Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Megtartanátok vagy elvetetnétek?

Figyelt kérdés
29 éves vagyok a párom 31, van egy 3 éves kislányunk. Kiderült hogy babát várok, kb. 7 hetes terhes vagyok, és védekezés mellett maradt meg a baba. Terveztünk második gyereket de nem most hanem pár év múlva. Jelenleg szüleimmel lakunk tetőtérbentetőtérben, de nagyon kicsi helyünk van. Nekünk van egy szoba, meg a kicsinek egy nagyon kis szoba. Szóval 4 embernek kicsi lenne. A másik dolog ami amellett szól hogy vetessem el, hogy 1 hónapja kezdtem a gyes után, mivel az előző munkahelyem a gyes alatt megszűnt. Viszont teljesen kivagyok lelkileg emiatt, ha belegondolok hogy megölöm a gyerekemet. Párom sincs nagyon az abortusz mellett de jelenleg nem tudunk jobb megoldást. Ti mit tennétek? Egyfolytában sírok , nem tudok koncentrálni semmire emiatt. :(
2015. júl. 10. 15:22
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
28%

Munka.h.meg találhatsz. De ugyanazt a gyerek mar nem fog vissza joni!

anyagilag sz@rul altok,hogy nem akarod elveszteni a munkát? Es ha kesobb sem tudtok venni házat akkor nem lesz kisteso? Ferjed31 eves te 29. Majd 40 évesen akarsz szülni? Haz vétel nem marol holnapra megyen es ezt te ia tudod kérdező....mivan ha nem fogtok tudni. Venni csak mondjuk pl 10.15.ev múlva?

2015. júl. 10. 15:44
 12/35 A kérdező kommentje:
3 év múlva tudnánk saját lakást venni mivel akkor tudjuk felszabadítani a férre tett pénzünket valamint a lakásmegtakarítasi pénzünket is akkor tudjuk kivenni. Próbaidőm szeptember közepén jár le.. Addigra már tuti látszódni fog rajtam, illetve most olyan helyen dolgozom ahol terhesen nem ajánlott.
2015. júl. 10. 15:50
 13/35 anonim ***** válasza:
43%

"3 év múlva tudnánk saját lakást venni mivel akkor tudjuk felszabadítani a férre tett pénzünket valamint a lakásmegtakarítasi pénzünket is akkor tudjuk kivenni."

A kisebb gyerek 2 éves koráig bőven jól ellesztek a másfél szobában. Barátnőmék is ekkorában laknak, a gyerekek 4,5 és 8,5 évesek. Nagyon ügyesen ki lehet használni egy ilyen pici lakásban a helyet.

2015. júl. 10. 15:54
 14/35 A kérdező kommentje:
Szóval valószínű már most táppenzre venne az orvos...így biztosan elküldenének.
2015. júl. 10. 15:55
 15/35 anonim ***** válasza:
32%

Szeptember közepéig járj bő, slampos ruhákban, aztán a próbaidő letelte után jelentsd be a terhességet. De be se kell jelenteni, az új törvények szerint onnantól védett vagy, ahogy a terhesség megállapításra kerül (ha bizonyítani kell, akkor a nőgyógyász vallomása kell).

Viszont próbaidő alatt indoklás nélkül felmondhatnak, ilyenkor nem él a védelem, ezért eltitkolnám a helyedben szeptemberig.

2015. júl. 10. 15:57
 16/35 anonim ***** válasza:
42%

Mit dolgozol?

Ha tényleg kirúgnak, akkor meg tudtok élni?

Mi is úgy vállaltuk a másodikat, hogy majd később tudunk elköltözni. Nem volt könnyű az eleje, ez mondjuk igaz. De a költözéssel megoldódtak a problémák.

A nagynak elég külön szoba ha iskolás lesz.

És ami még fontos: szüleid támogatni fognak? Nem kell költöznötök? (sajnos hallottam olyat, hogy valakit kitettek a szülei mert nem akartak babasírást hallgatni)

2015. júl. 10. 16:02
 17/35 anonim ***** válasza:
67%

. Viszont teljesen kivagyok lelkileg emiatt, ha belegondolok hogy megölöm a gyerekemet. Párom sincs nagyon az abortusz mellett de jelenleg nem tudunk jobb megoldást. Ti mit tennétek? Egyfolytában sírok , nem tudok koncentrálni semmire emiatt. :( Tessék. Ezt. Te irtad!

Komikban a vaaszaidbol nem ez jön at mint aki sirna szenvedne mert annyit szeretne a babat. Sőt az jon le hogy nem lehet mert....kicsi a haz..... Munka.h elvesztése...3ev múlva lakás vásárlás....pont ezekért. Sírsz most!! Nem értelek azt hittem a kiirasod alapján hogy valoban sajnálod megölni es szeretned megtartani....... Csak a kerdesed nem ertem.... Mindenki megtartana..... Nem erre a valaszokra szamitottal? Döntsd el ugy hogy egy életre szojon es meg be band!

2015. júl. 10. 16:05
 18/35 A kérdező kommentje:

Olyan cégnél dolgozom most ahol vegyszerekkel dolgozunk és műszak is van.

Szüleim nem tudják hogy babát várok.

2015. júl. 10. 16:07
 19/35 A kérdező kommentje:

17-es!

Te aztán tudod hogy mit érzek és mennyit sírok emiatt, ha csak a szívemre hallgatnék biztosan megtartanâm.

2015. júl. 10. 16:10
 20/35 anonim ***** válasza:
61%

A műszakolást lehet csinálni terhesen is.

A vegyszerek viszont gondot okozhatnak. Belélegzed őket? Érintkezel velük bőrön át?

2015. júl. 10. 16:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!