, ami hiányzik belőlük. Van olyan műtősfiúnk, aki nagyon rendes, kedves vicces ember, jól dolgozik, de mániája, hogy mindenkit letegez, aki nem múlt el 80 éves, mi meg csak nézünk... :-D

Ami az emlő témát illeti ott azért az anesztes is megérdemelt volna egy fenékbebillentést, mert ilyenkor azért illik az emlőket letakarni, hogy a beteg ne érezze magát kényelmetlenül.

2016. jan. 9. 17:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!